Babalar Günü Neden Kutlanır?

babalar-gunu-neden-kutlanir

Babalar Günü neden kutlanır diye pek çok kişi merak ediyor. Bu sebeple bu kez bu konuyu ele almak istedik. Fakat unutmamamız gereken bir şey var. Nasıl ki annelerimize ait özel bir gün varsa babalarımıza ait özel bir gün de olmalı. O halde Babalar Günü neden kutlanır kısaca bir bakalım.

Her insan farklıdır. Dolayısıyla her aile yapısı da farklıdır. Geleneksel aile yapımızı bir düşünelim. Çekirdek ailemizde babalarımız annelerimize nazaran daha mesafeli ve sert bir imaja sahiptir. Bu imajla birlikte kocaman kalpleri ile biz çocuklarını ne kadar sevdiklerini her zaman biliriz.

Babalar çınar ağaçlarına benzer. Çınar ağacının gücünü ve sağlamlığını düşününce çok yerinde bir benzetme olduğunu inkar edemeyiz. Ayrıca her çocuğun ilk süper kahramanı babasıdır. Bulunduğumuz yaşa kadar türlü sorunlara, sıkıntılara tereddüt etmeden göğüs gererler.

Bu sebeple Babalar Günü emektar babalarımıza atfedilmiştir. Bu özel günde onlara duyduğumuz minnet ve sevgiyi alacağımız bir Babalar Günü hediyesi ile gösteririz.

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

babalar-gunu-hediyesi-ne-olabilir-en-ozel-hediyeler

Babalar Günü neden kutlanır kısaca anlatmak gerekirse; Sonora Smart Dodd adında Amerikan vatandaşı bir kadın kendi ve beş kardeşini annelerinin ölümünden sonra büyük bir gayret ile büyüten savaş gazisi babasından ilham alarak anneler günü gibi babalar günü de olması gerektiğini düşündü.

Büyük bir sevgi ve minnet duyduğu babasına ve dünya üzerindeki tüm babalara geleneksel bir gün hediye etmek için çalışmalara başladı. Bu da Babalar Günü neden kutlanır sorusunun cevabını bize açıkça vermektedir.

Tabii ki onu büyüten bir tanecik babası için Babalar gününü 5 Haziran yani kendi babasının doğum günü olsun istedi. Fakat çalışmaları beklediğinden uzun sürdü. Bu sebeple de Haziran ayının 3. Pazar gününü Babalar Günü ilan etti.

Babalar Günü Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı?

Babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910 yılında Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Fakat bu tarihlerde Babalar Günü resmi olarak ilan edilmemişti. Babalar Günü için ilk kez 1966’da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon Johnson bir bildiri yayımlamıştır.

Bu bildiriye göre artık Haziran ayının 3. Pazar günü Babalar Günü olarak kutlanacaktır. Richard Nixon ise 1972 yılında Babalar Günü’nü Amerika’da resmi tatil ilan etmiştir. Günümüzde ise Babalar Günü evrensellik kazanmıştır. Neredeyse tüm dünyada Haziran ayının 3. Pazar günü Babalar Günü olarak kutlanır.

Bu özel günde babalarımız kutlamaların ve hediyelerin en özelini hak ederler. Bu sebeple onlar için en anlamlı hediyeyi almak isteriz. Eğer henüz babanıza Babalar Günü hediyesi olarak ne alacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki önerilerimizden ilham alabilirsiniz.

Babalar Günü Hediyesi Önerileri

cool-man-hediye-kutusu

Sevdiklerimizi mutlu etmekten bahsetmiştik. Fakat babaya hediye seçiminin de ne kadar zor bir iş olduğunu biliyoruz. Ayrıca Babalar Günü gibi özel bir günde bu durum bizi biraz daha fazla zorlar. Çünkü aramızda jenerasyon farkı vardır.

Bu durum zorlanmamızın ana sebebidir diyebiliriz. Fakat önerilerimiz sayesinde Babalar Günü hediyesi seçmek daha kolay ve keyifli olacak.

Öncelikle babanıza vereceğiniz en özel hediyenin sevginiz olduğunu unutmayın. Babalar Günü’nde babanıza sarılın. Onu ne kadar sevdiğinizi ve olduğunuz kişi olmanızda yardımcı olduğu için teşekkür edin. Bunu yaparken de arkanızda sakladığınız hediyeyi ona doğru uzatın. Eminiz ki şaşkınlıktan ve mutluluktan ne diyeceğini bilemeyecek.

Babalar Günü’nde babanızın bir ömür hatırlayacağı bir sürpriz yapmanız için harika hediyeler seçtik. Muhiku’nun yepyeni Babalar Günü hediyeleri içinden seçtiğimiz hediye fikirleri ile hayalinizdeki Babalar Günü sürprizini gerçekleştirebilirsiniz. Birbirinden özel baba hediyeleri içerisinden babanız için ideal bir seçim yapabilirsiniz.

Cool Man Hediye Kutusu

Babalar Günü’nde babanıza tek bir hediye yerine çok daha kapsamlı ve çok daha anlamlı bir hediye vermek istiyorsanız Cool Man Hediye Kutusu harika bir seçim olacak. Muhiku’nun babalara özel tasarladığı Cool Man Hediye Kutusu ile babanıza şık ve işlevsel bir hediye armağan edebilirsiniz. Babalar Gününe özel hediyeler arasında çok tercih edilen bu yenilikçi kutu, eminiz ki babanızın çok hoşuna gidecek.

Cool Man Hediye Kutusu‘nun içinde;

  • Colombia Huila kahvesi,
  • Lady Grey çayı,
  • My dad my hero kupa,
  • Best dad ever keçe bardak altlığı,
  • French press,
  • “Happy Father’s Day” motto kart,
  • Hediye notunuz yer alır.

En özel ve en anlamlı Babalar Günü şiirleri içinden seçeceğiniz duygusal mısralar ile hediye notu yazabilirsiniz. Böylece hediye kutunuzun daha anlamlı olmasını sağlayabilirsiniz. Muhiku’nun en anlamlı Babalar Günü hediyesi seçenekleri ile babanıza unutamayacağı anlar yaşatabilirsiniz.

Kendi Kutunu Yap

Bu yıl babanız için en özel hediyeyi kendi ellerinizle tasarlamaya ne dersiniz? Muhiku’nun Kendi Kutunu Yap seçeneğiyle babanız için seçtiğiniz hediyelikleri özgürce bir araya getirebilirsiniz.

Kişisel bakım ürünlerinden aksesuarlara, şık ajandalardan kalemlere, dünyanın en aromatik çaylarından kahvelerine kadar pek çok ürüne hediye kutunuzda yer verebilirsiniz. Babalar Günü hediyeler ile tasarlayacağınız eşsiz kutular sayesinde babanızın kalbini çalabilirsiniz.

Klasikleşmiş bir hediye olan tasarım kupa çeşitleri kulağa basitleşmiş gibi gelse de çay ve kahve içmeyi çok seven bir millet olduğumuz için asla eskimeyecek bir Babalar Günü hediyesi seçeneğidir. Muhiku’nun Babalar Günü hediye fikirleri içerisinden dilediğinizi hediye kutunuza ekleyebilirsiniz.

Babalar Günü’ne özel tasarlanan kupa haricinde hediye kutunuza farklı ürün çeşitleri de ekleyebilirsiniz. Babalar Günü hediye fikirleri içerisinden ideal bir seçim yapabilirsiniz. Böylece hediyeniz bu özel günün anlamını taşıyacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

babayaya-hediye-mesaj
Daha Fazla

Babaya Doğum Günü Hediyesi Ne Alınır ?

İçindekiler Gizle Babaya Anlamlı Doğum Günü HediyesiErkeğe Premium Hediye KutusuPlakFotoğrafBabaya El Yapımı HediyelerKendi Kutunu YapKurabiyeDeniz Taşlarından ÇerçeveDondurma Çubuklarından…