Buket Çiçek Nasıl Canlı Tutulur? Çiçeklerinizi Uzun Süre Canlı Tutacak İpuçları

buket-cicek-nasil-canli-tutulur-cicekleri-uzun-sure-canli-tutacak-ipuclari

Zaman zaman özel bir gün vesilesiyle sevdiklerinizi mutlu etmek için bir hediye arayışı içerisine giriyorsunuzdur. Aslında çok klasik fakat bir o kadar da zarif bir hediye seçeneği olan buket çiçek modelleri hemen hemen herkesin hediye tercihleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Çünkü biliyoruz ki hoş bir buket çiçeğe kimse hayır diyemez. Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, doğum günü gibi özel bir günde sevdiklerinize aldığınız buket çiçeğin solup gitmesini istemiyor musunuz? Öyleyse hiç telaşa kapılmayın.

Bu içeriğimizde sizlere faydalı olabileceğini düşündüğümüz bilgilere yer vereceğiz. Böylece buket çiçeğinizin uzun süre canlı kalmasını sağlayabileceksiniz.

💐Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda aklınızdaki buket çiçek kaç günde solar ya da canlı buket çiçek nasıl saklanır gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.

Öyleyse gelin hiç vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Buket Çiçek Nasıl Canlı Tutulur?

buket-cicek-nasil-canli-tutulur

Çoğu zaman özel bir gün vesilesiyle sevdiklerinizi mutlu etmek ya da kendinizi şımartmak için şık bir buket çiçeği almak istiyor olabilirsiniz. Aldığınız hoş çiçeklerin uzun süre boyunca evinizi güzelleştirmesini, pozitif enerji yaymasını ve bizi mutlu etmesini beklemeniz de çok normal.

Fakat bazen aldığınız bir buket çiçek kısa sürede solup gider. Bu durumun önüne geçmek için yapıabileceğiniz birkaç şey var elbette.

Öyleyse gelin hep birlikte buket çiçek nasıl canlı tutulur ve canlı çiçek nasıl bakılır bir bakalım.

Maden Suyu

Canlı çiçek solmaması için ne yapılmalı sorusuna cevap olarak maden suyunu önerebiliriz. Maden suyu ne işe yarayabilir ki dediğinizi duyar gibiyiz. Bize güvenin! Buket çiçek modellerine oldukça iyi gelen maden suyu çiçeğinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlar.

Sizde buket çiçeğinizin solup gitmemesi için su dolu bir vazoya çeyrek su bardağı maden suyu ekleyerek karıştırabilirsiniz. Sonrasında çiçeklerinizi vazonun içine koyup bir süre gözlemleyebilirsiniz.

Aspirin

Canlı buket çiçek nasıl saklanır diye düşünmeyi bir kenara bırakabilirsiniz. Çünkü çiçeklerinizin ilk günkü gibi kalmasını sağlayacak bir önerimiz var: Aspirin. Öncelikle ezdiğiniz aspirini suyla dolu bir vazoda çözülmesini bekleyebilirsiniz.

Çünkü aspirin bitkileri daha uzun süre canlı tutmaya yarar. Aspirinin asit içeriği suyun temizlenmesine ve ortaya çıkacak herhangi bir bakteriden kurtulmasını sağlar. Unutmayın! Aspirin kullanımının yanı sıra çiçeğinizin suyunu da her gün değiştirmelisiniz.

Elma Sirkesi ve Şeker

Buket çiçeklerin kurumaması için ne yapılmalı diye düşünürken size elma sirkesi ve şeker önerisi ile geldik. Buket çiçek modelleri solmamasına yardımcı olan bu harika tarifi, evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Öncelikle iki çorba kaşığı elma sirkesini ve eşit miktarda şekeri vazo suyuna ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştırdıktan sonra çiçekleri vazoya ekleyebilirsiniz. Son olarak çiçekleri daha uzun süre canlı tutmak için suyunu da sık sık değiştirmeyi unutmayın.

Evimi ya da ofisimi rengarenk çiçeklerle süslemek istiyorum diyenlerden misiniz? Öyleyse yaşam alanlarımıza bambaşka bir hava katan en zarif canlı buket çiçek modelleri Muhiku’da sizi bekliyor!

💐Şimdi siz de Muhiku’nun taze çiçek fiyatları ile çok para harcamaya gerek kalmadan ortamınızı güzelleştirebilirsiniz.

Çiçekleri Uzun Süre Canlı Tutacak İpuçları

cicekleri-uzun-sure-canli-tutacak-ipuclari

Birbirinden hoş çiçeklerle hazırlanan çiçek buketleri, herkesi mutlu eden en güzel hediyelerden biridir. Zaman zaman kendinizi ya da sevdiklerinizi özel hissettirmek için çiçeklere yöneliyor olabilirsiniz.

Çünkü biliyoruz ki sevdiklerimizi mutlu etmenin en zarif yollarından biri çiçeklerdir. Fakat çoğu zaman aldığımız bir çiçek buketi kısa sürede solup gider. İşte bu durumda kimilerini çiçek hediye etme fikrinden vazgeçirebiliyor.

Fakat endişe etmenize hiç gerek yok. Çünkü aldığınız bir çiçek buketini canlı tutmak için deneyebileceğiniz pek çok farklı yöntem var.

İçeriğimizin bu kısmında naif çiçekleriniz kısa sürede solmasın diye çiçekleri uzun süre canlı tutacak ipuçlarına yer vereceğiz. Öyleyse gelin çiçeklerinizin örünü uzatan bu ipuçları nelermiş bir bakalım.

İşte çiçekleri uzun süre canlı tutacak ipuçları.

Sapları Sık Sık Kesin

Çoğu zaman çiçek bakımı aşamasında yapılan ilk hatalardan biri de çiçeği doğrudan su dolu bir vazonun içine koymaktır. Sıklıkla yapılan bu hata buket çiçeğinizin daha hızlı solmasına sebep olur.

Buket çiçek nasıl canlı tutulur sorusuna cevap arıyorsanız; belirli bir açı ile çiçeklerin sapını 2-3 cm kesebilirsiniz. Böylece çiçeklerinizin vazoya daha iyi oturmasını ve daha iyi su almasını sağlayabilirsiniz.

Çiçek için Doğru Konum Çok Önemli!

cicek-bakimi

Hepimiz biliyoruz ki çiçekler için doğru konum son derece önemli. Ayrıca çiçeklerin serin ortamda daha uzun süre canlı kaldığı da bilinen bir gerçek.

Bu sebeple çiçeklerinizi bulundurduğunuz odanın sıcaklık derecesine çok dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra çiçeğinizi direkt güneş ışığına maruz kalan yerlerden de uzak tutmalısınız.

 Su Altında Yaprak Bırakmayın!

Son olarak çiçeğinizin daha uzun süre canlı kalması için vereceğimiz tavsiye ise çiçeği vazoya koymadan önce dallarında bulunan yaprakları kesmek olacaktır.

Bilindiği gibi bazı çiçeklerin yaprakları, çiçekleri korur. Bu yüzden yaprakları kesmek çiçeğinizin daha rahat açılmasını sağlar.

Tüm bu bilgiler ışığında aldığınız bir çiçek buketinin uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir? blog yazımızı da okuyarak çiçek bakımı hakkında daha geniş çaplı bilgi edinebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

sukulent-cesitleri
Daha Fazla

Sukulent Türleri Nelerdir? Bakımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?SıcaklıkSaksı TercihiToprakSulamaEk BesinlerSukulent Türleri Nelerdir?Aloe VeraSenecio RowleyanusKalanchoe Blossfeldiana (Kalandiva)Haworthia FasciataSedum MorganianumSukulent Nasıl Çoğaltılır?…