Çiçek Tabloları Nedir, Nasıl Yapılır?

çiçek-tabloları-nelerdir-nasıl-yapılır

Hepimiz ailelerimizin evinde mutlaka saksı çiçekleri ya da çiçek tabloları görmüşüzdür. Mutfak ve salon duvarlarının vazgeçilmezi fotoğraf ve tablolardır. Doğanın en güzel süsleri olan çiçekler çok farklı renklerde ve çok farklı tarzlarda karşımıza çıktığı için her eve yakışacak bir çiçek tablosu bulunmaktadır.

Sizlere bu yazımızda çiçek tablolarının çeşitlerinden, nasıl yapılacağından ve birkaç ünlü çiçek tablosundan bahsetmek istiyoruz.

Renklerin Anlam ve Etkileri

İlk olarak renklerle başlayalım. Renklerin üzerimizde yarattığı etkiler ve temsil ettikleri anlamlar vardır. Günlük hayatımızda birçok yerde renklerin etkileri kullanılır.

Örneğin yemek üzerine olan işletmeler tabela ve reklamlarında kırmızı, turuncu ve sarı gibi açlık hissi uyandıran renkler tercih eder. Hastaneler ve özel kliniklerde ise temizliği temsil eden beyaz ve dinginlik veren bebek mavisi tonları kullanılır.

Renklerin anlamları ise bazen söyleyemediğimiz şeyleri anlatmakta veya vermek istediğimiz mesajı aktarabilmemizde bize yardımcı olur. Çiçek tablolarına geçmeden renklerin anlamlarından biraz bahsedelim.

  • Beyaz renk tahmin edeceğiniz gibi temizliği, saflığı ve devamlılığı simgeler.
  • Siyah renk yas tutmayı ve gücü simgeler.
  • Kırmızı renk kendinden emin olmayı, tutkuyu, canlılık ve aşkı simgeler.
  • Mor renk gücü, lüksü ve asaleti temsil eder.
  • Mavi renk özgürlüğü ve ebediyeti temsil eder.
  • Kahverengi, doğallığın rengidir.
  • Pembe rengi güven, neşe ve rahatlığın rengidir.
  • Gri mütevaziliği temsil eder.
  • Sarı renk dostluğu, zekayı ve kibarlığı simgeler.

Renklerin etkisine göre hediye seçimi yazımız da ilginizi çekebilir. Kısacası renkler, hayatımızın her yerinde. Üstelik ruh halimize de etki ediyorlar. Bu yüzden tablo seçerken renklerin özelliklerini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Çiçek Tabloları

çiçek-tabloları

Tarihte bir çok ressam iç buhranlarını, aşklarını, söyleyemedikleri duygularını çiçek resimleri yaparak tuvale dökmüştür. Van Gogh’un ya da Frida Kahlo’nun çiçek tablolarını mutlaka bir şekilde görmüş olmalısınız.

Van Gogh renkleri müthiş bir uyum ile kullanarak tüm tabloları ile bizi büyülemiştir. Bahar çiçekleri Van Gogh için bir tutkuydu. En çok bilinen çiçek tablosu “Ayçiçeği” olsa da gül ve zambak resimleri de nefes kesicidir.

Frida Kahlo’yu ise rengarenk tablolarının yanı sıra inişli çıkışlı aşk hayatı ve siyasi görüşü ile tanıyoruz.

Çiçek Tablosu Çeşitleri

Çiçek tabloları hazırlarken boya çeşitleri kullanabilirsiniz. Fakat diğer taraftan oya ve kurutulmuş çiçekleri de işinizi görecektir. Oya bir çeşit örgü şeklidir, annelerimiz ve onların annelerinin bir şeyler ördüğünü sık sık görmüşüzdür. Annelerimiz mutlaka duymuş olacağınız havlu kenarı oyalama ile ilgili komşu teyzelerle bilgi paylaşımı yaparlardı.

Özel günlerde buket buket çiçeklerimiz olur fakat maalesef buket çiçekler solmaya mahkumdur. Çiçeklerimizi solmaktansa güzel bir şekilde muhafaza edebilmek için kurutabiliriz. Bunun için tek yapmamız gereken kalın bir kitabın arasına çiçeğimizi güzel bir şekilde yerleştirmektir.

Tabii bu süreçte çiçeğimiz kururken su kaybedeceği için kitabımız zarar görebilir. Bunu önlemek için kitap sayfaları arasına müsvedde kağıt koyabilirsiniz.

Boya ile hazırlayacağınız çiçek tablolarında istediğiniz boy tuval kullanabilirsiniz. Aynı şekilde boya tercihi de size bağlıdır yağlı boya, akrilik boya hatta guaj boya bile tercih edebilirsiniz.

Boya fırçası da resminizi etkileyecek bir diğer faktördür. Ayrıntılı bir çiçek tablosu yapmak isterseniz mutlaka ince fırçalar da bulundurmalısınız. Çünkü serbest çalışıp renkleri ahenkli bir şekilde kullanmak isterseniz ince fırça ile rahat edemeyebilirsiniz.

çiçek-kanaviçe

Eğer boyamada iyi değilseniz üzülmeyin. Çünkü iğne oyasıyla da muhteşem çiçek tablolarına sahip olabilirsiniz.

Birazcık emek isteyen bu işlem sonunda nereye koysanız yakışacak çiçek tablolarınız olacak. Üzerine işleme yapabileceğiniz bir zemin, iğne ve istediğiniz renk ipte başka bir materyale ihtiyacınız yok. Kanaviçe ile de ortaya çok dekoratif ürünler koymanız mümkün.

Boyama yapmak ya da iğne oyası ile uğraşmak istemiyor olabilirsiniz. İşte karşınızda çok şık ve pratik bir yöntem: Kuru çiçekler ile çiçek tablosu yapımı.

Çiçekleri sadece seviyor olmamız bile bu yöntemi uygulamak için geçerli bir sebep iken önemli bir günün hatırası olarak çiçekleri kurutup daha sonra muhteşem çiçek tabloları yapmak istemez misiniz?

Kuruttuğunuz çiçekleri istediğiniz boy çerçeveye göre uyarlayabilirsiniz. Kuruttuğunuz çiçekleri istediğiniz renk ve çerçeveye uygun büyüklükteki zemine (kağıt/karton vb.) yapıştırmanız yeterli olacaktır.

İsterseniz çiçekleri yapıştıracağınız kağıda bir şeyler çizip tablonuzu zenginleştirebiliriniz. Diğer taraftan sadece çiçeklerinizi yapıştırarak da çerçevenize yerleştirebilirsiniz.

Evinizi Güzelleştirmek Artık Çok Kolay!

black-and-classy-hediye-kutusu

Muhiku’daki şık hediye kutularıyla ister kendi evinize ister sevdiklerinizin evine şık bir dokunuş yapabilirsiniz. Ev hediyeleri kategorisinde yer alan mum, tütsü, saksı gibi ürünlerle dekoratif bir görüntü elde edebilirsiniz. Diğer taraftan filtre kahve, Türk kahvesi, çikolata ve bitki çayı çeşitleriyle yeni lezzetler deneyebilirsiniz.

Black & Classy Hediye Kutusu‘yla evinize şıklık katabilirsiniz. Bu kutunun içerisinde;

  • Selamlique Istanbul geleneksel Türk kahvesi,
  • İkili fincan takımı,
  • Ahşap ayaklı beton saksı,
  • Son olarak da Patiswiss çikolatalı portakal dilimleri yer alıyor.

Kutunun içerisine dilerseniz aromaterapi mumu, kuru çiçek buketi, kolonya gibi ürünler de ekleyebilirsiniz.

Ev hediyesi arayışındaysanız Muhiku‘daki seçeneklere bir göz atmayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ofis-masasi-teraryum
Daha Fazla

Teraryum (Terrarium) Nedir? Nasıl yapılır?

İçindekiler Gizle Teraryum TarihçesiTeraryum Nasıl Yapılır?Kullanabileceğiniz BitkilerSukulent ÇeşitleriTeraryum Fiyatları Nedir?Teraryum BakımıTeraryum Malzemeleri Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?Teraryuma Alternatif Şık Dekorasyonlar…