Cold Brew Çay Nasıl Demlenir?

cold-brew-tea

Yaz sıcaklarının vazgeçilmezidir soğuk içecekler. “Hani şöyle buz gibi bir çay veya kahve olsa da içsek!” diyip en yakın popüler kafe zincirlerinden birinde buluruz kendimizi. Yaz mevsiminde evinizin ya da iş yerinizin serin ortamını terk etmenize, kalabalıklarda sıra beklemenize gerek kalmasın diye cold brew çay demleme yani daha basit ifadesiyle soğuk çay yapma yöntemini sizin için bu yazımızda ele aldık!

Aslında soğuk çay hazırlamanın birçok yöntemi var. Bunlardan birisi de cold brew yani soğuk demleme. Daha çok kahve dükkanlarında gördüğümüz ve yanında her zaman sınırlı sayıda yazan, akşama doğru biten demleme yöntemi.

Cold brew çay demlemek oldukça pratik ama uzun süren bir işlemdir. Bu yöntemin bir benzeri olan ice brew, yani çayı buzla demlemek de yine pratik olmasına rağmen çayın aromasını bırakması uzun zaman almaktadır. Çayımızı hazırlarken sıcak hiçbir şeye (çaydanlığa, ocağa, su ısıtıcısına) ihtiyacımız olmayacak. Tadını sevdiğiniz bir çayı su ile soğuk olarak demleyeceğiz. Demlemek için sürahi veya kavanoz tercih edebilirsiniz. Tavsiyemiz ağzı hava almayacak cam bir kap içerisinde demlemeniz. Koyduğunuz her 3 su bardağı su için 2.5 yemek kaşığı çay koymanız gerekmektedir. Tabii istediğiniz aroma yoğunluğuna göre arzu ettiğiniz gibi daha az çay veya daha fazla su koyabilirsiniz, her zaman en önemlisi damak zevkiniz.

cold-brew-cay-demleme

Çayımızı hazırladıktan sonra demini alması için buzdolabına koyuyoruz. İlk tadımımızı 12 saat sonra yapacağız. Tadını yoğun bulursanız su ile açabilirsiniz. Çayımız azaldıkça su ekleyerek demlenmeye bırakabiliriz. Her su eklemede en az 12 saat daha beklemeliyiz. Giderek çayımızın aroması azalacak ve zamanla bitecek.

Vaktiniz varsa sizlere önerimiz çayınızı ilk 12 saat sonra tadımladıktan sonra su eklemeden 24 saat daha beklemeniz ve bir daha tadımlamanız daha sonra da 36 saat daha bekleyip bir de öyle tatmanız. Sonunda ise 12 saatlik cold brew mi daha çok hoşunuza gidecek yoksa 36 mı veya 72 mi?

Çayınızı cold brew demledikten sonra nar, limon, misket limonu, çilek, böğürtlen, frambuaz gibi meyveler ve biberiye, nane gibi bitkilerle şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.

Dünya Çayları Kutusu’nda yer alan roobios, hibiskus ve jasmine rose çayları cold-brew tekniğiyle oldukça lezzetli hale geliyor. Moroccan mint tea de yine nane aromalı bir yeşil çay olduğu için soğuk demleme tekniğine uygun çaylardan biri. Bu yaz tercih edeceğiniz ferahlatıcı tatların sağlıklı olmasını istiyorsanız bu çayları denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

dunya-caylari-hediye-seti

Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ihlamur-cicegi
Daha Fazla

Ihlamur Çiçeği Nedir? Özellikleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Ihlamur Çiçeği Nedir?Ihlamur Çiçeği Nasıl Demlenir?Ihlamur Çiçeği Özellikleri Nelerdir?Bonus: Ihlamur Balı Ihlamur çiçeği çayını hepimiz kış…