Babalar Günü Etkinlikleri 2023

babalar-gunu-etkinlikleri-2020

Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan Babalar Günü için evde kutlamalar ve etkinlikler yapmaya hazır mısınız? O halde Babalar Günü Etkinlikleri 2023 önerilerimiz sizi bekliyor.

Bu sene yaşadığımız normal dışı günler sebebiyle Haziran ayının 3. Pazar günü için dışarıda bir aktivite yapmak mümkün değil. Ayrıca bu sene nasıl Anneler Günü için tüm planlarımızı da evde ve aile içinde gerçekleştirdik. Dolayısıyla Babalar Günü’nü de bu şekilde geçireceğimiz kaçınılmaz bir gerçek.

Yaşanılan bu sosyal mesafeli günler öncesinde Babalar Günü için babamıza sürprizler yapardık. Bu özel güne dair sosyal hayatın içinde etkinlikler planlardık. Örneğin baba kız yemek veya pasta workshoplarına katılırdık ya da baba oğul bir spor faaliyeti içinde bulunurduk. Hafta sonu gezi ve piknik planları, akşam dışarıda özel bir kutlama yemeği organize edilebilirdi.

Ne var ki bu sene tüm planlarımız önceki senelere göre değişiklik gösterdi. Bu sene bize kendi içimizde planlar yapmayı ve kendi içimize dönmeyi öğretti. Ancak her şeye rağmen yaşam enerjimizin düşmesine izin vermemeliyiz. Dolayısıyla bu sene de Babalar Günü’nü en özel şekilde kutlamaya hazırlanabiliriz.

Bize sorarsanız Babalar Günü etkinliği planlamadan önce bir hediye seçmeniz. Çünkü bu günü özel kılan en önemli detaylardan biri hediye. Bu sebeple öncesinde sizin için birkaç Babalar Günü hediyesi önerisinde bulunmak istiyoruz. Bu önerilerimizden ilham alabilir ve günü daha özel kılabilirsiniz.

En Özel Babalar Günü Hediyeleri

yeni-siyah-sever-babaya-hediye-kutusu
Siyah Sever Babaya Hediye Kutusu

Babalar Günü’nde herkes babasına hediyelerin en güzelini ve en özelini vermek ister. Bunun için kimileri uzun uğraşlar sonucu farklı bir hediye seçebilir kimileri de Muhiku’dan hızlı şekilde yenilikçi hediye seçebilir. Siz de Babalar Günü hediyenizi Muhiku’dan seçerek gelenekselleşmiş ve kalıplaşmış hediyelerin dışına çıkabilirsiniz.

Babalar Günü için Muhiku’nun her biri özenle hazırlanmış her biri üzerine düşünülmüş, üzerinde titizlikle çalışılarak tasarlanmış hediye kutularından birini tercih edebilirsiniz. Babanız için Babalar Günü hediyeleri olarak Muhiku’dan Kendi Kutunu Yap bölümünden hediye kutusu hazırlayabilirsiniz.

Siyah Sever Babaya Hediye Kutusu

Muhiku’nun Siyah Sever Babaya Hediye Kutusu karizmatik detaylara sahip oldukça havalı bir hediye. Ayrıca lezzetli, şık ve bir o kadar da kullanışlı detaylarıyla da dikkat çekiyor. Cool Man Hediye Kutusu Babalar Günü’ne heyecan, babanızın hayatına da renk ve hata katacak bir hediye.

Siyah Sever Babaya Hediye Kutusu içeriğinde;

  • Burundi Afric kahvesi,
  • Lezzetli ve şık çikolata,
  • Babalar Günü’ne özel bardak altlığı,
  • Kahveli aromatik mum, 
  • Yaldızlı Babalar Günü motto kartı,
  • Hediye notunuz yer alıyor.

Hediye notuna Babalar Günü’ne dair söylenmiş en güzel sözlerden birkaç satır yazarak hediyenize değer katabilirsiniz. “Babalar Günü ile İlgili En Güzel Sözler” başlıklı blog yazımızda yer verdiğimiz sözlerden ilham alabilirsiniz.

Kendi Kutunu Tasarla

Babalar Günü’ne özel olarak Kendi Kutunu Yap ile kendi hediyenizi tasarlamaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise kendinizin hazırlayacağı hediye kutusunda neler olmasını istersiniz? Örneğin; birbirinden lezzetli çikolatalar ile babanızın ağzı tatlanırken bu keyfe yöresel kahve çeşitleri eşlik etse nasıl olur?

Herhalde kahve ve çikolatanın gayet güzel bir ikili olduğunu düşünen bir tek ben değilimdir. Bu ikiliyi babanızın da beğeneceğine eminim.

Kutunun içine kişisel bakım ürünleri içinden Eyüp Sabri Tuncer tıraş losyonu ekleyebilirsiniz. Yine babanızın kullanabileceği siyah roller tükenmez kalem ile haftalık planlayıcı defter de hediye kutunuzun içinde yer alması için önerebileceğimiz ürünlerden.

Babalar Günü hediyenizi seçtiniz. Peki ama evde Babalar Günü kutlaması için neler yapabiliriz?

Ev Ortamında Babalar Günü İçin Etkinlikler

babalar-gunu-pasta-hazirlamak

Evet; Babalar Günü için birçok etkinlik sosyal aktivite yapabilirsiniz. Lakin 2023 senesinin yaşattığı bazı kısıtlamalardan dolayı sağlığımız için, sevdiklerimizin sağlığı için bir süre daha dikkat ederek yaşamalıyız. Bu sebeple de Babalar Günü gibi özel günlerin kutlamalarını da daha çok ev ortamında ve aile içinde yapmak hepimiz için daha sağlıklı olacaktır. Öyleyse Babalar Günü etkinlikleri 2023 içinde evde neler yapabileceğinize bir bakalım.

Babalar Günü Pastası Yapın

Babalar Günü’nde eğlenceli aktivitelerden biri de mutfakta zaman geçirmektir. Babanızla Babalar Günü’ne özel yaş pasta yapmaya ne dersiniz? Babanıza yapacağınız pastayı biraz kendisine yaptırmış olursunuz ama bu dakikalarda oldukça eğlenebilirsiniz.

Ayrıca siz babanızla mutfakta zaman geçirirken annenizin bu anları kayda alması da harika olur. Yıllar geçse de izlendikçe o günün mutluluğunu hep yaşarsınız. Yıllar sonra o ikonik söz belki sizin de ağzınızdan dökülüverir. “Babam bu kadar güzel pasta yapmayı nereden öğrendi?”

Sinema Partisi Yapın

Babalar Günü etkinlikleri 2023 içinde yer alan ikinci önerimiz ise sinema partisi. Hazırlayın mısırları, içecekleri; başlasın sinema gecesi!

Babalar Günü’nde evde kalıp aktivite yapmayı düşünüyorsanız sinema gecesi yapabilirsiniz. Belki en sevdiğiniz filmi tekrar izleyebilirsiniz. Belki de izlediğiniz filmler serisine bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bizim önerimiz Viggo Mortensen’in başrolünde olduğu Captain Fantastic filmini izlemeniz.

Oyunlar Oynayın

babalar-gunu-etkinlikleri-oyun-oynamak

Herkes bu özel günde babası ile özel anlar paylaşmak ve güzel hikayeler biriktirmek ister. Nitekim herkesin sahip olduğu imkanlar farklıdır. Kimilerinin geniş balkonu ve bahçesi vardır. Kimileri ise daha küçük alanlara sahiptir. Fakat her iki kesim de Babalar Günü’ne özel etkinlikler yapmak ister. Burada önemli olan babanızla zamanı paylaşmaktır.

Eski usul oyunlar da eğlenmenizi sağlar, yeni nesil oyular da. Bizim çocukluğumuzun isim şehir bitki hayvan oyunu vardı. Bu oyun bir araya gelmemizi, eğlendirirken öğrenmemizi sağlardır. Şimdilerin popüler oyunlarından Scrabble da aynı şekilde hem eğlendiriyor hem de öğretiyor.

Eskiden sessiz sinema oyunu çokça oynanırdı hele ki kalabalık ortamlarda. Şimdilerde de Tabu çokça oynanıyor. Ve daha birçok kutu oyunları da hayatımızda yerini aldı.

Eğer baba oğul bir şeyler yapmak isterseniz de birlikte Playstation oyunları oynayabilirsiniz. Baba oğul etkinlikleri arasında oldukça popüler bir aktivitedir. Bu oyunlar kahkahalarla dolu bir gün yaşamanızı sağlar. Ayrıca rekabetçi bir ortam yaratır ve heyecanlı bir gün geçirmenizi sağlar.

Hangi oyun olursa olsun eğlenmek insanın içinden geliyor. İsterseniz bahçede, balkonda top oynayın, saklambaç oynayın isterseniz de ev ortamında kağıtlı kalemli veya kutu oyunları oynayın. Önemli olan babanızla anı paylaşmak. Babanızla bu özel gününde güzel zaman geçirmek.

Son zamanlarda toplum olarak sıklıkla dile getirdiğimiz ‘sağlık olsun da…’ cümlesini Babalar Günü içinde kullanarak ‘sağlık olsun da seneye en güzel şekilde babamızın Babalar Günü’nü kutlarız’ diyelim.

Bol sağlıklı günlerde eskisi gibi olmayı hayal ederek kutlayacağımız nice Babalar Günü olsun, tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir