Babalar Günü Ne Zaman 2023?

babalar-gunu-ne-zaman-2020

Babalar Günü hepimizin kutlamak istediği önemli bir gün olsa da “Babalar Günü ne zaman 2023?” sorusunu diğer özel günlere oranla çok daha sık duyarız. Bizleri saygılı, çalışkan, iyi insanlar olarak yetiştirmek için canlarını dişlerine takan babalarımızı Babalar Günü’nde elimizden geldiğince sevindirmek, gururlandırmak isteriz.

Babalarımız çoğu zaman bizim sağlığımızı ve ihtiyaçlarımızı kendi sağlık ve ihtiyaçlarından önce düşünürler. Bu sebeple onlara en azından Babalar Günü’nde bize verdikleri emekler için minnettarlığımızı gösterebiliriz. Sonuçta babalar çınar ağaçlarına benzer. Çınar ağacının gücünü ve sağlamlığını düşününce çok yerinde bir benzetme olduğunu inkar edemeyiz.

Eğer Babalar Günü hediyeleri konusunda biraz fikre ihtiyacınız varsa Muhiku’nun özenle hazırladığı kaliteli ve uygun fiyatlı Babalar Günü hediye fikirleri içerisinden bir seçim yapabilirsiniz.

Babalar Günü 2023 Yılında Ne Zaman Kutlanacak?

Bu hayatta bize daima yol gösteren babalarımızı sadece bir gün kutlamak asla yetmeyecektir. Türk Babalar Günü 2023 yılında ne zaman diye merak edenlerimiz var. Babalar Günü evrensel bir tarih olduğu için tüm dünyada aynı gün kutlanır.

Her yıl Haziran ayının 3. hafta sonunda kutlanan Babalar Günü; 2023 yılında da Haziran ayının 19’unda, yani Pazar günü kutlayacağız.

babalar-gunu-kutlamasi

Küçüklüğümüzden itibaren “Anneyi mi daha çok seviyorsun yoksa babayı mı?” sorusu ile büyüyen bir nesil olduğumuz için Babalar Günü’nün Anneler Günü’nden 1 ay 1 hafta sonra olması hemen dikkatimizi çekiyor. Ancak Babalar Günü aklımıza ilk gelen “Madem Anneler Günü var öyleyse Babalar Günü de olsun” gibi basit bir düşünceyle ortaya çıkmış bir gün değildir.

Babalar Günü, Amerikalı bir vatandaş olan Sonora Smart Dodd’un annesi öldükten sonra kendi ve kardeşlerine bakmak için büyük çaba ve emek gösteren babalarına özel bir gün olması gerektiğini düşünmesiyle ortaya çıkmıştır.

Farklı özel günlerin kutlandığı 1900’lü yıllarda anneler, emekçiler, doktorlar ve daha birçok kişi ve olay için özel gün varken ailesi için canını dişine takan, kendini ikinci plana atıp ailesi için çabalayan babalar için özel bir gün bulunmuyordu.

Sonora Smart Dodd belki farkında olarak belki de farkında olmayarak tarihin en güzel sonuç doğuran özel gün çalışmalarından birini yapmış. Sonucunda ise haziran ayının 3. pazar gününü dünya üzerindeki tüm babalara armağan etmiştir.

İlk Babalar Günü Kutlaması Ne Zaman Olmuştur?

tarihte-ilk-babalar-gunu-ne-zaman

Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan bu özel günün hikayesi Anneler Günü’ne atıf değil, Babalar Günü’nün ortaya çıkmasını sağlayan Sonora Smart Dodd ile alakalı.

Sonora’nın babasının doğum günü 5 Haziran’dı. Sonora kardeşleri ve kendisi için büyük emekler harcayan savaş gazisi babası için çok özel bir hediye tasardı. Aslında bu hediyeyi babasına 5 Haziran’da Babalar Günü’nü armağan etmek istiyordu.

Fakat maalesef bürokrasi gelmiş geçmiş en güzel doğum günü hediyesi olacak bu jesti geciktirmişti. Çalışmalar beklenenden uzun sürmüştü. Bu sebeple de bu plan suya düştü. Geciken Babalar Günü, 1910 Haziran ayının 3. Pazar günü 19 Haziran’a denk gelmekteydi. Dolayısıyla 19 Haziran 1910 Babalar Günü’nün ilk kutlandığı tarih olarak kayıtlara geçmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910 yılında Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Fakat bu tarihlerde Babalar Günü henüz resmi olarak ilan edilmemişti. Babalar günü için ilk kez 1966’da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon Johnson bir bildiri yayımlamıştır.

Bu bildiriye göre Haziran ayının 3. Pazar günü Babalar Günü olarak kutlanacaktır. Richard Nixon ise 1972 yılında Babalar gününü Amerika’da resmi tatil ilan etmiştir.

Bu yazımızda Babalar Günü ne zaman sorusuna ve nasıl ortaya çıktığına değindik. Babalar her zaman çocukları için rol model olurlar. Küçükken ağabeylerim babam kadar uzun ve güçlü olmayı hayal ederlerdi. Ben ise yemeklerimi babam gibi yemeye çalışırdım.

2023 Babalar Günü Hediyeleriyle Sıradanlıktan Uzaklaşın!

yeni-babalar-gunu-hediye-kutusu
Babalar Günü Hediye Kutusu

Babalarımız, hayatı öğrendiğimiz ve bize her zaman destek olan oyun arkadaşlarımız. Onlar en büyük destekçimiz. Onlar her şeyin en iyisini ve en özelini hak ediyorlar. Dolayısıyla babalarımıza Babalar Günü hediyesi bulmak her zaman kolay değildir. Ancak size bir sürprizimiz var!

Babanıza onun sizin biricik kahramanınız olduğunu, onu düşünüp önemsediğinizi hissettirecek Babalar Günü hediyesi  seçmenin ne kadar güç olduğunu biliyoruz. Bu sebeple de size baba hediyeleri konusunda birkaç tavsiyede bulunacağız.

Muhiku bu yıl Babalar Günü hediyesi olarak harika bir koleksiyon hazırladı. Şık ve bir o kadar da karizmatik parçalarla havalı hediye kutuları tasarladı.

Her yaştan erkeğin zevklerine hitap edebilecek babaya hediye seçenekleri içinden babanız için en doğru hediyeyi seçebilirsiniz. Eğer bizden bir Babalar Günü hediyesi tavsiyesi isterseniz size Erkeğe Hediye Kutusu’nu önerebiliriz.

Babalar Günü Hediye Kutusu

Muhiku’nun özenle tasarladığı baba hediyeleri arasında yerini alan Babalar Günü Hediye Kutusu şık ve işlevsel parçalardan oluşuyor. Babanızın severek kullanacağı hediyeliklerle dolu olan bu kutu, eminiz ki kahraman babanızın kalbini çalacak. İdeal bir Babalar Günü hediyesi olan bu yenilikçi hediye kutusu içerisinde;

  • Ethiopia Kochere kahvesi,
  • Best Father kupa,
  • Patiswiss çikolata,
  • Best Father bardak altlığı,
  • Yade okyanus kokulu kolonya,
  • Happy Father’s Day motto kart,
  • Son olarak da hediye notunuz yer alıyor.

Erkeğe Hediye Kutusu’nun içine Babalar Günü’ne özel bir hediye notu da ekleyebilirsiniz. Böylelikle babaya alınacak hediyeler listesinin ilk sırasında yer alan bu hediyeyi günün anlam ve önemine uygun hale getirebilirsiniz.

Ayrıca hediyenizin etki gücünü de arttırabilirsiniz. Babalar Günü’ne dair yazılmış en güzel sözler ile hazırlanmış blog yazımız hediye notunuzu yazarken size klavuzluk edecek.

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

14-subat-sevgililer-gunu-mesajlari-kisa-anlamli-duygusal-muhiku-blog
Daha Fazla

14 Şubat Sevgililer Günü Mesajları

İçindekiler Gizle Sevgiliye Sevgililer Günü Mesajı UzunSevgililer Günü Mesajı Uzun ErkeğeSevgililer Günü Mesajı Uzun Kadına14 Sevgililer Günü Mesajı…