Bamboo Green Tea Çayı Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Bamboo Green Tea

Bamboo Green Tea, Asya mutfağında gelenek haline gelmiş ve dünya mutfağına da yayılma alanı bulmuş bir çaydır. Bambu yapraklarının sağlık için birçok yararı vardır. Bu yapraklar çay yapımında da kullanılmaktadır. Hafif tadı ve kafeinsiz yapısı ile kafein içeren yeşil çayın doğal bir alternatifidir. Bambu yüzyıllardır farklı amaçlar için kullanılmaya devam etmektedir. Bunu nedenlerinden bazıları ise esnek olması ve dayanıklılık göstermesidir. Ayrıca çayı ile Çin tıbbının vazgeçilmez içeceklerinden birisidir.

Bamboo Green Tea Faydaları

Antioksidan Kaynağıdır

Yaşlanma belirtilerini azaltır. Hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardım eder. Hücrelere saldıran serbest radikaller ile savaşır. Kalp, kanser ve astım gibi hastalıklar ile mücadele eder.

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır

Bambu yüksek lifli yapısı ile tokluk hissi verir. Yemek yeme isteğinizi azaltarak kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca bambu çayı şişkinlik, gaz, hazımsızlık gibi belirtileri hafifletir. Sindirim sistemini iyileştirir. Ancak bu çayın zayıflamaya yardımcı olması için bir diyet listesinin parçası olması gerekir.

Stres Ve Kaygı

Bambu çayı kan basıncı seviyesini düşürerek zihnen sakinleşmeye yardım eder. Kan basıncını yüksek potasyum seviyesine sahip olması ile başarır. Bu durum da kalbinizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardım eder. Bambu çayı gibi bitkisel çaylar tüketerek bağımlı olmadan problemlerinizi hafifleterek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bağışıklığı Güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlar. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar ile savaşarak vücudu korur.

Kalp Dostudur

İçeriğindeki antioksidanlar ve anti-enflamatuar bileşikleri sayesinde kalbi ve vücudu oksidatif hasarlardan korur. Ayrıca düzenli kalp atışı ve kan basıncı için gerekli minerallere sahiptir. Ayrıca kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

Karaciğeri Korur

İçeriğindeki vitamin ve bileşikler ile karaciğer sağlığını destekler ve toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarına İyi Gelir

İdrar yolu hastalıkları için doğal tedavi edicidir. İdrar veya mesane enfeksiyonu geçirenler bamboo green tea tüketerek idrar enfeksiyonlarından kurtulmayı kolaylaştırabilir.

Ağız Sağlığı

Diş etlerinin sağlığını korumaya yardımcıdır. Gargara olarak da kullanılabilir. Nefesinizin güzel kokmasını sağlar.

Saç Sağlığı

Saçın nem ihtiyacını giderir ve güçlendirerek parlaklık ve elastikiyet kazandırır. Saç köklerini besler, parçalanmayı önler ve saçların sağlıklı büyümesine destek olur.

Cilt Sağlığı

Düzenli tüketilen bambu çayı cildin kuvvet ve elastikiyetine yardımcı olur.

Kan Şekerini Düzenler

Diyabetli olan veya bu riski taşıyanların bu çayı tüketerek lifli yapısı sayesinde kan şekerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Bamboo Green Tea

Bambu Çayı Nasıl Demlenir?

  • İlk olarak bir kap içine iki su bardağı su ekleyin.
  • Daha sonra içine bir çay kaşığı bambu yapraklarını koyun.
  • Ocağı yakın ve kaynaması için bekleyin.
  • Çayınızı en az on dakika demleyerek tüm sağlıklı bileşiklerin suya karışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Son olarak çayı süzün ve damak tadınıza göre içine bal veya limon ekleyin. Afiyet olsun.

Bambu çayı yaprağı için kalitesinden emin olduğunuz ürünleri alın. Problemlerinize çözüm sağlaması için günde bir veya iki bardak içmeniz yeterlidir. Ancak bazı durumlara sahipseniz bu çayı tüketmekten kaçınmalısınız. Vücudunuz yeterince guatr veya tiroid hormonu üretmiyorsa kesinlikle tüketmemelisiniz. Hamile veya emzirme dönemindeki kadınların da tüketmemeleri gerekir. Düzenli ilaç kullananların da tüketmeden önce doktora başvurmaları gerekir.

Bambu dünya genelinde her geçen gün popülerliğini artırmaktadır. Siz de bambu çayı ile cilt ve saç sağlığınızdan bağışıklık sisteminize kadar geniş bir alanda problemlerinize çözüm arayabilirsiniz. Ancak hangi amaçla olursa olsun ister kozmetik ister tıbbi çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız ve bu çayı tüketmek için uygun olup olmadığınızı danışmalısınız. Bu herhangi bir alerjik reaksiyon göstermemesi için gereklidir.

En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir