Çimento ile Dekoratif Ürün Nasıl Yapılır? Çimentodan Obje Yapımı

cimento-ile-dekoratif-urun-nasil-yapilir-cimentodan-obje-yapimi
Hobi çimentosu ile saksı, mumluk, şamdan ve daha fazla dekoratif ürün tasarımını kolayca yapabilirsiniz.

Çimentodan obje yapımı deneyimi sizin sanatçı kimliğinizi ve yaratıcı taraflarınızı ortaya çıkartacak! Yaratıcılığınız kullanarak evinizde harika detaylar yaratabileceğiniz bu deneyim üstelik sizi zihnen de rahatlatacak.

Her gun sosyal medyada pek çok eve konuk oluyoruz. Her evin kendine göre bir tarzı bulunuyor. Fakat sosyal medyada gördüğümüz evlerin en büyük ortak özelliği şık dekorasyon ürünleri. Kimi spor, kimi şık, kimi ise spor şık dizayn edilen evlerdeki objeler ilk bakışta dikkatimizi çekiyor.

Hal böyle olunca hemen linki yukarı kaydırıp ürünün peşine düşüyoruz lakin gördüğümüz rakam bizi çok da hoşnut etmiyor. Size bir sır verim mi, gördüğünüz objelerin çoğunu marka bedeli ödemeden evinizde çok daha ucuza yapabilirsiniz. Belki ilk seferde gördüğünüz obje kadar başarılı bir ürün çıkaramayabilirsiniz. Fakat azıcık azim ve kararlılıkla ortaya çok daha harikalarını çıkarabilirsiniz.

Şık bir dekorasyon ürünü tasarlamak için kullacağınız malzemelerden biri çimento. Çimento ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Peki çimentodan neler yapılır?

Çimento ile Yapılabilecekler

cimento-ile-yapilabilecekler

Instagram’da ve Pinterest’te gördüğünüz büyüleyici evleri gözünüzün önüne getirin. Neden sizin evinizde o evler gibi olmasın ki? Tek yapmanız gereken birkaç minik dokunuş. Çimento ile evinizde yapabileceğiniz minik dokunuşlardan kısaca bahsedeceğiniz. Fakat bunlardan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Sadece yaratıcılığınızı harekete geçirin ve hayal dünyanızda kısa bir yolculuğa çıkın!

Saksı

Çimento ile dekoratif ürün yapımında en çok tercih edilen dekorasyon ürünleri şık saksılar. Çimento ile farklı boyutlarda saksılar yapabilir ve bitkilerinize çok daha şık bir yaşam alanı sunabilirsiniz. Farklı boyutlarda hazırladığınız saksıları renk renk boyayabilirsiniz. Hatta dilerseniz bu saksıları farklı geometrik şekillerden ilham alarak da tasarlayabilirsiniz.

Mumluk & Şamdan

Evinize farklı kokulardaki ve şekillerdeki mumlarla hava katmayı seviyor musunuz? Öyleyse çimento ile harika bir mumluk ya da şamdan tasarlayabilirsiniz. Mumluk ve şamdan mumların çok daha şık bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.  Üstelik bu objeler evinizin çok daha havalı görünmesini sağlayacak.

Meyve Kasesi

Piyasada bulunan meyve kaselerinden çok daha farklı bir kase ile mutfağınıza şıklık katabilirsiniz. Çimento ile hazırlayacağınız meyve kasesini dilediğiniz boyutta hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu kaseyi mutfağınızla uyumlu olacak renklerle boyayabilirsiniz.

Çimentodan Obje Yapımı

cimentodan-saksi-yapimi

Beton obje yapımı zor gibi görünmesine rağmen oldukça basit. Dolayısıyla ön yargılı olmamanızı ve bu hobiye bir şans vermenizi öneririz. Kısacası “ben bunu beceremem” diyerek bu hobiden vazgeçmeyin. Emin olum çimentodan sus esyasi yapımı sadece yaşam alanınıza renk katmayacak sizi mental anlamda da rahatlatacak.

Biz bu başlık altında sizinle çimento saksı yapımı nasıl olmalı, onu paylaşacağız. Siz de dilerseniz saksı yapabilirsiniz. Dilerseniz de bu farklı objeler deneyebilirsiniz.

Çimentodan Saksı Yapımı

  1. Beton harcımızı yapmak için 100 gram özel karışım toz betonun içine 20 ml su ilave edin. (300 gram toz beton için 60 ml su kullanabilirsiniz.)
  2. Suyu yavaş yavaş ekleyerek homojen ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın.
  3. Kartondan veya evinizdeki kaplardan çalışmanız için kalıplar oluşturun.
  4. Kalıbınızı iyice yağlayın. Eğer karton gibi malzemeler kullanacaksanız yağlamanıza gerek yok. Çünkü bu malzemeyi direkt kesip atabilirsiniz.
  5. Hazırladığınız beton karışım sertleşmeden önce ( yaklaşık 7-8 dakika içinde) kalıba dökün. Beton 15-20 dakika sonra kuruyacaktır ancak en iyi sonuç için bir sonraki gün kalıptan çıkarmanızı öneriyoruz.
  6. Kuruma süresi hava koşullarına ve kalıba göre değişebilir. Daha akışkan bir karışım için önerilenden daha fazla; katı malzeme için, önerilenden daha az su ekleyin.

Çimentodan saksı yapımı videosunu izleyerek bu objenin yapımı hakkında daha detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Çalışmalarınızı Instagram üzerinden bizimle paylaşmayı unutmayın! Bir sonraki deneyimde görüşmek üzere!

Hobi Çimentosu

cimentodan-deneyimi

Muhiku insanların kendilerine ayırmadıkları zamanı onlar için tasarlıyor. Onlar için farklı deneyimler yaşayabilecekleri ve yepyeni şeyler öğrenebilecekleri ürünler sunuyor. Ayrıca bu ürünlerle harika hediye kutuları tasarlayarak sevdiklerinize en özel ve en anlamlı hediyeyi armağan etmenize yardımcı oluyor.

Muhiku’nun bu özel ürün çeşitliliği içerisinde yer alan ürünlerden biri de deneyim kitleri. Deneyim kitleri arasında pek çok deneyim çeşidi bulunuyor. Size ise ilgi alanlarınıza uygun deneyimi seçip bir an önce işe koyulmak kalıyor.

Dilerseniz sevdikleriniz için Kendi Kutunu Yap ile deneyim odaklı harika bir keşif kutusu hazırlayabilirsiniz. Kutunun içine hiç tatmadıkları çay, kahve ve çikolata çeşitlerinin yanı sıra yepyeni ilgi alanları keşfedebilecekleri bir kutu hazırlayabilirsiniz.

Muhiku’nun deneyim kitleri arasında harika bir çimento deneyimi var. Üstelik bu çimento deneyimi ile ürün arayışına girmenize gerek yok. Çünkü ihtiyacınız olan tüm malzemeler tek bir kutuda!

Çimentodan obje yapımı deneyimi içinde çimento tozu ve deneyim bilgi kartı yer alıyor. Kart çimento deneyimine dair tüm inceliklere yer veriyor. Böylece bu deneyimi hazırlamak sizin için çok daha kolay bir hal alıyor.

Diğer taraftan Muhiku’nun çimento deneyimi piyasaya göre oldukça uygun. Böylece çok daha ucuza birbirinden şık ürünler tasarlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

abeslang cubuk dekorasyon
Daha Fazla

Abeslang Çubuğu ile Dekoratif Eşya Yapımı

İçindekiler Gizle Abeslang Çubuğu ile Neler Yapılır?Kitap AyracıBardak AltlığıÇerçeveSaksıAbeslang Çubuğu ile Kitap Ayracı YapımıYapım Aşaması Hayal gücünüzü ortaya…