Arkeolog Hediyeleri – Arkeolog ve Arkeofillere Hediye Önerileri

arkeolog-hediyeleri-arkeolog-ve-arkeofillere-hediye-onerileri

Arkeolog hediyeleri ile arkeolog ve arkeoloji okuyan sevdiklerinize küçük bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Ve arkeofillere özel bir hediye armağan edebilirsiniz. Onların ilgi alanlarına hitap edecek ve meslek hayatlarında da kullanabilecekleri hediyelerle onlara özel bir hediye hazırlayabilirsiniz.

Yeryüzünün gizli kalmış yerlerinde gün yüzüne çıkmayı bekleyen ve uygarlığa ışık tutan binlerce tarihi eser bulunmaktadır. Bu eserler uzman arkeologlar tarafında ortaya çıkarılmaktadır.

Arkeologlar geçmişi objektif bir şekilde yorumlayarak geleceğe ışık tutmamızı sağlarlar. Bugün hak ettikleri değeri tam anlamıyla göremeseler de onların uygarlık için ne kadar önemli olduklarını biliyoruz.

Bugün arkeoloji ve arkeolog kavramına hepimiz aşinayız. Fakat Arkeofili pek alışık olmadığımız bir kavram. Peki Arkeofili kavramı nereden çıktı ve ne anlama geliyor?

Arkeofili bir grup üniversiteli genç tarafından 2014 yılında kuruldu. Amacı ise insanlığa arkeoloji kavramını tanıtmak ve insanların tarihi eser konusunda daha bilinçli hale getirmek. Arkeofili aslında uydurma bir kavram.

Arkeoloji kavramının Yunanca karşılığı “arkhaios” yani “eski” kelimesi. “Logos” ise “bilgi/çalışma” anlamına geliyor. Arkeoloji ise bu iki kelimenin birleşmesiyle oluşan bir kavramdır.

Arkeofili’deki “fili” kelimesi ise “philia” yani “sevgi, düşkünlük” anlamına gelmektedir. Arkeofili ise eskiye dair her şeye karşı sevgiyi simgeler. Arkeofiller de eski-seviciler olarak nitelendirilirler.

Eğer çevrenizde arkeofil olarak nitelendirebileceğiniz bir yakınınız varsa sizin için seçtiğimiz arkeolog hediyeleri arasından onlar için de seçim yapabilirsiniz. Peki, arkelogolara ne hediye alınabilir?

Arkeologlara Ne Hediye Alınır?

arkeologlara-ne-hediye-alinir

Arkeologlar için hediye seçimi yaparken pek çok hediye seçeneği ile karşılaşabilirsiniz. Fakat seçeceğiniz hediyeler onların meslek hayatlarına ya da ilgi alanlarına uzak olmamalı. Bu sebeple onlar için hediye seçerken neleri baz alabileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız.

Arkeologlara ya da arkeofillere hediye seçerken onların ilgi alanlarına odaklanın. Unutmayın ki, bu insanların geçmişle aralarında sarsılmaz bir bağ var.

Onlar geçmişe ait tüm eserlere ve ayrıntılara büyük bir tutku ile bağlılar. Dolayısıyla onlar için hediye seçerken nostaljik parçalardan yararlanabilirsiniz. Hatta küçük tarihi eser bibloları arasından da seçim yapabilirsiniz.

Arkeologlar için hediye seçerken onların uzun kazı çalışmalarını gözünüzün önüne getirmeye çalışın. Günlerce sabahtan akşama kadar süren kazılar, güneş, sıcak ve kullanılan materyaller. Dolayısıyla onlara kazı çalışmalarında yardımcı olacak ve onları zorlu hava koşullarından koruyacak bir hediye seçimimi de yapabilirsiniz.

Arkeologlar için yalnızca meslek hayatlarına hitap eden hediyeler seçmek zorunda da değilsiniz. Uzun süren kazı çalışmalarından sonra evlerinde geçirecekleri zamanı keyifli ve verimli hale getirecek hediye kutuları arasından da seçim yapabilirsiniz. Bu dopdolu hediye kutuları hem onları dinlendirecek hem de onlara dünyanın pek çok yerine özel lezzeti evlerinin rahatlığında da tatma imkanı verecektir.

Hediyenizin daha da özel olmasını istiyorsanız cinsiyeti de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Elbette unisex hediye seçenekleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Fakat erkeklerin ve kadınların ihtiyaçlarına ve zevklerine göre tasarlanan hediye kutuları onlar için güzel bir seçim olacaktır.

Erkek arkeolog yakınlarınız için erkeğe hediye sayfamızda yer alan hediye kutuları arasından seçim yapabileceğiniz gibi kadın arkeolog yakınlarınız için de kadınlara özel tasarlanan hediyelerin yer aldığı kadına hediye sayfamız üzerindeki hediye seçeneklerine bakabilirsiniz.

Arkeolog Hediyeleri

en-yeni-turk-kahvesi-kutusu
Türk Kahvesi Kutusu

Arkeolog hediyeleri arasında, arkeologların işlerini kolaylaştıracak ve onların zevklerine hitap edecek hediyelere yer vermeye özen gösterdik. Siz de bu hediyelerden ilham alarak arkeolog yakınlarınız için en özel hediyeyi hazırlayabilirsiniz.

Türk Kahvesi Kutusu

Kahvenin sanata dönüştüğü bu hediye kutusu arkeolog yakınlarınıza hitap edecek en keyifli hediye kutularından bir tanesi.

Uzun süren kazı çalışmalarının ardından içecekleri bir yudum Türk kahvesi, bu kutuyla ayrı bir lezzet kazanacak. Şık fincan takımı ise kahve keyfine ayrı bir şıklık katacaktır.

Türk Kahvesi Kutusu’nun içerisinde; Mithra Türk kahvesi, el yapımı çikolata, ikili siyah Türk kahvesi fincanı ve kahveli aromaterapi mum yer almaktadır. Bu hediye kutusu ile onlara en lezzetli Türk kahvesini, güzel bir fincan takımı ile tatma fırsatı vereceksiniz.

Türk Kahvesi Kutusu’na ve geçmişe tutku ile bağlı olanlara özel tasarlanan diğer hediye kutularına arkadaşa hediye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Matara

Uzun süre güneşin altında bekleyişlerin doğurduğu kaçınılmaz ihtiyaçlardan biri de susuzluk. Dolayısıyla arkeologların zorlandığı konuların başında susuzluk problemi gelir. Kazı alanına girdikleri zaman onlara mataraları eşlik etmek zorundadır. Aksi takdirde kazı çalışmasında zorlanırlar. Bu sebeple de işlerine odaklanamazlar.

Arkeolog yakınlarınıza armağan edeceğiniz renkli ya da şık mataralar ile onlara hitap eden bir hediye armağan edebilirsiniz. Kazı alanında yanlarından ayırmayacakları mataralar bu zorlu çalışma şartları altında onlara sizi hatırlatacaktır.

Şapka

sapka

Arkeologların kazı çalışmalarında takmayı ihmal etmedikleri aksesuarlarından biri de şapka. Güneşin yakıcı etkisinden biraz olsun korunmak için geniş siperli şapkalara ihtiyaç duyarlar. Siz de arkeolog yakınlarınızın zevklerine hitap eden bir şapka seçebilirsiniz. Özellikle bu şapkalar boyundan bağlamalı olursa onların daha çok işine yarayacaktır. Böylece onların hareketlerini kısıtlamayacak ve çalışma alanlarının konforunu arttıracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir