Blossom Tea – Jasmine Rose – Çiçek Açan Çay Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir?

blossom-tea

Çiçek açan çay, çiçeklenme çayı olarak da bilinmektedir. Kendine özgü tadı ve olağanüstülüğü ile ön plana çıkan bir Çin çayıdır. Çay tüketmeyi sevenler arasında gittikçe popülerliği artmaktadır. İçerisindeki bileşenler sağlığa faydalı yönleri sayesinde çiçek açan çayın adını daha da duyurmaktadır. Farklı malzemeler ile hazırlanan bu çay ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Çiçek açan çay, geleneksel çay ve bitkilerden ayrılmaktadır. Bu çay yasemin, nergis, kadife, zambak, küre otu gibi farklı çiçek türlerinin kombinasyonu ile hazırlanan bir çay türüdür. Çiçeklenme çayının ana maddesi yeşil çay yapraklarıdır.

Çiçek Açan Çayın Sağlığa Faydaları

Antioksidan Bakımından Zengindir

Kateşinler ve flavonidler gibi polifoneller bakımından zengin olmakla birlikte vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak oluşmalarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Cilt hücrelerinin sağlığını korumaları için yardımcıdır. Yaşlanma karşıtı görev görür ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Metabolizmayı Çalıştırır Ve Yağ Yakmayı Kolaylaştırır

Yağ hücrelerini mobilize ederek vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi bu yağ hücrelerinden sağlanmasına yardımcı olur. Fiziksel performansı en üst seviyeye çıkarır.

Kanserle Savaşır

Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olur. Zengin antioksidan kaynağı olmasından ötürü meme kanseri, prostat kanseri kolorektal kanseri gibi kanserlerin gelişme ihtimalini en aza indirir. Kontrolsüz kanser hücresi büyümesinin önüne geçer.

Strese İyi Gelir

Kişilerin depresyona girme ihtimalini en aza indirir. Stresin azalması yardımcı olur, sakinleştirir ve rahatlatır. Bünyesindeki amino asitler sayesinde bu işlemi kolayca yapar.

Kardiyovasküler hastalık riskini Azaltır

Kişilerdeki kötü kolesterol seviyesini azaltmaktadır.

Diş Hastalıkları İhtimalini En Aza İndirir

İçerisindeki kateşinler sayesinde ağız içindeki bakteri kaynaklı ve viral aktivitelere engel olarak enfeksiyon kapma ihtimalini en aza indirir. Kötü nefes kokusunu gidererek çürük riskini en alt seviyeye indirir.

Nörodejeneratif Bozukluk İhtimalini Azaltmaktadır

Yapılan araştırmalar sonucunda içeriğindeki kateşin bileşiği sayesinde nöronlar korunmakta ve gerek Alzheimer gerekse de Parkinson hastalığına yakalanma ihtimalinde azalmalar olduğu görülmüştür.

Çiçek Açan Çay İçinde Kullanılan Çiçekler

Lily, geleneksel Çin tıp biliminin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Ayrıca birçok güzellik ürününün çıkış noktası olma özelliğine de sahiptir. Zarif bir görünüme sahip olan Lily; sinirleri yatıştırır, ciğerlerin sağlığını korur, öksürüğe iyi gelir, kalbi rahatlatır, uykusuzluk problemine katkı sağlar. İnsan sağlığı için önemlidir.

Amaranth Çayı, balgam sorununa, astım ve nefes darlığına, öksürüğe, karaciğeri temizlemeye yardımcıdır. Çin tıp biliminin önemli yardımcılarındandır.

Yasemin Çiçeği, sinir sistemini gevşeterek sakinlik verir ve yüksek tansiyona iyi gelir. Anti bakteriyel özelliği ile ağız kokusunu önler ve diş çürümelerinin önüne geçer. Ayrıca yasemin çiçekleri çilt için mükemmel bir kaynaktır. Aromaterapi yağları ve losyonlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kadife çiçeği, (diğer adıyla nergis) antibakteriyel, antiseptik ve anti-enflamatuar özelliği ile karaciğeri besler, toksinlerden arındırır, sindirim sistemini iyileştirir, cildin güzelliğini artırır, görmeyi iyileştirir. Ancak zehirli olan Arnika kadife çiçeği ile karıştırılmaması gerekir.

Osmanthus çiçekleri, çayla aşılanıp kurutulur. Kişinin ten rengini artırır. Zengin antioksidan kaynağı ile yaşlanmanın etkilerini geciktirir. Kek yapımında da kullanılan osmanthus çiçekleri titremeye faydalıdır. Ağrıları, ciğerleri ve mideyi rahatlatır.

Çiçek Açan Çay Nasıl Hazırlanır

İlk olarak taze olduğundan emin olduğunuz suyu kaynatın. Daha sonra bir demlik alın. İçerisine çay çiçeği yapraklarını koyun. Üzerine sıcak su dökün. Yaprakların kendini salması ve demin tam oturması için beş ile on dakika arası bekleyin. Daha sonra servisini yapın. Ayrıca bu çay çiçeklerini bir veya iki kez daha demlemek için kullanabilirsiniz. Demlemek için kullanılan çay çiçekleri özenle kurutulup kullanıma sunulmaktadır.

En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

2 yorum

  1. bir yıldır üye olmama ragmen çiçek açan çaydan payımıza düşmemiş mesela ….

    sadece bir defalık alın arkadaşlar düzenli üye olmayın..

    1. Merhaba, aylık aboneliklerde her ay farklı bir çay gönderiliyor. Çaylara karşı özel bir ilginiz varsa ve dünyanın farklı yerlerinden değişik çaylar denemek istiyorsanız çiçek açan çay, hibiskus, rooibos, Fas nane çayı ve yaseminli yeşil çay içeren Dünya Çayları Kutusu‘nu deneyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir