Arkadaş Sözleri – Dostlukla İlgili Söylenmiş Güzel Sözler

dostluk-sozleri-dostlukla-ilgili-guzel-sozler

Arkadaş sözleri ve dostlukla ilgili söylenmiş güzel sözler dostlarımıza onların arkadaşlıklarının bizim için ne kadar değerli olduğunu ifade edebileceğimiz anlamlı sözler bütünüdür. Eğer siz de sevdikleriniz için dostlukla ilgili söylenmiş en güzel sözleri söylemek istiyorsanız sizin için derlediğimiz arkadaş sözleri örneklerinden ilham alabilirsiniz.

Arkadaş; yaşadığımız her mutlu anda mutluluğumuzu paylaşabileceğimiz sevinç ortağımız, umudumuzu yitirdiğimiz çıkmazlarda sığınabileceğimiz bir limandır. Dost, düştüğümüzde elini uzatır. O el ki kapkaranlık bir geceye güneş gibi doğar.

Eğer bu hayatta gerçek bir dosta sahipseniz ona sıkıca sarılın. Çünkü hayatın tadı, anlamı, yaşanılan mutlu anlar bir dostun varlığıyla daha da anlamlı hale gelir. Bir fincan kahve bir dostun eşlik etmesiyle daha da lezzetlenir.

Arkadaş sözleri de dostluk üzerine yazılmış en güzel cümlelerdir. Dostun hayatımızdaki yerinin en etkileyici kelimelerle ifade ediliş şeklidir. Bir dosta yazılacak en güzel arkadaş sözleri, onunla aramızdaki bağı kuvvetlendirir.

Dostumuza bizim için ne kadar kıymetli olduğunu fırsat bulduğumuz her anda ya davranışlarımızla ya da yazılmış en güzel arkadaş sözleri ile ifade etmeliyiz. Çünkü pekiştirilmeyen dostluklar bir süre sonra silinip gidebilir. 30 Ağustos Dünya Dostluk Günü de bu sözleri sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel günlerden biri.

Dostlukla İlgili Sözler – Uzun

dostlukla-ilgili-sozler-uzun

İlginizi Çekebilir: Doğum Günü Hediyeleri

Dostluk; üzerine uzun uzadıya konuşulacak en güçlü insan ilişkilerinden bir tanesidir. Çünkü dostluk, aynı anne ve babadan doğulmamasına rağmen sanki öyleymiş gibi hissettiren ender bağlardan bir tanesidir. Dost yeri gelir kardeşten daha da öte olur. Hiç kimse ile paylaşılmayan sırlar, dertler bir dost ile hiç kuşkuya düşülmeden paylaşılır. Çünkü dost, bizi koşulsuz ve yargılamadan kabul eden kişilerdir. Çünkü dost, hayatımızdaki acı tatlı her anımıza ortak olan eşsiz kimselerdir.

Eğer siz de dostlarınıza uzun uzadıya içinizdekileri tarif etmek istiyorsanız sizin için seçtiğimiz en güzel uzun arkadaş sözleri örneklerimizden ilham alabilirsiniz. Böylelikle ömür boyu devam edecek dostluğunuzu pekiştirebilir ve onun sizin için ne kadar değerli olduğunu en güzel şekilde ifade edebilirsiniz.

Dostlukla ilgili söylenmiş en güzel sözlerin yanı sıra dosta armağan edilecek en güzel hediye seçeneklerini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Muhiku, her biri özenle hazırlanmış birbirinden güzel hediye kutusu seçenekleri ile dosta verilecek en güzel hediye seçeneklerini sunuyor. Muhiku’nun mutlu ekibi tarafından hazırlanan hediye kutuları ile dostunuza en samimi ve en içten hediyeyi armağan edebileceksiniz. Siz de dostunuz için en samimi ve en güzel hediyeyi arıyorsanız Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi Kutusu‘na göz atabilirsiniz!

  • “Bir dost olması lazım hayatında. Daima şükredip, onun olduğunu bildiğin için kendini güvende hissedebileceğin. Biri olmalı üzülme diye teselli verecek, seninle beraber oturup dertlerine ortak olabilecek.”
  • “Ey güzel dostum! Gerçek dostlar neye benzermiş biliyor musun? Göğü ve yeryüzünü ışığıyla aydınlatan yıldızlara. Karanlık çöktüğünde ilk onlar belli edermiş kendini parlayarak. Zor anlarımda yıldız misali parladın hayatımda ve aydınlattın tüm karanlıklarımı. Teşekkürler can dostum.”
  • “Dostluk tıpkı elmaslar gibidir. Eğer elması işleyemezsen bir değeri kalmayacaktır ve sıradan bir taşa dönüşecektir. Dostunuzu seçerken ona yardımcı olmaktan çekinmeyin, dostunuzun yanlışlarını yüzüne vurmak yerine doğru nedir ona yolunu gösterin.”
  • “Dostluk öyle güçlü bir duygudur ki, dostuna duyduğun güveni kendine bile duymazsın. Bu yüzden dostlarını çok iyi seçmelisin. Düşmanın sana karşı nasıl bir hamlede bulunabileceğini kestirebilirsin fakat dostunun ne yapacağını bilemezsin.”
  • “Sadece iyi günlerimde yanımda olacak dostlara ihtiyacım yok benim. Önemli olan zora düştüğüm zamanlarda yanımda olabilmeleri. Her düştüğümde başımı kaldırıp bakıyorum etrafıma, ne kadar çok dostum varmış benim!”
  • “Dünyada üç tür dostluk vardır: Birincisi, dostluk su gibidir onsuz yaşanmaz. İkincisi, dostluk ilaç gibidir ihtiyaç duydukça alırsın. Üçüncüsü, dostluk dert gibidir sen onu bulmadan o sana gelir. Dostluğunuzu kurarken dikkatli olun.”
  • “İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir derya. Dibini görürsünüz, her şey meydandadır. Korkmadan dalarsınız, sizi içine alır bir anda. İçi dışı birdir korkma ondan. Her sözü içtendir, her davranışı ise candan.”
  • “Bazı insanlar vardır ki, bir elmanın iki yarısı gibi birbirlerine aitlerdir. Eğer uzak kalırlarsa yarım kalırlar, bütün olabilmeleri için bir arada olmaları gerekir. Dostluk dediğimiz de işte tam olarak böyledir. Dostunuz sizin tamamlanması gereken yarınızdır.”
  • “Her zaman yenik düştük, esiri olduk anlamsız ve bomboş koşuşturmaların. Fakat bir kez adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç mi hiç unutmadık.”
  • “Yürek umutlara gebe olduğundan beri, ayrılıklara hiç yenik düşmedik biz. Gönlümüz darağacında olsa bile dosta selam göndermeyi, unutmadık biz.”
  • “Arkamda yürüme, yol gösteremeyebilirim; önümde yürüme, takip edemeyebilirim. Yalnızca yanımda yürü ve dostum ol.”
  • “Dost dediğin tıpkı çay gibi olmalı. Şekeri ne eksik ne fazla. İçince bir tat bırakmalı; bazen acı, bazen tatlı ama hep ihtiyaç duymalı.”

Dostlukla İlgili Sözler – Kısa

dostlukla-ilgili-sozler-kisa

Dostluk üzerine şimdiye kadar yazılmış kaç bin tane yazı vardır belki de. Fakat hiçbir kelime, hiçbir cümle anlatmaya yetmez bu güçlü bağı. Dostluk, güneşli bir günde rengarenk çiçeceklerin içerisinde koşarmışçasına bir his verir insana. Temiz, pırıl pırıl, samimi ve aydınlık. Bu aydınlık güne çöken karabulutlar yine bir dostun ağzından çıkacak birkaç kelimeyle ya da omzumuza dokunan o eliyle kaybolur. Tekrar güneş yüzünü gösterir.

Bazen uzun uzun cümleler kurulur fakat birkaç kelimenin bir araya gelmesiyle yarattığı o etkiyi yaratamaz. Bu sebepledir ki, bazen en güzel hislerimizi birkaç kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan kısa ama etkileyici bir cümle ifade etmeye yetebilir. Kim demiş ki bazı hisler uzun uzun anlatılmadır? Etkileyici kelimelerden oluşan üç beş kelimelik bir cümle de bazen üzerimizde tarifi olmayacak duygular oluşturabilir.

Eğer siz de dostlarınıza az lafla çok şey anlatmak diğer bir deyişli kısacık bir cümleyle tarifi olmayacak bir his geçirmek istiyorsanız söylenmiş en güzel kısa arkadaş sözleri örneklerimizden faydalanabilirsiniz. Bu cümleler yardımıyla dostlarınıza en güzel sözleri söyleyerek ya da yazarak arkadaşlığınızı pekiştirebilirsiniz.

Dostlukla ilgili söylenmiş en güzel sözlere elbette en güzel hediye seçenekleri eşlik edecektir. Eğer dostunuza armağan edilecek en güzel hediye seçeneklerini keşfetmek istiyorsanız Muhiku’nun arkadaşa hediye kutusu seçeneklerine göz atabilirsiniz.

  • “Gerçek dostlar yıldızlar gibidir güneş elini eteğini çekince ortaya çıkarlar.”
  • “Ve bazen de; seninle konuşmak iyi geldi, diyebileceğin bir dostun olmalı dünya denilen bu yerde.”
  • “Ömür boyu devam edecek iki arkadaşlığın varsa, şanslısın. Eğer iyi bir arkadaşın varsa, daha çok şanslısın.”
  • “Hayatında gerçek bir arkadaşının olmayışı yalnızlıktan daha beterdir, bilirim.”
  • “Deniz derindir αmα bizim dostluğumuz kαdαr derin değil.”
  • “Dostluk illa yan yana ya da diz dize olmak değildir. Asıl dostluk; can cana, kalp kalbe olmaktır.”
  • “Hayatında özel bir hazine arıyorsan dostlarına sıkıca sarıl.”
  • “Dostluk unutulmayacak kadar ölümsüz, ender insanlarla yaşanacak kadar özeldir.”
  • “İyi dostlar yıldızlar gibidir, her zaman göremezsin ama daima orada olduklarını bilirsin.”
  • “Dostluk iki yürek arasında akan bir ırmak gibidir; gittiği yeri de temizler, geldiği yeri de.”
  • “Hayatta parayla alınamayacak kadar dеğеrli olan şеy; sеnin dеrdini kеndi dеrdi gibi görеn dosttur.”
  • “Dostluk çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneş vurunca kuruyup yok olsun. Bizim dostluğumuz derya gibi, buharlaşsa da yağmur misali geri döner.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

mezuniyet-hediyesi-onerileri
Daha Fazla

7 Harika Mezuniyet Hediyesi Önerisi

İçindekiler Gizle Erkeğe Mezuniyet Hediyesi Ne Alınır?Erkeğe Hediye KutusuSaatCüzdanKadına Mezuniyet Hediyesi Ne Alınır?Girl Power Hediye KutusuKolyeBileklikKişiye Özel Mezuniyet…