Burç Tarihleri ve Özellikleri 2024 – Aylara Göre Burç Sıralaması

burc-tarihleri-ve-ozellikleri-aylara-gore-burc-siralamasi

Güneş’in, Ay’ın, yıldızların ve gezegenlerin üzerimizdeki etkilerine inanıyor musunuz? Günümüzde pek çok kişi burçlara inanıyor. Hatta yeni bir arkadaşlığın başlangıcında karşı tarafı tanımak adına ilk “Burcun ne?” sorusu soruluyor. Dolayısıyla insanlar burç tarihleri ve özellikleri hakkında oldukça meraklılar diyebiliriz.

Peki, burçların tarihleri ve özellikleri neler? Astrolojinin gizemli dünyasını ele aldığımız bu içeriğimizde sizler için burç tarihleri ve özellikleri hakkında kapsamlı bir rehber hazırladık.

Burçlar ve Özellikleri

Astroloji, yıldızların konumunu ve hareketlerini inceleyen eski bir bilim dalı. Bu bilim, gezegenlerin konumlarına ve bu konumların insan üzerindeki etkilerini inceler. Günümüzde de pek çok kişi burçların gerçekliğine ve insanlar üzerindeki etkilerine inanıyorlar.

Hatta pek çok kişi geleceğe dair önemli kararlarını gezegenlerin, ayın ve yıldızların konumuna göre belirliyor. Örneğin; retro döneminde pek çok kişi elektronik alet almaktan çekiniyor. Çünkü bu dönemde alınan elektronik aletlerde birtakım sıkıntılar yaşanabiliyor.

En basitinden evrenin bir enerji üzerine kurulu olduğunu, ayın okyanusun hareketleri üzerindeki etkilerini düşününce bu gerçekliğe inanmamak mümkün değil.

Doğum günü burç tarihi üzerindeki en belirleyici unsur. Dolayısıyla burçlar ve tarihleri kişinin doğduğu güne göre değişiklik gösterir. Burç tarihleri göz önünde bulundurularak kişinin gerek kişilik gerek ise fiziksel özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunulur. Bu çıkarımlar (elbette istisnalar vardır) genel itibariyle doğrudur. 

Çünkü her bir burç belli bir tarih aralığına ve bu aralığa bağlı olarak belli özelliklere sahip. Biz de içeriğimizi aylara göre burç sıralaması çerçevesinde ele aldık. Zodyak’ın ilk burcundan başlayarak içeriğimizi hazırladık.

O halde burç tarihleri ve özelliklerini hep birlikte inceleyelim. İşte burçların tarihleri ve belirgin özellikleri.

Aylara Göre 12 Burç Sıralaması ve Özellikleri

Astrolojinin temeli olan burçlar, birçok kişiye kişisel ve spiritüel anlamda rehberlik eder. Ancak kişinin doğduğu yer, yaşam koşulları ve imkanları yani çevre de kişilik özellikleri üzerinde belirleyici bir unsur. 

Dolayısıyla astroloji genel eğilimleri ifade eder. Aşağıda yer alan burçların özelliklerinin tamamı sizin özelliklerinizle uyuşmayabilir. Ayrıca yükselen burç da kişinin özellikleri üzerinde etkili olabilir. 

Koç Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

koc-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Koç Burcuna Hediye Fikirleri

♈ Koç Burcu Doğum Tarihi: 21 Mart – 20 Nisan

Burç tarihleri ve özellikleri rehberimizde ilk sırada Koçlar yer alıyor. Zodyak’ın ilk burcudur. İlk olması sebebiyle de liderlik ve cesaretle ilişkilendirilirler. Hatta Koç burçlarının en belirgin özellikleri arasında liderlik ve cesaret yer almaktadır.

Koç burcu özellikleri sebebiyle zorluklara karşı son derece cesur bir tavır sergiler. Diğer bir deyişle Koç burcunun gözü pektir diyebiliriz. Bir Koç burcunu kolay kolay yıldıramazsınız. Zorlukların üstesinden gelmek için elinden geleni yapar ve çoğu zaman da üstesinden gelir.

Bu yönden ele aldığımız zaman Koç burcunun son derece istekli ve kararlı olduğunu da söyleyebiliriz. Zorluklar karşısında gösterdiği tutumu hedeflerine ulaşma yolunda da sergiler. Koç burcu insanı eğer bir şeyi kafasına koyduysa er ya da geç bunu başarır. Onun için imkansız yoktur. 

Koç burcu insanının en zayıf yönüyse sabırsız olmasıdır. Bu da çoğu zaman hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşma arzularından kaynaklanır. Dolayısıyla sabır gerektiren çoğu durumda zorlanabilirler. Bu açıdan karşı tarafı da yorabilirler.

Boğa Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

boga-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Boğa Burcuna Hediye Fikirleri

Boğa Burcu Doğum Tarihi: 21 Nisan – 20 Mayıs

Boğaların en belirgin özellikleri arasında dayanıklılıkları ve kararlılıkları yer alıyor. Hedeflerine ulaşmak için sabırla ilerlerler. Bir kez karar verdikleri ve hedeflerine kitlendiklerinde onları kolay kolay yolundan çevirmezsiniz.

Diğer taraftan Boğa burcu insanı son derece güvenilirdir. En özel ve kıymetli sırlarınızı gözünüz arkada kalmadan onlarla paylaşabilirsiniz. Daha sonrasında aranız bozulsa da, birbirinize düşman olsanız da sırrınız Boğa burcuyla mezara kadar gider. 

Boğa burçlarının estetik yönleri de son derece gelişmiştir. Estetiğe ve güzel görünmeye büyük önem verirler. 

Boğa burçlarının diğer belirgin özellikleri ise duygusal ve romantik olmaları. Duygusal yönden kendilerini besleyen bir partnerle birlikte olmak isterler. İlgisiz kalmak Boğa burcunu kırar ve birliktelikten uzaklaştırır. Diğer taraftan birliktelikte güvene de önem verirler. Şeffaf oldukları gibi karşı tarafında aynı şekilde şeffaf ve güvenilir olmasını beklerler.

Sabit burçlar arasında yer alan Boğalar, değişime karşı dirençli yapısıyla bilinir. Peki, bu ne demek? 

Boğa burçları, düzenlerinin bozulmasından ve alışkanlıklarının sekteye uğramasından hoşlanmazlar. Yıllarca aynı saç modelini kullansalar da kendi değişime hazır olmadıkça bir Boğa burcu insanını saçını değiştirme konusunda ikna edemezsiniz.

İkizler Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

ikizler-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: İkizler Burcuna Hediye Fikirleri

İkizler Burcu Doğum Tarihi: 21 Mayıs – 20 Haziran

Burç tarihleri ve özellikleri rehberimizde üçüncü sırada İkizler burcu bulunuyor. İkizlerin en belirgin özellikleri arasında; hızlı düşünme yetenekleri ve meraklı oluşları yer alır. İletişim becerileri son derece gelişmiştir. Dolayısıyla İkizler Burcu insanı bir ortamda hemen dikkatleri üzerine çeker ve hemen sosyalleşebilir.

İkizler zeki ve hareketli bireylerdir. Zekalarının gelişmişliği İkizlerde farklı şekillerde kendini gösterebilir. Örneğin; bazı İkizler burçları sayısalda çok iyiyken bazıları mizahi anlamda zekice espiriler yapabilirler. Hatta İkizler insanı yaptığı espirilerle çevresindeki insanları güldürmekten büyük keyif alır.

İkizler burcunun belki de en zayıf yönü değişken ruh halleridir. Olaylar ve durumlar karşısında çok kolay fikir değiştirebilirler. İlgilerini çeken bir konu bir zaman sonra artık hiç ilgilerini çekmeyebilir. Esasında bu olayları ve durumları etkilese de İkizler insanının çeşitli alanlara ilgi göstermesini sağlar ve onları monotonluktan kurtarır.

İkizler burçlarının diğer bir zayıf yönüyse odaklanma güçlüğü. Bu çoğu zaman karar vermeleri gereken bir konu karşısında da zorlanmalarına sebep olur. Pratik ve zekice düşünmelerine karşı son derece kararsız olmaları sebebiyle çoğu zaman hemen sonuca ulaşamazlar. 

Yengeç Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

yengec-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Yengeç Burcuna Hediye Fikirleri

Yengeç Burcu Doğum Tarihi: 21 Haziran – 22 Temmuz

Yengeçlerin en belirgin özellikleri arasında; duygusal derinlikleri, koruyucu yapıları ve aileye düşkünlükleri yer alır. Evcimen yapılasıyla da dikkat çeken Yengeç insanı için ev ve eve dair her şey çok kıymetlidir. Anne, baba, kardeş, eş ve akraba ilişkilerini güçlü tutarlar. Bu sebeple Yengeçler, güvenli bir ortam yaratma ve sevdiklerini koruma konusunda son derece titiz ve kararlı bir tutum sergilerler.

Olaylar ve durumlar karşısında son derece hassas davranırlar. Diğer taraftan bu hassas yapıları çoğu zaman çabuk kırılmalarına sebep olabilir. Yengeç insanı, duygusal zekaları ve empatik yaklaşımlarıyla tanınır. Çevrelerindeki insanlara destek olmaktan ve iyi kötü her anlarında onların yanında olmaktan son derece hoşnut olurlar.

Yaratıcı ve hayal gücü zengin olan Yengeçler, evleriyle ilgilenmeyi ve sevdiklerine sıcak bir ortam sunmayı severler. İnsanların duygusal ihtiyaçlarına duyarlılık gösterirler. Sağlam ilişkiler kurmaktan ve sevdikleriyle güçlü bağlar oluşturmaktan keyif alırlar.

Aslan Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

aslan-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Aslan Burcuna Hediye Fikirleri

Aslan Burcu Doğum Tarihi: 23 Temmuz – 22 Ağustos

Aslanların en belirgin özellikleri arasında; büyük bir özgüven, liderlik vasıfları ve dramatik bir çekicilik yer alır. Aslan burcu insanları; sahne ışıklarının altında olmaktan hoşlanan, çekici ve kendinden emin bireylerdir. Bir Aslan burcu gerek özgüveniyle gerek ise çekiciliğiyle girdiği bir ortamda hemen tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarır. Dolayısıyla onu bu aurasından bile tanıyabilirsiniz.

Aslan burçlarının yaratıcı ve dramatik yanları, etkileyici bir izlenim bırakmalarını sağlar. Karşısındaki insanı kolaylıkla etkisi altına alabilir ve onun üzerinde unutulmayacak bir iz bırakabilir.

Aslanlar genellikle güçlü bir liderlik ruhuna sahiptirler. Diğer taraftan başkalarına ilham verme konusunda da oldukça becerikli olduklarını söyleyebiliriz.

Son derece cömert ve sevgi doludurlar. Aslan burcu insanı gerek maddi gerek ise manevi açıdan bir şeyleri sevdikleriyle paylaşmaktan keyif alırlar. Ancak, dikkat çekme arzuları ve egoları nedeniyle zaman zaman zorlanabilirler.

Başak Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

basak-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Başak Burcuna Hediye Fikirleri

Başak Burcu Doğum Tarihi: 23 Ağustos – 22 Eylül

Başakların en belirgin özellikleri arasında; düzenli ve mükemmeliyetçi yapıları, pratik ve analitik düşünme becerileri yer alıyor. Başaklar için detaylar çok önemlidir. Bazen sizin hiç dikkatinizi çekmeyen küçücük bir detay Başak burcunun gözünden asla kaçmaz. Detaycı ve düzenci yapıları gerek iş, gerek ev, gerek ise sosyal yaşamları üzerinde oldukça etkilidir.

Başak insanları iş konusunda son derece planlı davranırlar. Planlarının saat gibi tıkırında işlemesinden büyük keyif alırlar. Aynı şekilde sosyal anlamda yaptıkları planların da sekteye uğramadan zamanında gerçekleşmesini isterler. Başakların yaşam alanları ise son derece düzenli ve temizdir. Öyle temizdir ki bozmaktan ve kirletmekten çekinebilirsiniz.

Diğer taraftan bu mükemmeliyetçi yaklaşımları, hem kendilerine hem de çevrelerine yüksek standartlar koymalarına neden olabilir. Sağlık ve beslenme konularında da dikkatli davranırlar. Düzenli spor yapmaya ve temiz beslenmeye önem verirler.

Aynı zamanda dürüst ve sadık olan Başak insanları, sevdikleriyle güvenilir ve istikrarlı ilişkiler kurma eğilimindedirler. Her ne kadar eleştiriye meyilli olsalar da, bu özellikleri ve çözüm odaklı yaklaşımlarıyla çevrelerine de pozitif yönde değer katarlar.

30 Ağustos hangi burç diye merak edenler için de cevabımız Başak burcu olacak. Bu tarih Aslan burcuna denk geliyormuş gibi düşünülse de esasında Başak burcuna denk geliyor.

Terazi Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

terazi-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Terazi Burcuna Hediye Fikirleri

Terazi Burcu Doğum Tarihi: 23 Eylül – 22 Ekim

Terazilerin en belirgin özellikleri arasında; adaletçi yaklaşımları, diplomasi yetenekleri ve estetik tutumları yer alıyor. Teraziler, uyum ve denge arayışında olan, kurdukları ilişkilerde de uyumlu bir ortam yaratmaya önem veren insanlardır.

Adalet ve dürüstlük prensiplerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Çoğu zaman çatışmalardan kaçınsalar da adil ve dürüst çözümler arama yoluna girerler.

Diplomatik yaklaşımları sayesinde çoğu zaman çevrelerindeki insanlar arasında arabuluculuk rolü üstlenirler. Terazi insanı iki insan arasındaki çatışmayı sonlandırmak için elinden geleni yapmaya çalışır. Çoğu zaman da bunda başarılı olur.

Estetik ve güzellik konularında da oldukça duyarlıdırlar. Sanat ve tasarım Terazilerin en büyük ilgi alanları arasında yer alır. Terazi insanı güzel olan her şeyden ve güzele bakmaktan keyif alır.

İkili ilişkilerde de romantik ve anlayışlı bir yaklaşım sergilerler. Genellikle duygularını açıkça belli etmekten çekinmezler. Teraziler ilgi göstermeyi ve ilgi görmeyi çok severler. Ancak, kararsızlık eğilimleri ve başkalarının beklentilerine çok fazla önem verme durumu zaman zaman onları zora sokabilir.

Akrep Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

akrep-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Akrep Burcuna Hediye Fikirleri

Akrep Burcu Doğum Tarihi: 23 Ekim – 22 Kasım

Akreplerin en belirgin özellikleri arasında; duygusal derinlikleri, kararlı yapıları ve gizemli bir çekiciliğe sahip olmaları yer alıyor. Akrepler, gizemli auralarıyla ve yoğun duygusal enerjileriyle çevrelerindeki insanlar üzerinde büyük bir etki yaratırlar. Girdikleri ortamda gerek bakışları gerek ise duruşlarıyla tüm dikkatleri kendilerinde toplarlar.

Bağlılık, sadakat ve tutku, Akreplerin ilişkilerinde önem verdikleri temel değerler arasında yer alırlar. Ancak, kıskançlık ve kara mizah gibi özellikleri, zaman zaman ilişkilerinde sorunlara yol açabilir.

Akrep insanları, hayatlarını yoğun bir şekilde yaşarlar. Karşılaştıkları zorluklara karşı büyük bir direnç ve mücadele gösterirler. Derinlemesine düşünme yetenekleri, sorunları çözme konusundaki kararlılıklarını destekler. Diğer taraftan güçlü bir içsel motivasyonları vardır. Bu da hedeflerine ulaşma konusunda kararlılıkla çalışmalarına yardımcı olur.

Kısacacı Akrep insanları, genellikle derin ve gizemli bir dünyada yaşarlar. Hayatın karmaşıklıklarını çözmeye yönelik bitmek bilmeyen bir çaba içinde yaşarlar.

Yay Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

yay-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Yay Burcuna Hediye Fikirleri

Yay Burcu Doğum Tarihi: 23 Kasım – 21 Aralık

Burç tarihleri ve özellikleri listemizde sırada Yay burçları bulunuyor. Yayların en belirgin özellikleri arasında; maceracı, iyimser ve özgürlüğe olan tutkuları yer alıyor. Yay insanı, genellikle dünyaya geniş bir pencereden bakar. Farklı kültürler ve fikirler Yayların her zaman ilgisini çekmiş ve onlara ilham olmuştur.

Macera dolu bir yaşam tarzını benimserler. Keşfetmek onların en büyük arzusudur. Bazen yeni bir mekan, bazen yeni bir ülke, bazen yeni bir yemek, bazen ise eve giden yepyeni bir yol. Yeni deneyimlere olan açık yaklaşımları sayesinde sık sık keşiflerde bulunurlar. Esasında Yayların tutkusu yeniliktir. Monotonluk bir Yayın ruhunu emer ve onun tüm enerjisini alır.

Yay burçları pozitif enerjileriyle ve iyimser tutumlarıyla çoğu zaman çevrelerindeki insanlara ilham verirler. Gülümsemeleri ve kahkahaları içtendir. Sosyal ve canlı kişilikleriyle dikkat çekerler.

Yaylar, özgürlüklerine çok düşkündürler. Kısıtlayıcı koşullar altında yaşamak istemezler. Böyle ortamlardan kaçınarak bağımsızlık arayışına girerler.

Optimist bir tavırları vardır. Zorlukların üstesinden gelmek adına içlerindeki güç ve iyimserlikle hareket ederler. Ancak, sabırsızlık ve odaklanma sorunları zaman zaman onlara sorun çıkarabilir. Çünkü sürekli bir değişim ve hareket halinde olma eğilimindedirler.

Oğlak Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

oglak-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Oğlak Burcuna Hediye Fikirleri

Oğlak Burcu Doğum Tarihi: 22 Aralık – 19 Ocak

Oğlakların en belirgin özellikleri arasında; kararlılıkları, disiplinli ve sorumluluk sahibi olmaları yer alıyor. Oğlaklar, genellikle çalışkan ve hedeflerine odaklılardır. Pratik zekâları ve mükemmeliyetçilikleri, gerek iş gerek ise eğitim hayatlarında başarıya ulaşmalarını sağlar.

Sorumluluk duyguları güçlüdür. Dolayısıyla çevrelerindeki insanların güvenini kolaylıkla kazanırlar. Disiplinli olmaları zamanlarını ve kaynaklarını etkili bir şekilde yönetme konusundaki becerilerini de geliştirmiştir.

Sabırlı ve dayanıklı bir yapıları vardır. Uzun vadeli hedeflere dahi odaklanabilirler ve hedeflerine ulaşmak için gereken sabrı gösterirler. Ancak, zaman zaman esneklik eksikliği ve işkolik olmaları sebebiyle sosyal ilişkilerde kopukluk yaşayabilirler. Diğer taraftan bir Oğlak insanıyla ilk kez tanışıyorsanız size soğuk gelecektir. Fakat zamanla size tüm kalbini açar ve onun içindeki sıcaklığı görebilirsiniz.

Çünkü Oğlaklar güvenilir ve sağlam ilişkiler kurarlar. Gerek partnerleriyle gerekse arkadaşlarıyla uzun vadeli planlar yapmaktan hoşlanırlar. Duygusal bağ geliştirme konusunda yavaş olsalar da ilişkilerine son derece bağlı insanlardır.

Kova Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

kova-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Kova Burcuna Hediye Fikirleri

Kova Burcu Doğum Tarihi: 20 Ocak – 18 Şubat

Kovaların en belirgin özellikleri arasında; yenilikçilik, bağımsızlık ve sosyal bilincin yüksek olması yer alıyor. Kovalar, genellikle sıra dışı fikirleri ve ileri görüşlü düşünce yapılarıyla bilinirler.

Toplumsal meselelere karşı oldukça duyarlıdırlar. Gönüllülük esaslı projelerde öne çıkarlar ve toplumsal meselelerde en ön sıralarda yer alırlar. Bağımsızlık, Kova bireyleri için son derece değerlidir. Bu da Yay insanıyla ortak özellikleridir. Genellikle geleneksel normlara meydan okuyarak kendi yollarını çizerler.

Zeki ve yaratıcılardır. Bu yönleri farklı konulara yoğunlaşmalarını ve çeşitli ilgi alanlarına sahip olmalarını sağlar. Sosyal ilişkilerde özgün ve özgür ruhlu bir yaklaşım sergilerler. Ancak duygusal bağ kurmak konusunda bazen zorlanabilirler.

Kovalar, arkadaşlarına karşı sadık ve anlayışlıdır. Ancak duygularını ifade etme noktasında her zaman başarılı değiller. Bu da zaman zaman mesafeli görünmelerine sebep olur. Kova burcu insanları bir grubun içinde lider olmak isterler. Fark yaratma ve farklı olma arzusu taşırlar.

Balık Burcu Hangi Ay ve Özellikleri

balik-burcu-ozellikleri-dogum-tarihi

İlginizi Çekebilir: Balık Burcuna Hediye Fikirleri

Balık Burcu Doğum Tarihi: 19 Şubat – 20 Mart

Burç tarihleri ve özellikleri listemizde sıra geldi son burca. Balıkların en belirgin özellikleri arasında; duyarlılık, empati, yaratıcılık ve hayal gücü zenginliği yer alıyor. Balıklar, çevrelerindeki duygusal atmosferi derinlemesine hissederler. Ayrıca başkalarının hislerine de kolayca uyum sağlarlar.

Hayal dünyalarının zengin olması onların yaratıcılıklarını ve sanatsal yeteneklerini de besler. Genellikle resim, müzik veya edebiyat sanat dallarıyla kendilerini keşfederler.

Balıklar, duygusal ve derin ilişkiler kurmak isterler. Sevdiklerine karşı içten ve koruyucu bir tutum sergilerler. Ancak, zaman zaman gerçek dünyadan kaçma eğilimleri nedeniyle çevrelerine bazen anlaşılmaz veya karmaşık gelirler.

Balık burcu insanları, başkalarının duygusal ihtiyaçlarına da duyarlıdırlar. Onların bu yönü ortamda aranan insan olmalarını sağlar. Dengeyi ve huzuru arayan bu burcun temsilcileri, zamanlarını ruhsal ve duygusal gelişimleri üzerine odaklanarak geçirirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir