Aromaterapiye Giriş: Aromaterapi Nedir, Ne İşe Yarar?

aromaterapiye-giris-kokulu-mumlar-nasil-kullanilir

Aromaterapi, doğanın şifalı ellerinden çıkan en faydalı bitkilerle yapılan bir terapi yöntemidir. Peki, bu terapi şeklinin tarih sahnesine ilk çıkışı ve günümüzdeki konumu nedir?

Aromaterapinin unutulmaya yüz tutmuş etkilerini yeniden gün yüzüne çıkarmak, bu doğal terapi yöntemini tekrar hatırlamak ve hatırlatmak adına bu içeriği hazırlamak istedik.

İçindekiler:

Aromaterapi, yaklaşık 6000 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. İlk kez eski Mısır uygarlığı tarafından mumya yapımı için kullanıldığı bilinmektedir. Eski Çin uygarlığı tarafından da o çağlarda tanrıya şükranın bir ifadesi olarak aromaterapi yağları ve bitkileri kullanılmıştır.

Bitki özlerinin güzellik ve tedavi maksadıyla ilk kullanımı ise eski Yunan medeniyetlerinde meydana gelmiştir. Roma İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü zamanlarda aromaterapi, banyo sonrası birtakım masaj teknikleriyle kullanılmaya başlandı.

Eski Romalılar aromaterapi için kullanılan yağları eski Arap ve Hint medeniyetlerinden ithal ediyorlardı.

Aromaterapi ilk ortaya çıkışından bu yana pek çok millet tarafından kullanılmıştır. Tarih sahnesinde çok uzun yıllardır var olan bu metodun modern anlamda ilk kullanımı ise Dr.René-Maurice Gattefossé ile olmuştur.

Aromaterapi Nedir, Ne İşe Yarar?

aromaterapi-nedir

Aromaterapi, fiziksel ve duygusal olarak sizi iyileştirmeye ve dengelemeye yardımcı olmak için bitkisel yağların iyileştirici etkilerinden yararlanılan alternatif bir bütünsel terapi şeklidir.

Aslında koruyucu hekimlik sistemi olan aromaterapi, ne yazık ki günümüzde unutulmaya yüz tutmuştur. Fakat bitkisel yağların iyileştirici etkileri olduğu bugün dahi bilinmekte ve kabul edilmektedir.

Aromaterapi Ne İşe Yarar?

Aromaterapinin insan vücudu ve zihni için kullanılmasının en büyük nedenlerinden biri, hem fiziksel hem de mental anlamda rahatlamayı ve iyileşmeyi sağlayan dinamik bir etkisinin olmasıdır. Oldukça güçlü bir etkiye sahip olan aromaterapi, insan zihninin koku alma hissini harekete geçirir.

Düşüncelerimiz, duygularımız ve temel içgüdülerimiz ile harekete geçen koku alma hissi üzerinde kullanılan yağlar mental anlamda büyük bir rahatlama sağlar.

Aromaterapinin fiziksel sağlık üzerindeki etkileri de oldukça büyüktür. Aromaterapi için kullanılan bitkisel ve uçucu yağlar; kas ağrılarını ve diğer sebeplerden kaynaklı ağrıları hafiflettir, dolaşım sisteminin iyileşmesini ve daha iyi çalışmasını sağlar, sinüs tıkanıklığının hafiflemesini sağlar ve güçlü bir antioksidan görevi görür.

Aromaterapinin cilt sağlığı üzerinde meydana getirdiği olumlu değişimler de bulunmaktadır. Çeşitli bitkilerden elde edilen ve zengin antioksidanlar içeren bitkisel yağlar; cildin nem dengesini korur ve hücresel düzeyde çalışarak daha genç, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı sağlar.

Aromaterapi ile şifalı ot tedavisini birbiriyle karıştırmamak gerekir. Çünkü bu iki yöntem birbirinden oldukça farklıdır. Bitkilerden faydalanma oranı şifalı ot tedavisinde daha yüksek olmasına karşın aromaterapi yönteminin iyileştirici gücü ve etkileri şifalı ot ile tedavi yöntemine oranla çok daha etkilidir.

Aromaterapinin başlıca dayanağının bitkilerden elde edilen yağlar olduğunu yukarıda da söylemiştik. Fakat aromaterapide en çok kullanılan ve en etkili olan yağlar; gül, lavanta ve yasemin bitkilerinden elde edilen yağlardır.

Aromaterapi Hediye Kutusuyla Rahatlayın!

aromaterapi hediye kutusu

Muhiku, farklı tatları ve kokuları Aromaterapi Hediye Kutusu’nda bir araya getiriyor. Kendinize biraz vakit ayırmak, farklı lezzetler denemek için siz de bu kutuyu alabilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinizin özel günlerinde armağan edebilirsiniz.

Aromaterapi Hediye Kutusu‘nun içerisinde;

  • 4 farklı tütsü ve tütsü kayığı,
  • Yade kahve aromalı mum,
  • Uzun kibrit,
  • Colombia filtre kahvesi,
  • Siyah seramik kupa,
  • Godiva Napoliten çikolata,
  • Fesleğen yetiştirme deneyimi bulunuyor.

Bu şık kutuyu sevdiklerinize armağan edecekseniz içerisine notunuzu da ekleyebilirsiniz.

Aromaterapi nedir ne işe yarar sorularına yanıt verdiğimize göre aromaterapi mumu nedir sorusunu yanıtladığımız diğer bir başlığa geçebiliriz.

Kokulu Mumlar Ne İşe Yarar?

kokulu-mumlar-ne-ise-yarar

Günümüz teknolojisinin geldiği noktayı hiçkimse inkar edemez. Fakat gelişen teknoloji her ne kadar işlerimizi kolaylaştırmış olsa dahi günlük hayatta üzerimize yüklenen stresi veya koşuşturmayı azaltamamıştır. Aksine gelişen imkanlarla bu iş yükü ve stres daha da artmaktadır.

Sabahın erken saatlerinde başladığımız koşuşturma günün geç saatlerine kadar devam etmektedir. Yorgun argın geldiğimiz evimizde bırakın zihinsel ve ruhsal anlamda dinlenmeyi fiziksel anlamda dahi tam olarak dinlenememekteyiz. Bu sebeple hepimiz stresten ve kaygılarımızdan kurtulmak, fiziksel olarak biraz olsun dinlenmek için farklı yollar aramaktayız.

Yüzyıllar boyunca tarih sahnesinden inmeyen -unutulmaya yüz tutmuş olsa da değeri tekrar anlaşılacak- aromaterapi; bizlerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal anlamda dinlenmemizi sağlayacak başlıca terapi yöntemlerinden bir tanesidir. Tamamen doğal olan bu yöntemi evde kendi başımıza elbette yapamayız. Fakat bu noktada aromaterapinin gücünden faydalanılarak hazırlanan mumlar devreye giriyor.

Öncelikle aromaterapi etkili kokulu mumların ne işe yaradığını daha iyi anlayabilmek adına, bu mumları nasıl hazırladıklarına bir bakalım.

Aromaterapi Mumu Nedir?

Aromaterapi etkili mum, bitkilerden elde edilen esansların eklenmesiyle hazırlanan mum çeşididir. Tamamen doğal olan ve sağlık için herhangi bir zararı bulunmayan bu mumların diğer bir hazırlanış şekli ise; özel bitkilerden elde edilen sıvıların -uçucu yağların- seçilerek ve dikkatli bir şekilde damıtılıp ekstre edilmesi şeklinde olur.

Peki, aromaterapi özellikli kokulu mum ne işe yarar?

Bitkisel esanslardan elde edilen bu mumlar; fiziksel, zihinsel ve duygusal anlamda rahatlamayı sağlayan doğal bir terapi yöntemidir. Herhangi bir uzman yardımı gerekmeden bir mumun kokusuyla hem fiziksel hem zihinsel anlamda rahatlayabilirsiniz.

Aromaterapinin yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliklerinden faydalanılarak hazırlanan bu mumlar, insan zihninin koku hissine dokunarak bütünüyle rahatlama sağlar.

Eğer aromaterapiden faydalanabilmek adına; masaj terapilerine gitme, doğrudan esansiyel yağları koklama veya esansiyel yağların bölgesel olarak uygulanması gibi yöntemlerden faydalanmak için vaktiniz yoksa aromaterapi özellikli mumlar da rahatlamanızı sağlayacaktır.

Kokulu Mum Nasıl Kullanılır?

Aromaterapiyi denemek için randevu almanıza ya da ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Evinizin rahatlığında aromaterapiden faydalanmak için öncelikle en rahat kıyafetlerinizi giyin ve en sevdiğiniz bitki çayını demleyin. Ardından loş bir ortam oluşturun ve en sevdiğiniz kokulara sahip aromaterapi özellikli mumlarınızı yakın.

Dilerseniz rahatlatıcı müziklerin gücünden de faydalanabilirsiniz. Bizim sizin için önerimiz ise mistik Asya ezgilerinin doğaya eşlik ettiği dinlendirici bir müzik olacaktır. Şimdi gözlerinizi kapatın; bitkisel yağların, mumun yanan alevinden odaya yayıldığı kokuyu tüm benliğinizde ve müziği tüm ruhunuzda hissedin!

Aromaterapi Özellikli Kokulu Mum Önerileri

kokulu-mumlar

Aromaterapinin, insan zihni ve bedeni üzerindeki etkilerinden faydalanılarak hazırlanan mumlar Muhiku’da. Bu mumları günün yorgunluğunu atmak için kullanabilirsiniz. Üstelik dekoratif gözüktükleri için evinize de şıklık katacaklar.

Muhiku’nun aromaterapi özellikli mumların etkili kokusu dilerseniz akşamın sessizliğinde günün yorgunluğunu ve stresini atmak için, dilerseniz bedeninizi ve zihninizi açmak için yapacağınız yoga seansında, dilerseniz de eşsiz bir karakterin yaşamına konuk olduğunuz o satırlarda size eşlik edebilir.

Aromatik mumlar sahip oldukları kokuya göre farklı tesirler ortaya koyarlar. Dolayısıyla aromaterapi mum anlamları kokusuna göre farklılık gösterecektir. İçeriğimizin devamında mumların anlamları da bulunmaktadır. Böylece size ya da sevdiklerinize iyi gelecek kokuyu bulabilirsiniz.

Yoga yapan birine hediye almak istiyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

Muhiku’nun aromaterapi özellikli mumlarıyla kendinizi bedensel, ruhsal ve duygusal anlamda rahatabilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinize de bu mumlar ile güzel sürprizler yapabilirsiniz.

Onlara aromaterapi özellikli mumlardan armağan ederek aromaterapinin rahatlatıcı gücünden faydalanmalarını sağlayabilirsiniz. Belki de hep birlikte terapi saati bile yapabilirsiniz.

Peki, Muhiku’nun aromaterapi özellikli mumları neler?

dogal-vegan-soya-mumuMuhiku, pek çok mum çeşidi satıyor. Bununla birlikte en dikkat çekici mumlar aromaterapi özellikli olanlar.

Muhiku’da satışa sunulan aromaterapi mumları;

Kahveli mum, odaklanmanızı ve bilişsel performansınızın artmasını sağlar. Aynı zamanda uykusuzluğun yarattığı stresi azaltır. Bu eşsiz ve rahatlatıcı koku eşliğinde siz de fiziksel ve zihinsel rahatlamanın keyfine varabilirsiniz.

💮 Vanilya kokulu mum; depresyon sürecinden rahatlıkla çıkmanızı ya da depresyon sürecine girmeden atlatmanızı sağlar. Vanilya kokulu mum rahat ve sağlıklı bir uyku çekmenizi sağlar. Diğer taraftan yatıştırıcı etkisiyle gerginliğinizden kurtulmanızı da sağlayacaktır.

🌳 Sandal ağacı kokulu mum; zihni ve vücudu yatıştırır. Sakinleştirir ve böylelikle odaklanmanızı kolaylaştırır.

🌺 Yasemin kokulu mum; güçlü ve tatlı kokusuyla stresi azaltır. Mutluluk hormonlarının salgılanmasını tetikleyerek kendinizi enerjik ve zinde hissetmenizi sağlar. Yade Yaseminli Aromaterapi Mum’u yoğun bir günün ardından gerilen sinirlerinizi yatıştırmak için kullanabilirsiniz.

🌊 Okyanus kokulu mum ise canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Okyanustan gelen taze serinliği adeta teninizde hissedeceğiniz bu mum sizleri rahatlatacaktır.

🕯️ Lavanta kokulu mum; rahatlatıcı kokusuyla sinir sistemini yatıştırır. Yorgun, uykusuz ve huzursuz olduğunuz günlerde rahatlamak için kullanabilirsiniz.

🥥 Hindistan cevizi kokulu mum; rahatlatıcı, dinlendirici ve ferahlatıcı kokusuyla ortamdaki negatif enerjiyi nötralize eder. Böylece öfke, sinir, stres ve korku gibi duyguları rahatlatarak daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Siz fiziksel ve zihinsel anlamda rahatlamak adına hangi aromaterapi yöntemlerini kullanıyorsunuz? Favori kokulu mumunuz hangisi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

nisan-hediyesi-ne-alinir
Daha Fazla

Nişan Hediyesi Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Kıza Nişan Hediyesi Ne Alınır?Türk Kahvesi KutusuSoya MumBitkiKolyeTabloErkeğe Nişan Hediyesi Ne Alınır ?Erkeğe Tebrik Hediye KutusuSaatCüzdanKemerSöz…