Berry Punch Çayı Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir?

berry-punch-cayi

Berry Punch çayı, kırmızı orman meyvelerinin bir araya gelmesiyle oluşan, tropikal bir aromada olan yüksek vitamin ve mineral içeren lezzetli bir çaydır. Berry Punch çayı çilek, böğürtlen gibi orman meyvelerinin doğal aromalar ile tatlandırılmasıyla elde edilmiştir.

Berry punch çayı çilek, böğürtlen, hibisküs gibi kırmızı meyvelerin birçok faydasını içinde barındırır. Bilindiği üzere kırmızı meyveler güçlü antioksidan kaynağıdır. Dolayısıyla kırmızı meyveler içeren bu çaydan da yüksek oranda fayda sağlanır.

Berry Punch Çayı Faydaları

berry-punch-faydalari

Antioksidan Deposudur

Berry Punch çayı kırmızı meyvelerin temel faydası olan antioksidanı içinde barındırır. Kalbi korur. Vücudumuzu mikrop ve bakterilerden koruyarak bağışıklığımızı güçlendirir.

Kilo Vermeye Yardımcıdır

Vücuttan ödem atılmasını sağlayarak kilo kontrolünde etkilidir. Vücuttaki yağların yakımını hızlandırdığı için kilo vermede yardımcı olur.

Beyni Korur

İçindeki antosiyaninler beynin korunmasında etkilidir. Beyin fonksiyonlarını artırır. Hafızayı güçlendirir, unutkanlığa iyi gelir.

Kansere Karşı Korur

Vücudu serbest radikallere karşı koruyarak zararlı hücrelerin büyümesine engel olur. Kansere karşı koruyucu olan kırmızı meyveler ve kırmızı meyvelerden elde edilen doğal çayları tüketmek faydalıdır.

Kemikleri Korur

Berry Punch çayı içindeki böğürtlen ve çilekten aldığı faydalardan biri de kemikleri korumasıdır. İçindeki kalsiyum, magnezyum gibi mineraller kemik yapısının aşınmaması için önem taşır. Özellikle kadınlarda erken kemik erimesi belirtileri gözlemlendiği için günde bir fincan kırmızı meyve çayı içmesi tavsiyeler arasındadır.

Diş Sağlığında Etkilidir

İçindeki kalsiyumun etkisiyle dişleri korur ve güçlendirir. Ağız içi yaralarına ve iltihaplarına da iyi gelir.

Cildi Korur

C ve E vitaminleri sayesinde cildi korur ve cildin pürüzsüz parlak bir yapıya sahip olmasında etkilidir. Cildi yenileyerek kırışıklıklara karşı savaşır.

Mikroplarla Savaşır

Antimikrobiyal özellikte olan bu çay vücutta iltihaplanmaların önüne geçer ve bağışıklığın yükselmesinde etkilidir.

kirmizi-meyveler-antioksidan

Sakinleştirir

Sakinleştirici etkisiyle özellikle uyku problemi yaşayanlara, stresli ve gergin olanlara günde bir fincan Berry Punch çayı tavsiye edilir. Aynı zamanda içine kapanık, heyecan ve özgüven sorunu yaşayanlara içindeki sakinleştirici özelliğinden dolayı da tavsiye edilmiştir.

Sindirimi Destekler

Hazımsızlığa iyi geldiği bilinir. Sindirim ve boşaltım sorunlara iyi gelir. İyi bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda mide krampları yaşayan kişilere tavsiye edilir.

Soğuk Algınlığına Birebir

Grip, nezle gibi soğuk algınlıklarına karşı birebirdir. Soğuk kış günlerinde kendinizi sıcak tutmak için içeceğiniz bir fincan Berry Punch çayına arzu ederseniz az miktarda bal ilave ederek tüketebilirsiniz. Hasta olan kişiyi terleterek hastalığın vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Bitki çaylarının gücünden yararlanmayı seviyoruz. Ancak her bitki çayında olduğu gibi Berry Punch çayını da kronik bir sağlık sorunu yaşayanlar doktoruna danışmadan tüketmemeli. Aynı zamanda aldığınız çayın doğal olduğuna emin olmalısınız.

Berry Punch Çayı Nasıl Demlenir?

Berry Punch çayını demlemek için 250 ml. sıcak suya bir yemek kaşığı çaydan koymanız yeterli olur. 8-10 dakika sonra çayınız içmeye hazır hale gelir. Günde bir fincan tüketim uygundur. Arzu ederseniz içine az miktarda bal ilavesi yapabilirsiniz.

Sıcak yaz günlerinde soğuk içerek serinleyebilirsiniz. Dilerseniz içine buz küpleri ve dilimlenmiş limon da koyabilirsiniz. Yaz mevsiminde güzel bir hararet kesicidir.

En Sevilen Çayları Sizlerle Buluşturuyoruz

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz. Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

cin-cayi-cesitleri
Daha Fazla

Çin Çayı Çeşitleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Oolong ÇayıYeşil ÇayÇin Çayı İçinde Beyaz ÇayPu Erh ÇayıSiyah ÇayEn Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz! Çin…