Çiçek Açan Sukulent Türleri

çiçek açan sukulent türleri

Sukulentler, su depolayan yapıları ve düşük bakım gereksinimleriyle tanınan bitkilerdir. Ancak bu özelliklerinin ötesinde, bazı sukulent türleri muhteşem çiçekleriyle de dikkat çeker.

Çiçek açan sukulentler, hem iç mekânlarınızı hem de bahçelerinizi renklendirerek doğanın güzelliklerini yaşam alanlarınıza taşır.

Crassula Ovata (Yeşim Bitkisi)

Yeşim bitkisi olarak da anılan Crassula Ovata, en popüler çiçek açan sukulent türlerinden biridir.

Mozambik ve Güney Afrika bölgesinde yetişen Crassula Ovata, bakımı kolay ve zahmetsiz olduğundan ev bitkisi olarak en çok tercih edilen bitkilerden biridir.

Yıldız şeklindeki çiçekleri pembe ya da beyaz renklerindedir. Uygun koşullarda kış aylarında çiçek açan bitki; etli, parlak ve genellikle oval şekilli yapraklara sahiptir.

Yapraklar genellikle yeşil renkte olmasına karşın güneş ışığına maruz kaldıklarında kenarları kırmızımsı bir renk alabilir.

Crassula Perforata Variegata (Alacalı Düğmeler Dizisi)

Diğer bir çiçekli sukulent türü olan Crassula Perforata Variegata, ipe dizilmiş düğmeler gibi görünmesi ve kırmızı renginde kenar tonları olması nedeniyle, alacalı düğmeler dizisi olarak da anılır.

Yaprakları yeşil renkte olup, kenarlarında krem beyazı veya sarı tonlarında bir çerçeve bulunur, bu da bitkiye benzersiz bir estetik kazandırır.

Crassula Perforata Variegata, bulunduğu ortamın dekorasyonuna canlılık katabilecek özellikte bir bitkidir. Yavaş büyüyen bir tür olduğundan kaplar içinde yetiştirilmesi oldukça uygundur.

Özellikle ofis ve ev dekorasyonunda sıkça tercih edilir. Sağlıklı bir büyüme için düzenli olarak yapraklarının tozdan arındırılması ve bitkinin kontrol edilmesi tavsiye edilir.

Crassula Rupestris (Bebek Kolyesi)

Crassula Rupestris, Türkçe adıyla “Bebek Kolyesi”, çiçek açan sukulent bitkiler arasında popüler bir türdür. Bitki, adını aldığı zincir şeklinde dizilmiş yapraklarıyla dikkat çeker.

Yaprakları genel olarak küçük, kalp şeklinde ve etli bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla yeşil renkte olan yapraklar, bazen pembe ya da kırmızı tonlarla süslenerek da bitkiye hoş bir görünüm kazandırır.

Crassula Rupestris, dekoratif kullanımlar için mükemmel bir seçimdir. Yavaş büyüyen doğası sayesinde, saksı bitkisi olarak yetiştirmek idealdir. Özellikle asılı saksılarda ve teraryumlarda şık bir görünüm sağlar.

Crassula Pellucida

Sukulent familyasının en güzel üyelerinden biri olan Crassula Pellucida, inanılmaz güzel ve benzersiz yapraklarıyla beğenileri üzerinde toplar.

Sukulentin yapraklarında sarı, mor, fuşya, pembe ve yeşil gibi çok çeşitli renklere denk gelmek mümkündür. Yaprakları gibi çiçekleri de rengarenk olan bitkinin toprağı, bahar ve yaz aylarında hafif nemli olmalıdır.

Bu mevsimlerde haftada iki kez sulamak yeterliyken, kış aylarında haftada ya da iki haftada bir sulama yapılması önerilir.

Echeveria Elegans

Genellikle Meksika gülü olarak adlandırılan Echeveria Elegans, Meksika bölgesinin yarı çöl alanlarında yetişir. Boyu 5 ila 10 cm arasında olan Echeveria Elegans, etli ve sulu yapraklarıyla bilinen popüler bir sukulent türüdür.

Yumuşak yeşil renkli yaprakları, uç kısımlarında kırmızımsı bir renk tonuna sahip rozet şeklinde bir yapı oluşturur. Bitkinin yaprakları güneş ışığına ve çok kuraklığa maruz kaldığında pembe renklenmeler ortaya çıkabilir.

Bu sukulent ilkbahar ve kış aylarında çiçek açar. Sabah güneşi alan bir yerde konumlandırılması önerilen Meksika gülü sulanırken, yapraklarına su değdirmemeye özen gösterilmelidir.

Sulama periyodu, toprağı hafif nemli olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Senecio Rowleyanus (İnci Tanesi)

Çiçek açan sukulent türleri arasında en popülerlerden biri olan Senecio Rowleyanus, görüntüsünden dolayı inci tanesi olarak da adlandırılır. Farklı bölgelerde tespih çiçeği ve bezelye çiçeği olarak da bilinir.

Dalları yayılmacı bir yapıya sahip olduğu ve saksıdan dışarı taştığı için askılı saksılarda yetiştirilmesi önerilir.

Yaz aylarında çiçeklenmeye başlayan bitkinin bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu, sulama yaparken suyu çiçeğin yapraklarına değdirmemektir. Sulama yapmadan önce toprak kontrol edilmeli, eğer toprak kuruysa su verilmelidir.

Senecio Radicans (Muz Sukulent)

Yaprakları muza benzediği için muz sukulent olarak bilinen Senecio Radicans, her ne kadar ilk bakışta çok minimal bir sukulent türü olarak görülse de, zaman içerisinde bir metreye ulaşan dallarıyla dikkat çeker.

Sukulentin yaprakları güneş ışınlarına maruz kaldığında aynı anda yeşil, mavi ve gümüş renk tonlarını alır. Kokusu tarçın ve vanilyayı andıran çiçekleri beyaz tüylü ve yıldız görünümlüdür.

Sadece görünüm olarak değil, kokusuyla da sizi kendine hayran bırakacak bir çiçek açan sukulent türüdür.

Echeveria Peacockii

Echeveria Peacockii, tüy gibi yumuşak ve tüylü yapraklarıyla dikkat çeken, son derece nadir ve koleksiyonerlerin aradığı bir sukulent türüdür.

Bu özelliği sayesinde diğer Echeveria türlerinden kolayca ayırt edilebilir. Çiçek açtığında küçük, çan şeklinde çiçekler üretir.

Çiçeklerin rengi genellikle pembe veya kırmızıdır. Uzun bir dal üzerinde bulunan mavimsi gri yaprakları ve pembe taç yaprakları ile beğeni kazanan Echeveria Peacockii, hibrit bir echeveria türü olma özelliğini taşır.

Bakımı kolay olan bitkiden genellikle iki ya da daha fazla dal çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
beyaz çiçek türleri
Daha Fazla
Beyaz Çiçek Türleri
İçindekiler Gizle GülLilyumOrkideKrizantemFrezyaKamelyaYaseminNergisGardenyaAnemon Zarif ve saf görünümleriyle dikkat çeken beyaz çiçekler, bahçelerde ve iç mekân dekorasyonlarında sıklıkla tercih…
tavşan kulağı çiçeği bakımı
Daha Fazla
Tavşan Kulağı Çiçeği Bakımı
İçindekiler Gizle Tavşan Kulağı Çiçeği Nedir?Tavşan Kulağı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?Tavşan Kulağı Çiçeği ÖzellikleriTavşan Kulağı Çiçeği AnlamıTavşan Kulağı…
en nadir çiçek türleri
Daha Fazla
En Nadir Çiçek Türleri
İçindekiler Gizle Middlemist’in Kırmızı Kamelyası (Middlemist’s Red Camellia)Hayalet Orkide (Dendrophylax Lindenii)Çikolata Kozmozu (Cosmos Atrosanguineus)Ceset Çiçeği (Amorphophallus Titanum)Ateş Lalesi…
mor telgraf çiçeği bakımı
Daha Fazla
Mor Telgraf Çiçeği Bakımı
İçindekiler Gizle Mor Telgraf Çiçeği Nedir?Mor Telgraf Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?Mor Telgraf Çiçeği ÖzellikleriMor Telgraf Çiçeği AnlamıMor Telgraf…