Arkadaşa Alınabilecek Kitaplar Nelerdir? Arkadaşa Kitap Önerileri

arkadasa-alinabilecek-kitaplar-nelerdir-arkadasa-kitap-onerileri

Kitaplar yüzyıllardır armağan edilen en kıymetli hediyeler arasında yer alır. Bu yüzden de asla klişe hediyeler arasında değerlendirilemezler. Dolayısıyla değer verdiğimiz bir arkadaşımıza kitap hediye etme fikri oldukça anlamlıdır. Biz de bu içeriğimizde arkadaşa alınabilecek kitaplar ile size yardımcı olmak istedik.

Size önereceğimiz fikirlerden ilham alarak değer verdiğiniz arkadaşlarınız için en özel hediyeyi hazırlayabilirsiniz.

İçerik:

Kitaplar, insanlığın uçsuz bucaksız hayal dünyasının birer dışavurumu olan nadide sanat eserleridir. Her kitap bambaşka bir aleme ve bambaşka bir hikayeye konuk eder bizi. Bazen bir kitabın kahramanının derdine ortak olup onunla ağlarız. Bazen de onun şen kahkahalarına eşlik ederiz. Bunların yanı sıra kitaplardan hayata dair nice şey öğreniriz. Aynı şeyi deneyimlemeden; yalnızca empati kurarak ve hissederek.

Muhiku arkadaşa hediye koleksiyonunu büyük bir özenle tasarlıyor. Kutuların içerisinde arkadaşlarınıza armağan edebileceğiniz kitap ve kahve kokulu pek çok hediye seçeneği mevcut. Eğer arkadaşınıza armağan edeceğiniz kitaba lezzetli kahvelerin ya da çayların, hoş kokulu mumların, deneyim kitlerinin ve daha pek çok hediyeliğin eşlik etmesini isterseniz Muhiku’nun arkadaşa hediye sayfasınızı ziyaret edebilirsiniz.

İşte, arkadaşınıza uçsuz bucaksız bir dünyanın kapısını aralayabileceğiniz anlamlı ve etkileyici kitaplar!

Yakın Arkadaşa Alınabilecek Kitaplar

yakin-arkadasa-alinabilecek-kitaplar

Yakın arkadaşınızın sanat zevkine hakimseniz seçim yapmanız kolay olacaktır. Fakat bir türlü emin olamıyorsanız aşağıda bahsedeceğimiz örnekleri değerlendirebilirsiniz.

Arkadaşa Alınabilecek Anlamlı Kitaplar

Yakın arkadaşınıza armağan edeceğiniz kitabın dünyada ses getiren eserler arasında yer almasını istiyorsanız size harika bir önerimiz var. Arkadaşa hediye edilebilecek kitaplar arasında yer verdiğimiz bu eseri eminiz ki daha önce okudunuz ya da okunacaklar listenizde yer alıyor.

Yakın arkadaşa armağan edilecek kitabın oldukça etkileyici bir kitap olması gerektiğini düşündük. Bu sebeple de size Alman yazar Goethe’nin Genç Werther’in Acıları adlı romanını önermek istedik. İlk baskısı 1774 yılında piyasaya sürülen Genç Werther’in Acıları kitabı mektup roman şeklinde bir kitaptır. Üstelik Goethe bu kitabı yalnızca iki haftada yazmıştır.

Kitap ilk çıktığı yıllarda Almanya geçleri arasında büyük bir yankı uyandırmıştır. Almanya sokakları adeta “Werther salgınına” baş göstermiştir. Almanya sokakları mavi ceket ve sarı pantolon giyen gençlerin istilasına uğramıştır.

Diğer taraftan bu kitap pek çok trajik olayın yaşanmasına da sebep olmuştur. O dönemki Almanya gençleri Werther’in acılarından ve trajik ölümünden etkilenerek içinde bulundukları durumu onunla özdeşleştirmişlerdir. Bu da pek çok Alman gencin intiharına sebep olmuştur.

Kitap günümüz gençleri üzerinde aynı etkiyi elbette yaratmayacaktır. Fakat ele aldığı konu ve konunun işlenişi sebebiyle hâlâ insan ruhunda derin izler bırakan kitaplar arasında yer almaktadır. Kitapta genel itibariyle Werther adındaki genç bir hukuk stajyerinin, nişanlı bir kadın olan Lotte ile intiharına kadar kurmuş olduğu ızdırap dolu olayları konu edinir.

Edebiyat dünyasının ses getiren eserlerinden biri olan Genç Werther’in Acıları arkadaşınıza armağan edebileceğiniz en özel eserlerden bir tanesi. Okur yazarlığı olan herkesin ve her edebiyat tutkunun muhakkak okuması gereken eserlerde hâlâ ilk sıralarda yer alır.

Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu

kendine-vakit-ayir-hediye-kutusu-yeni-deneyim

Arkadaşınıza armağan edeceğiniz kitabın yanına küçük hediyelikler de eklemek istiyorsanız Muhiku’nun Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu sizin için harika bir seçim olacaktır. Arkadaşınıza kaliteli zaman geçirme fırsatı verecek bu hediye kutusu aynı zamanda ona henüz tatmadığı lezzetleri de tatma şansı sunacak.

Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu’nun içerisinde; Arabica kahve çekirdekleriyle hazırlanan Kenya AA kahvesi, İngiltere’nin en meşhur lezzetlerinden biri olan Lady Grey çayı, vanilyalı aromaterapi mum, keyifli ve rahatlatıcı bir aktivite olan fesleğen yetiştirme kiti ve seçeceğiniz bir kitap yer alıyor. Ayrıca hediye kutusunun içerisinde bir de çay, kahve ve deneyim bilgi kartları yer alıyor.

Erkek Arkadaşa Alınabilecek Kitaplar

erkek-arkadasa-alinabilecek-kitaplar

George Orwell’ın Hayvan Çiftliği romanı siyasetle uzaktan ya da yakından ilgilenen pek çok erkeğin hoşuna gidebilecek bir kitap. Tabii, böyle söylüyoruz diye kadın okurlarımız bize kızmasın. Elbette burada “bu kitap erkeklere hitap eder” diye bir söylem söz konusu bile değil. Yalnızca bu içeriği erkeklerin çok beğeneceğini düşünerek erkek arkadaşa alınabilecek kitaplar arasında yer verdik.

Hayvan Çiftliği, George Orwell’ın mizahi bir dil kullanarak kaleme aldığı fabl tarzındaki siyasi eleştiri içeren romanıdır. Roman, SSCB’nin başkanı olan Stalin’e ve Stalin’i savunan sözde sosyalistlere karşı ağır eleştiriler içerir. Hayvan Çiftliği ilk kez 1945 yılında Birleşik Krallık’ya yayımlanmıştır.

Roman çıktığı yıllarda büyük yankı uyandırmıştır. Olumlu eleştiriler almasına rağmen dönemin şartları ve ülkelerarası ilişkilerden kaynaklı sansüre de uğramıştır. Günümüzde de pek çok kişi tarafından okunan bu eseri erkek arkadaşınıza hediye etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Erkeğe Hediye Kutusu

Erkek Arkadaşınıza George Orwell’ın Hayvan Çiftliği romanının yer aldığı dopdolu bir hediye kutusu armağan etmek ister misiniz? Muhiku’nun erkekler için özel olarak hazırladığı Erkeğe Hediye Kutusu içerisinde lezzetli detaylara, erkek bakım ürününe ve birçok hoş parçaya da yer veriyor.

Erkeğe Hediye Kutusu’nun içerisinde;

  • Brezilya’dan ithal edilen Arabica kahve çekirdekleriyle hazırlanan Brezilya kahvesi,
  • Kahveli aromaterapi mum,
  • Eyüp Sabri Tuncer’in tıraş kolonyası,
  • Siyah seramik kupa,
  • Siyah tükenmez kalem,
  • Kahve bilgi kartı yer almaktadır.

Ayrıca hediye kutusunun içerisinde bir de sizin seçeceğiniz bir kitap yer alıyor. Üstelik bu kutuya George Orwell’ın Hayvan Çiftliği romanını ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kitap seçenekleri arasında yer alan bir başka kitabı hediye kutusunun içerisine ilave edebilirsiniz.

Kız Arkadaşa Alınabilecek Kitaplar

kiz-arkadasa-alinabilecek-kitaplar

Kız arkadaşıma nasıl bir kitap hediye etmeliyim diyenlere tavsiyede bulunalım. Onları günlük hayatın koşuşturmasından uzaklaştıracak ve tatlı bir hikayeye konuk edecek bir kitap armağan edebilirsiniz.  Amerikalı yazar F. Scott Fitzgerald’ın yazdığı ve 1921’de Colliers dergisinde yayımlanan Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi böyle bir kitap.

Fitzgerald doğum, yaşam ve ölümü sıra dışı bir bakış açısıyla kaleme alıyor. Böylelikle yazar bize sıra dışı bir hayat hikayesi sunuyor. Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi’yle bazen gülümsüyor bazen hüzünleniyoruz.

F. Scott Fitzgerald, bu tuhaf hikayede Mark Twain’in “Hayatın en iyi kısmının başta, en kötü kısmının da sonda olması ne yazık.” sözünden esinlenmiştir. Bu düşünce Fitzgerald’ın zihnini iki yıl boyunca meşgul etmiştir. Ve böylelikle Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi adlı öykünün doğuşuna sebep olmuştur.

Yazarın aynı zamanda yaşın insan kimliği üzerindeki etkilerine dikkat çektiği bu eser Hollywood’un da gözünden kaçmamış ve 2008 yılında beyazperdeye yansımıştır.

Atlas Kutusu

atlas-hediye-kutusu

Kız Arkadaşınıza Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi’nin yanı sıra birbirinden güzel hediyelikler ve deneyim kiti armağan etmek isterseniz Atlas Kutusu sizin için biçilmiş bir kaftan. Öncelikle kutunun içerisinde eşsiz yöresel lezzetler yer alıyor. Çiçek açan çay olarak da bilinen blossom çayı ve Kenya kahvesini deneyimleyebilirsiniz. Hediye kutusu aynı zamanda lavantalı sabun ve el kremi gibi harika bakım ürünleri de içeriyor.

Atlas Kutusu’nun en keyifli detayları arasında seçeceğiniz bir kitap ve sabun yapma deneyimi yer alıyor. Böylelikle kız arkadaşınızı günlük hayatın stresinden uzaklaştıracak bu iki aktivite ona keyif dolu saatler vadediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ogrenciye-hediye-ne-alinir
Daha Fazla

Öğrenciye Hediye Olarak Ne Alınır ?

İçindekiler Gizle Erkek Öğrenciye Hediyeİyi ki Doğdun Hediye KutusuSiyah Sever Hediye KutusuKız Öğrenciye HediyeAtlas Hediye KutusuCool Kid Hediye…