Aromaterapi Mum Nedir, Faydaları Nelerdir?

kokulu-mumlar

Aromaterapi mum ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu içerikte!

Günümüzde hala daha mistik kültürü yaşatan ülkelerde bir ritüel olan aromaterapi mumlar, oldukça popüler.

Yaşam alanlarına kattıkları dekoratif havanın yanı sıra kişi üzerindeki olumlu etkileri de bu mumları tercih edilebilir kılıyor elbette. Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan aromaterapi mumların en çok merak uyandıran yönleri ise özellikleri ve faydaları.

Bu içeriğimizde aromaterapi mumlar ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorunların cevabını vereceğiz. Aromaterapi nedir, aromaterapi mum faydaları nelerdir gibi soruların yanıtı için içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz. Öyleyse lafı daha fazla uzatmadan içeriğimizin detaylarına geçebiliriz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Muhiku’nun yaşam alanlarınıza bambaşka bir hava katacak mis kokulu mumlarını denemeye ne dersiniz?

Evlere dekoratif bir hava katmakla kalmayıp kişiyi rahatlatıcı bir etkiye sahip olan hoş kokulu aromaterapi mumlar, Muhiku’da oldukça uygun fiyatlı. Eğer sizde kendinizi rahatlatmak veya sevdiklerinize işlevsel bir hediye sunmak istiyorsanız Muhiku’nun harika kokulara sahip mumlarını değerlendirmenin şimdi tam zamanı.

Aromaterapi Mum Nedir?

lavanta-soya-mum

Aromaterapi mum; bitkilerden elde edilen doğal esanslar ile yapılan mumlardır. Yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğu bilinen aromaterapi mumları, özellikle iç mekan dekorasyonu için de sıklıkla tercih ediliyor.

İlk olarak eski Mısır uygarlığı tarafından mumya yapımı için kullanıldığı bilinen aromaterapi, yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip.

Mısır uygarlığının yanı sıra Çin uygarlığı tarafından da o çağlarda tanrıya duyulan şükranın bir ifadesi olarak aromaterapi yağları ve bitkileri kullanılmış. Ayrıca aromaterapi, günümüzde kişinin sağlık koşullarının daha iyi bir hale getirilmesi için de tercih ediliyor.

Aromaterapi mumlarının yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğundan bahsetmiştik. Günümüzde çoğu insan aromaterapiden faydalanabilmek için farklı yöntemler deniyor.

Eğer siz de stresli ve yorucu bir gün geçirdiğiyseniz yaşam alanlarınızda mis kokulu mumların keyfini çıkarabilirsiniz. Rahatlamanızı sağlayan mis kokulu mumları Muhiku üzerinden uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.

Aromaterapi Mum Çeşitleri

kokulu-mumlar-ne-ise-yarar

Günümüzde satın alabileceğiniz sayısız mum çeşidi var. Birbirinden güzel ve mis kokulu bu mumlar içerisinden seçim yapmak bizce de oldukça zor. Fakat bu noktada kendi zevklerinizi ön planda tutabilirsiniz. Hoşlandığınız kokuları göz önünde bulundurarak çeşitli aromaterapi mum çeşitleri içerisinden gönlünüzce bir seçim yapabilirsiniz.

İşte tereddütsüz değerlendirebileceğiniz aromaterapi mum seçenekleri.

Lavanta Kokulu Aromaterapi Mum

Gün içinde hiç şüphesiz en çok zihnimiz yoruluyor. İşte tam da bu noktada lavantanın sakinleştirici özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Böylece yorulan zihninizi en kolay şekilde dinlendirebilirsiniz. Bilindiği gibi lavanta kokulu aromaterapi mum, strese karşı en etkili aromaterapi mumlarından biridir. Ayrıca bu mumun bilinen en önemli özelliği, meditasyon ve yogada kullanılmasıdır.

Kahve Kokulu Aromaterapi Mum

Günlük hayatta en çok tükettiğimiz içeceklerden biri hiç şüphesiz kahvedir. Normal zamanlarda tükettiğimiz bir fincan kahve, zihnimizi açık tutmaya yardımcı olur.

Tüm bunların ışığında kahve kokulu mum, dikkati toparlamak için sıklıkla tercih ediliyor. Oldukça yoğun bir kokuya sahip olan kahve, baskın aroması sayesinde ortamdaki kötü koku ve enerjiyi bastırıyor. Ayrıca kahve aromalı mumların, depresyona iyi geldiği ve stresi de azalttığı bir gerçek.

Vanilya Kokulu Aromaterapi Mumu

Vanilya kokusunu sevmeyen yoktur. Mutluluk veren kokulardan biri olan vanilya, kaygıyı hafifletmek ve uyku kalitesini artırmak için kullanılıyor.

Ayrıca vanilya kokusu hem zihinsel hem de fiziksel sorunların tedavisinde de sıklıkla tercih ediliyor. Oldukça kalıcı bir kokuya sahip olan vanilya kokulu aromaterapi mumu, kişiye büyük mutluluklar yaşatır.

Yasemin Kokulu Aromaterapi Mumu

Bildiğiniz gibi yasemin çiçeği; temizlik ve saflığın temsilcisidir. Yasemin kokulu aromaterapi mum da kişiyi oldukça zinde hissettirir. Bu olumlu etkinin yanı sıra modunuzu yüksek tutmak, depresyon ve kaygıdan uzak kalmak istiyorsanız yasemin kokulu mumlara yönelebilirsiniz.

Okyanus Kokulu Aromaterapi Mumu

Okyanus kokulu aromaterapi mumun en önemli özelliği yatıştırıcı yapısıdır. Bu yapısı sayesinde gün içerisindeki gerginliği azaltarak yorgunluğu üzerinizden alır. Özellikle bu mum, uyku problemi olan kişiler için çok sık tavsiye ediliyor.

Tüm bunların yanı sıra okyanus kokulu mumun etrafa yaydığı kokunun baş ağrısına da oldukça iyi geldiği söyleniyor.

Aromaterapi Mum Faydaları

yade-soya-mumu

Aromaterapinin insan vücudu üzerinde sayısız faydası vardır. Özellikle bu ürünün insan vücudu ve zihni için kullanılmasının en büyük nedenlerinden biri, rahatlamayı ve iyileşmeyi sağlayan bir etkiye sahip olmasıdır. Tabii aromaterapinin tek faydası bu değil. Bu ürün aynı zamanda insan zihninin koku alma hissini de harekete geçirir.

Aromaterapinin ruha iyi gelen faydalarının yanı sıra fiziksel sağlık üzerinde de etkisi büyük. Aromaterapi için kullanılan bitkisel yağlar vücutta meydana gelen kas ağrılarını ve diğer ağrıları hafifletir.

Bunun yanı sıra dolaşım sisteminin daha iyi çalışmasını da sağlar. Ayrıca aromaterapi, sinüs tıkanıklığını azaltmasının yanı sıra bir antioksidan görevi de görür.

Aromaterapi mum faydaları elbette ki bitmedi. Sayısız faydası bulunan bu ürünün, cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Farklı birçok bitkiden elde edilen ve içerisinde bitkisel yağlar bulunduran aromaterapi, cildinizin nem dengesini korurken aynı zamanda da daha sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar.

Bir uzmandan yardım almadan hem fiziksel hem de mental anlamda rahatlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Nasıl mı? Elbette ki aromaterapi mumları ile. Doğal bir terapi yöntemi olarak karşımıza çıkan mumlar; her anlamda rahatlamanızı sağlar. Herkes tarafından çoğu zaman dekoratif amaçlı kullanılan mumlar, aslında son derece doğal da bir tedavi yöntemi.

Rahatlamak elbette ki herkesin ihtiyacı. Fakat zaman zaman bunun için bütçeniz veya zamanınız yetersiz olabilir. Eğer sizin de masaj terapilerine ayıracak vaktiniz olmamasına rağmen aromaterapiden faydalanmak istiyorsanız aromaterapi özellikli mumları tercih edebilirsiniz. Bu özel mumlar sayesinde yaşam alanlarınızda kendinize rahatlatabilirsiniz.

Aromaterapi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Aromaterapiye Giriş: Aromaterapi Nedir, Ne İşe Yarar? blog yazımızdan faydalanabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir