Brazil Santos Kahvesi Özellikleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Brezilya Kahvesi, Brazil Santos Coffee

Brezilya dünyanın en önemli kahve üreticilerinden birisidir. Aynı zamanda kahve çekirdeği ihraç etmektedir. Dünya kahve üretiminin üçte birini karşılayan Brezilya ürettiği kahve çekirdeklerini Santos limanından ihraç etmektedir. Ülkenin ürettiği kahveler High Grow Coffee(900-1200 metre) kategorisindedir. Ancak bazı bölgelerde bu eşik aşılamamaktadır. Brezilyanın kahveleri harmanlanırken espressoya uygun yüksek kaliteli Bourbon Santos yada Brazil Cerrado olarak hazırlanmaktadır. Brezilya kahve çekirdekleri ise hafif ve dengelidir. Brazil Santos kahve denildiği zaman akıllara bir üretim bölgesi gelmemelidir. Santos’dan kasıt Brezilya hükümetinin 90’lı yıllardan önce kendi pazarlarını kontrol etmek için kullandığı bir kelimedir. Zamanın Santos limanı oldukça büyüktü ve Brazilya kahvesinin ihraç edildiği büyük bir ticaret kapısıydı. Bu yüzden Santos 1, Santos 2, Santos 3 olarak bölgelere ayrılmıştır. Günümüzde ise Brazil Santos kahvesi denice akla kalite gelmektedir. Bu kahve çekirdeklerinin yüksek kalitesi genellikle Bourbon, biraz Arabica dan gelmektedir. Ancak robusta kahve türü yoktur.

Kaliteli bir Brazil Santos Kahvesi Özellikleri;

  • Tatlıdır.
  • Pürüzsüzdür.
  • İncedir ve az asitlidir.
  • Orta gövdeli ve yumuşak bir lezzete sahiptir.
  • Aroması son derece hoştur.
  • Tarçınlı nüanslara sahiptir.

Taze olarak kavrulan Brazil Santos kahvesi çekirdekleri en iyi kahve içme olanaklarını sunmaktadır. Brezilya bulunduğu coğrafya nedeniyle çok büyük fırsatlar yakalamıştır. Farklı iklim alanları ile geniş bir üretim alanına sahip olan brezilya birçok çeşitteki türleri nitelikli bir şekilde üreterek dünyadaki en büyük kahve ihracatçıları arasına adını yazdırmıştır. Brezilya kahveleri her türlü tarif için uygundur ve ülke espresso için en iyi sağlayıcılardan birisidir. Brezilyalı kahve üreten çiftçiler dünyada özverili üreticiler olarak tanınmaktadır. San Paulo Ve Güney Minas tam, zengin ve pürüzsüz kahveler üreterek en iyi kahveleri ihraç etmektedir. San Paulo eyaleti tamamı arabica üretimi olan dört yüz bin dönümlük kahve yetişme alanı ile kaplıdır. En iyi Brazil Santos kahve, San Paulo’nun Mogiana ve batı orta eyaleti ile Güney Minas’ın Gerais’inden çıkmaktadır. Brezilya kahveleri düşük asitli yapısı ile her kahve yapma yöntemine uygundur.

Brazilya Kahve Bölgeleri

Minas Gerais

Ilıman bir iklime sahiptir. Ülkede yetişen kahvelerin yarısı bu bölgede yetişir. Sıcaklık 22 derece civarındadır. Küçük tarlaları on ile yüz hektar arasında değişmektedir. Meyveli ve sitrik tatları bünyesinde barındırır.

San Paulo

Ünlü Santos limanının olduğu yerdir. San Pulonun Moigana bölgesinde rakım deniz seviyesinden 900 ile 1.100 metre yüksekliğe sahiptir.

Bahia

Birkaç bölgeden oluşur. Brezilya kahvesinin bulunabileceği en uzak noktadır. 70’li yıllarda kahve üretimine başlanan bölge teknolojinin gelişmesi ile hızlıca bir güç merkezi durumuna gelmiştir. Brezilyanın Cerrado kahveleri bu bölgeden gelmektedir.

Espirito Santo

Bölge Robusta kahve çekirdekleri üretmektedir. Özel kahve pazarında çok fazla ilgi görmeyen bu kahve türü Brezilyanın en yüksek ikinci üreticisi konumundadır. Buradaki ana kahve üretim bölgeleri Montanhas De Espirito Santo ve Conilon Capixaba’dır.

 Brezilya Kahve Kalite Standartları

Ülkede yetişen kahveler genellikle alçak irtifada yetişir ve geneli Arabica’dır. Brezilya kalitesiz kahve algısını değiştirmek için Brezilya menşeli Organik ve Adil Ticaret sertifikalı kahveleri yaygın hale getirmeye çalışmaktadır.

Nasıl Hazırlanır?

Brazil Santos kahve espresso ile demlemek için;

  • Kahve çekirdeklerinizin taze olmasına özen gösterin.
  • Kahve çekirdeklerinizi espresso öğütücüsü ile kendiniz öğütün. Klasik kahve öğütücüler kahve çekirdeklerinin yanmasına neden olmaktadır.
  • Kullandığınız suyun arıtılmış olması sizin için tercih sebebi olmalıdır. Su sıcaklığını 90 dereceye ayarlayın.
  • Kullandığınız kahve ölçüsü oldukça önemlidir. Bir espresso fincanı için 7 gr kahve kullanın.
  • Kahvenizin tadını değiştirmek için sıkıştırıcının ayarlarını değiştirin. Eğer hafif kahve tercih ediyorsanız daha az sıkıştırma, daha sert ve yoğun kahve tercih ediyorsanız daha fazla sıkıştırma gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kahvenizi filtrenin içine koyun ve makineye yerleştirin.
  • Kahvenin çıkış yerine fincanınızı koyun. Makineyi çalıştırın. Kahveniz 20-25 saniye içinde içmeye hazır hale gelecektir.

    Dünya Kahveleri Kapınıza Gelsin!

    Siz de Etiyopya (Ethiopia) Sidamo kahvesini tatmak isterseniz Muhiku hediye kutuları arasında bulunan “Dünya Kahveleri Kutusu” nu keşfedin. Dünya kahveleri kutusu size ve sevdiklerinize dünyanın 5 farklı ülkesinden kahveler sunar. Ethiopia Sidamo, Nikaragua, Kenya, Honduras, Colombia kahveleri ile enfes bir kahve tadım deneyimi yaşayabilirsiniz. Her bir paket 50 gramdır. Kargoya verilmeden önce sizler için taze çekilmektedir. Kullanım ömrü paket açıldıktan itibaren 12 aydır. Serin ve kuru yerde saklanması tavsiye edilir. Afiyet Olsun! ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

filtre-kahve-cesitleri
Daha Fazla

Filtre Kahve Çeşitleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Kahve Çekirdekleri Nelerdir?Filtre Kahve ÇeşitleriKolombiya KahvesiBrezilya KahvesiEtiyopya KahvesiGuatemala KahvesiKenya Kahvesi Filtre kahve çeşitleri her geçen gün…