Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

babalar-gunu-nasil-ortaya-cikti

Günümüzde pek çok şey için bir gün ilan edilmiştir. Fakat bunlar için de coşkuyla kutlanan Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü gibi özel zamanlardır. Biz bu içeriğimizde Babalar Günü nasıl ortaya çıktı sorusuna yanıt vereceğiz. Böylece bu konuyu merak eden okurlarımızın merakını gidermeye çalışacağız.

babalar-gunu-hediyelerini-kesfet-muhikuKimileri “Anneler Günü varsa Babalar Günü de pek tabi olabilir” der. Kimileri ise “ Anneler Günü var diye Babalar Günü’nü çıkarmışlar” diye düşünür. Aslında Babalar Günü’nün nasıl ortaya çıktığını ve Babalar Günü’nün arkasındaki duygusal hikayeyi çoğu kişi bilmiyor.

Babalar Günü çıkış hikayesi nedir? Bu soruya cevap vermeden önce henüz Babalar Günü hediyesini seçemeyen okurlarımız için güzel bir önerimiz var. Muhiku birbirinden karizmatik ve kullanışlı babaya hediye koleksiyonu tasarladı. Eğer babanıza bu yıl ne armağan edeceğinize karar veremediyseniz Muhiku’nun fırsatlarla dolu dünyasından akıllıca bir seçim yapabilirsiniz.

Babalar Günü’ne özel bir seçim yapmak istiyorsanız Babalar Günü ne zaman ortaya çıktı, sorusunun cevabını verdikten sonra harika hediye önerilerine yer verdik.

Muhiku’nun özel koleksiyonun seçtiğimiz hediyelere göz atabilir ve babanız için en doğru hediyeyi seçebilirsiniz. Öyleyse Babalar Günü nasıl ortaya çıktı, sorusunun yanıtına geçebiliriz.

Babalar Günü Hikayesi

babalar-gunu-hikayesi

Sonora Smart Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı. Sonora Smart Dodd, nasıl ki Anneler Günü kutlanıyor o halde Babalar Günü de olmalı diye düşündü. Dodd’un babası, 6 çocuğunu da anneleri olmadan tek başına büyütmüştür.

Sonora Smart Dodd babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü olarak kutlanmasını istiyordu. Bunun için gerekli çalışmaları yapmıştı ancak çalışmaların sonucu 5 Haziran’a yetişmemişti. Dolayısıyla haziran ayının üçüncü pazar gününe denk gelecek şekilde ilk kutlama yapılmıştır. Bu sebeple Babalar Günü’nü haziran ayında kutluyoruz.

Babalar Günü tarihte ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge, 1924 yılında Babalar Günü kutlamalarını desteklemiştir. Ancak resmi bir kutlama olarak ilan etmemiştir.

1966 yılına gelindiğinde ise dönemin Başkanı Lyndon Johnson Babalar Günü’nün her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılında ise Başkan Richard Nixon’un kararı ile Babalar Günü ABD’de yasal olarak resmi tatil ilan edilmiştir.

İşte Babalar Günü neden çıkmıştır sorusunun cevabı bu şekilde. Nasıl ki Babalar Günü kutlanması için Sonora Smart Dodd büyük bir özveri ile çalışmış ve babasına böyle özel bir armağanda bulunarak tüm dünyada Babalar Günü kutlanmasına vesile olmuştur.

Bizler de babalarımızın hayat boyu bizler için yaptıkları fedakarlıkların hakkını elbette bir gün kutlama ile ödeyemeyiz. Fakat bu özel günde babalarımızın kıymetini bilip onlara ne kadar çok değer verdiğimizi hissettirebiliriz. Babalar Günü’nü kutlayarak sevgimizi en derinden hissettirebiliriz.

O halde Babalar Günü kutlamalarında neler yapılabilir, Babalar Günü hediyesi olarak ne alabiliriz düşünmeye başladınız mı? Babalar Günü hediyesi için farklı fikirler arıyorsanız da Muhiku size istediğinizi sunar.

Ayrıca Babalar Günü’nde neler yapılabilir diye merak ediyorsanız “Babalar Günü Etkinlikleri” başlıklı blog yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Babalar Günü Hediyesi Muhiku’dan

kitap-sever-babaya-hediye-kutusu
Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu

Erkeklere hediye almak her zaman zor olduğu gibi babamıza hediye almak daha zordur. Çünkü en kıymetlimize hediyelerin en güzelini ararız. Özel günlerde temaya uygun, karşımızdakini mutlu edecek bir hediye bulmanın yolu ise bizce öncelikle bu özel günün dinamiklerini iyi anlamaktan geçer.

Bu yüzden Babalar Günü’nün çıkış hikayesini okuduktan sonra Babalar Günü hediyeleri konusunda seçiminizi çok daha kolay bir şekilde yapabileceğinizi düşünüyoruz. Muhiku’nun babaya hediye kutularını inceleyerek kıymetli babalarınız için Babalar Günü hediyesine kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu

Muhiku’nun yüksek talep gören kutularından biri olan Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu ile Babalar Günü’nde babanıza harika bir sürpriz yapın. Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu’nda;

  • Guatemala yöresel filtre kahve çeşidi,
  • Evinize okyanusun yumuşacık esintisini taşıyacak okyanus kokulu aromatik mum,
  • Baba lugat kupa,
  • Babalar Günü’ne özel bardak altlığı,
  • Kitap,
  • Babalar Günü motto kartı,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alıyor.

Bu kutuya ilave olarak çikolata ya da French press de ekleyebilirsiniz.

Muhiku’nun Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu içeriğine bakınca sizde de aynı his oluştu mu? Evet, Muhiku hediye kutularının hepsi çok özel ve çok güzel.

Ayrıca erkeğe hediye almanın zorluklarını biliyoruz. Dolayısıyla diyebiliriz ki bu kutu ile Babalar Günü’nde babanıza alışılmışın dışında bir hediye vereceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu Babanıza Neler Vadediyor?

Guatemala filtre kahve farklı lezzetle bir kahve deneyimi yaşamak babanızın tüm yorgunluğunu üstünden alacak. Ayrıca okyanus aromalı mumun yaydığı hoş koku ile sürükleyici bir kitap, babanızın içinde bulunduğu anın enerjisini yükseltecek. Belli etmemeye çalışıp hep güçlü dursa da babanızın da emin olun biraz rahatlamaya ihtiyacı vardır.

Babalar Günü’ne özel tasarlanan kupa ve bardak altlığı özellikle iş hayatında ofiste, masa başında en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden. Bunların sizin hediyeniz olarak her daim gözünün önünde olması babanıza mutluluk verecektir.

Görüldüğü üzere Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu, Babalar Günü için oldukça uygun. Dolayısıyla da babanıza endişe etmeden tercih edebileceğiniz bir hediye. İçeriğinin dopdolu olmasının yanında piyasadaki diğer alternatiflere nazaran oldukça da ucuz.

Kitap Sever Babaya Hediye Kutusu’nu oldukça kaliteli ve kullanışlı olduğu için rahatlıkla tercih edilebilirsiniz. Nitekim hepimiz babamıza bu özel gününde hediyelerin en güzelini, en anlamlısını vermek isteriz.

Bu hayatta babamızın bizim için yapamayacağı şey yoktur. Biz de ona Babalar Günü’nün güzel ve unutulmaz geçmesi için sürprizler yapabiliriz. Ayrıca unutmayın ki babalarımız bu günün kutlanmasına pek de alışık değiller. Bu yüzden de yapılan sürprizler ile çok mutlu oluyorlar.

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun. İyi ki varlar!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

hediyelesmenin-tarihi-tarih-boyunca-hediyeler.jpg
Daha Fazla

Hediyeleşmenin Tarihi – Tarih Boyunca Hediyeler

İçindekiler Gizle Dünyada Hediyeleşmenin TarihiAvrupa’da Hediyeleşme EylemiTürklerde Hediyeleşmenin TarihiEski Türklerde Hediye ve HediyeleşmeOsmanlı’da Hediyeleşme EylemiMuhiku ile Günümüz Hediye…