Damla Sakızlı Türk Kahvesi Özellikleri Nelerdir, Nasıl Yapılır?

damla-sakizli-turk-kahvesi-ozellikleri-nelerdir-nasil-yapilir

Tatlı ve acının en güzel birleşiminden doğan damla sakızlı Türk kahvesi, hafif ve lezzetli tadıyla sizi kendine bağlayacak. Mekanların en özel lezzetlerinden biri olan bu kahvenin özelliklerini sizin için araştırdık.

dunya-kahvelerini-kesfedin

Türk kahvesi herkesin severek tükettiği bir içecektir. Kahve, şeker ve su gibi bilinen malzemeler dışında farklı malzemeler kullanılarak da hazırlanmaktadır. Günümüz dünyasının eşsiz olanakları ve istenilen her şeye ulaşım kolaylığı kahve üzerinde de etkili olmuştur.

Birçok farklı malzemenin Türk kahvesinde kullanılma fikri Türk kahvesinin tadını zenginleştirmiştir. Bunun yanı sıra yeni lezzetlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ayrıca tarçından çikolataya kakuleden vanilyaya kadar birçok malzeme Türk kahvesi yapımında kullanılmaya başlanmıştır. Damla sakızlı Türk kahvesi ise bunlardan birisidir.

☕ Muhiku’nun Dünya Kahveleri Kutusu ile beş farklı aromayı tek bir kutu ile deneyimleyin! Kendinizi şımartabileceğiniz bu lezzet dolu kutuyla dilerseniz sevdikleriniz de mutlu edebilirsiniz. Kahveseverler için en güzel hediyeyi hazırlamak için Dünya Kahveleri Kutusu’na göz atın!

Damla Sakızı Nedir?

damla-sakizi-nedir

Sakız ağacından elde edilen bir besin olan damla sakızı ilaç sanayisinden yemeklere kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Kahvenin yanında en yaygın kullanım alanı muhallebilerdir. Birçok dondurma ve tatlı yapımının en önemli malzemelerinden birisidir.

Damla sakızı ham halde iken sıvıdır. Kurutma işleminden geçirilerek sertleştirilir ve küçük damlacıklar halini alır. Çiğnediğiniz zaman şeffaf hale gelir ve ağzınızda çam kokusunu hissettiren ferah bir koku yayılmasını sağlar.

Damla sakızı oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu alanlardan birisi de Türk kahvesidir. Damla sakızlı Türk kahvesi, ailenizle veya dostlarınızla sohbet ortamlarında tüketmekten keyif alacağınız bir içecek halini alacaktır. Damla sakızı tozunu bal ile karıştırarak ağzınızda muhteşem tatlar bırakmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca severek tüketeceğiniz damla sakızı Türk kahvesi yapımı da son derece zahmetsizdir.

Ayrıca damla sakızı sağlık sorunlarının önüne geçmede yardımcıdır. Damla sakızı tüketerek şeker, astım ve kalp gibi hastalıkların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca damla sakızı aromalı şampuanları tercih ederek de saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Damla sakızı ile ilgili ulaşılan ilk bilgiler Heredot tarafından verilmektedir. Hipokrat tarafından da bilinmektedir. Bergamalı Galen ise saç dökülmesinden yılan sokmasına kadar bütün ilaç tedavilerinde damla sakızını kullanmıştır.

Damla Sakızlı Türk Kahvesi Faydaları

turk-kahvesi-faydalari-ve-zararlari

  • Birçok faydasının yanında günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan kısırlık sorununa karşı faydalıdır. Kısırlık hastalığı riskini azaltmaktadır.
  • Mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız bundan kurtulmak için damla sakızı çiğnemeniz bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacak.
  • Eğer baş dönmesi ve denge kaybı yaşıyorsanız veya mideniz bulanıyorsa damla sakızı tüketmenizde fayda var.
  • Sindirim sisteminiz için şikayetiniz varsa damla sakızı ile hazımsızlık sıkıntılarından kurtulabilirsiniz.
  • Göğüs ile ilgili sağlık sorunları yaşıyorsanız damla sakızını toz haline getirerek tüketin.
  • Kalp ile ilgili rahatsızlıklarınız ile mücadele etmek için doğal bir hammadde ile üretilmiş damla sakızlı besinleri tüketin.
  • Çene kaslarınızı güçlendirmek için sert bir yapıya sahip olan damla sakızını çiğnemek yardımcı olacaktır.
  • Damla sakızı suya bırakıldığında kendisini yenileyebilmektedir.
  • Ağız kokunuz yüzünden sıkıntılar yaşıyorsanız damla sakızını çiğneyerek ağız kokunuzun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Damla sakızı ilaç yapımından yemeklere kadar geniş kullanım olanağı sunar. Özellikle Türk kahvesi, muhallebi ve dondurmalar da bu geniş kullanım yelpazesinin içindedir.
  • Damla sakızı alt ve üst solunum yollarını açmaya yardımcıdır. Ayrıca astım hastalarına şifa verir.
  • Damla sakızı diş için faydalı bir besindir.
  • Damla sakızı ağız içindeki bakterilerden kurtulmanıza yardım eder.
  • Eğer gastrit gibi mide rahatsızlıklarınız varsa yemek yemeden yarım saat önce damla sakızı tüketmeniz midenize fayda edecektir.
  • Damla sakızı ciltte oluşan akneleri gidermede oldukça faydalıdır. Antiseptik özelliği sayesinde gözenekleri temizler, akneden ötürü ağrılı yerleri sakinleştirir.
  • Güneş alerjisi olan kimselerde faydalıdır. Diğer taraftan cilde derinlemesine bakım yapar. Ultra viole ışınları emer ve güneş lekeleri oluşumunu engeller, olan lekeleri de yok eder.
  • Ayrıca damla sakızı cilt kırışıklıklarını oluşmadan engeller. Cildi sıkılaştırır. Böylece ciltteki yaşlanma belirtilerini en aza indirir.
  • Damla sakızlı Türk kahvesi kalori açısından da oldukça idealdir. Herhangi bir zararı olmadığı gibi kilo da aldırmaz. Ayrıca damla sakızlı Türk kahvesi kaç kalori diye merak edenler için 1 fincan damla sakızlı kahvenin kalorisi 12’dir.

Damla Sakızı Cilt Kürleri

  • Damla sakızı suyunun cilt hücrelerini yenileyici özelliği vardır ve yapımı da oldukça kolaydır. Sabah akşam damla sakızı suyu ile cildinizi silebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ılık hale gelen suyun içine havanda dövülerek toz haline gelmiş bir çorba kaşığı damla sakızını ekleyin. Daha sonra karışımı kapaklı bir şişeye dökün. Kullanacağınız zaman öncelikle çalkalamayı unutmayın. Damla sakızı ile yapılan karışım uzun ömürlüdür. Ayrıca su içinde kendini yenileyebilmektedir. Toz haline getirmeseniz bile şişenin içine atıp bir süre bekletip kullanabilirsiniz.
  • Damla sakızı ile maske yapmak için bir çorba kaşığı yoğurt, bir çorba kaşığı pirinç unu ve bir çay kaşığı toz haline getirilmiş damla sakızı karıştırılır. Öncelikle cildinizi temizleyin ve cildinize sürerek yirmi dakika kadar bekletin. Temizliği için ılık su kullanın. Bu maskeyi haftada üç gün kullanarak damla sakızının tüm etkilerini görebilirsiniz.

Çok Sevilen Damla Sakızının Zararları?

Hepimizin bildiği gibi damla sakızının belirgin bir zararı bulunmamaktadır. Eğer bozulmuş bir damla sakızı tüketilirse o zaman insan sağlığını tehlikeye atan faktörler ortaya çıkmaktadır. Bozulmuş bir damla sakızı ile idrarda bozulma, böbrek ağrıları ve mide rahatsızlıkları gibi durumlar ortaya çıkabilir.

En İyi Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

turk-kahvesi-pisirme-yontemleri

Evde damla sakızlı Türk kahvesi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler damla sakızlı Türk kahvesi, su ve şeker. Şeker kullanmak tamamen sizin isteğinize kalmış. Dilerseniz kahvenizi şekersiz de hazırlayabilirsiniz.

Muhiku’nun damla sakızlı Türk kahvesi ile evde keyif dolu bir deneyim yaşayın! Selamlique damla sakızlı Türk kahvesi ile gerek kendiniz, gerek ise misafirleriniz için lezzetli sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Damla sakızlı Türk kahvesini, geleneksel yöntemle pişirebilirsiniz. “Türk kahvesi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt verdiğimiz blog yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Eğer damla sakızlı Türk kahveniz yoksa bu kahveyi hazırlamak için farklı bir yöntem de deneyebilirsiniz. Ancak bu yöntem ilk yönteme nazaran daha zahmetlidir. Damla sakızlı Türk kahvesi hazırlamak için uygulayacağınız ikinci yöntemde ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir parça damla sakızı (Büyüklüğü nohut kadar olacak),
  • İki tatlı kaşığı Türk kahvesi,
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker,
  • İki kahve fincan su.

Hazırlanışı:

  • İlk olarak damla sakızını dövün ve toz haline getirin.
  • İki fincan arıtılmış suyu cezveye dökün.
  • Ardından damla sakızını da cezveye atın.
  • Kısık ateşte kaynatın.(Damla sakızları eriyene kadar)
  • Ardından Türk kahvesi ve şeker ekleyin. (Şeker tercihinize kalmış)
  • Son olarak cezveniz de köpükler oluşmaya başlayınca ocaktan alın ve servis edin.

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

soguk-kahve-yapımı-hakkında-her-sey
Daha Fazla

Soğuk Kahve Yapımı Hakkında Her Şey!

İçindekiler Gizle Soğuk Kahve Nasıl Yapılır ?Evde Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli 5 Soğuk Kahve TarifiIced CoffeeDondurmalı Soğuk KahveCold BrewDalgona…