Ahşaba Resim Transferi Nasıl Yapılır?

ahsaba-resim-transferi-nasil-yapilir

Ahşaba resim transferi evde kendi kendinize yapabileceğiniz oldukça zevkli bir uğraş. Yaşam alanlarınıza dekoratif bir dokunuş yapabileceğiniz gibi sevdiklerinize de el emeğinizle hazırladığınız harika hediyeler verebilirsiniz. Sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu sürece bu tarz keyifli hobilerle evinizde daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Günümüzde modern aksesuarların geçmişle iç içe olduğunu görmekteyiz. Ahşabın da aksesuar olarak kullanılması unutulmaya yüz tutmuştu ki günümüzde modernize edilip yeniden kullanılmaya başlandı. Ahşap eskitme, ahşaba resim transferi gibi farklı yöntemlerle evlerimizde dekoratif objeler olarak yeniden yerini alıyor. Üstelik ahşaba resim transferi yapmak için özel bir donanıma sahip olmanıza da gerek yok. Evde kendiniz de doğru adımları izleyerek kolayca yapabilirsiniz.

Size en uygun aktiviteleri keşfetmek için hobi edinmenin faydaları ve evde yapılabilecek hobiler yazımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Ahşaba Resim Transferi İçin Gerekli Malzemeler

Ahşaba resim transferi yapmak istediğinizde aşağıdaki malzemeleri temin ederek bu keyifli hobiye adım atabilirsiniz. Bu malzemeleri yapı marketlerde, nalburlarda ya da sanat dükkanlarında bulabilirsiniz.

  • İstenilen ölçüde ahşap
  • Transferi yapılacak resim
  • Yağlı kağıt
  • Fırça
  • Sünger
  • Ahşap tutkalı
  • Az miktarda su

Evet, ahşaba resim transferi yapmak için gerekli olan malzemeleri tedarik ettikten sonra uygulama aşamasına geçebilirsiniz.

Ahşaba Resim Transferi Yapım Aşamaları

Aşağıda detaylıca anlattığımız adımlara dikkat ettiğiniz takdirde evinizde gayet eğlenceli bir şekilde harika sonuçlara ulaşabilirsiniz. Yapım aşamalarını malzemelerin hazırlanması ve resmin transferi olarak ikiye ayırdık. Böylece hedefinizi küçük parçalara bölerek daha kolay şekilde işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Ahşaba transfer olarak seçtiğiniz resim sizin için özel bir zamanı taşıyan, özel anlamı olan bir fotoğraf karesi olabilir. Fotoğraflarınızı klasikleşmiş resim çerçevelerinden çıkarıp farklı şekillerde sergilemek için ahşaba uygulamak harika bir fikir olacaktır. Hem kendinize anı olarak saklayabilir hem de sevdiğinize özel bir zamanda hediye edebilirsiniz.

Malzemelerin Hazırlanması

ahsaba-resim-transferi-icin-gerekli-malzemeler

Öncelikle ahşabınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Ahşabınızı birçok yerden temin edebilirsiniz. Yapı marketlerden, marangozdan, nalburdan alabilirsiniz. Ahşabı istediğiniz ölçüde kestirdikten sonra yüzeyinin pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Eğer ki yüzeyinde pürüzler varsa mutlaka ince bir zımpara ile zımparalamanız gerekiyor. Ahşabın pürüzsüz bir yüzeye sahip olması resminizin yüzeye daha güzel transfer olmasını sağlar.

Artık fotoğrafınızı hazırlama aşamasına geçebilirsiniz. Ahşaba aktaracağınız resim doğa manzarası, evcil hayvan resmi, kendi fotoğrafınız veya aile fotoğrafınız olabilir. Hangi resmi uygulamak istiyorsanız yağlı kağıda çıktısını alırken ahşabın ölçülerine göre almayı unutmayın. Burada dikkat edilecek bir diğer husus da resmi ahşaba transfer ettikten sonra resmin yönünün ters olması durumuyla karşılaşmamak için resmin çıktısını alırken yönünü değiştirmeniz. Karşıdan baktığınızda simetriğini görmeniz algılamada proplem yaratabileceği için yansıtma efektiyle çıktı alırsanız ahşaba geçtiğinde tam da istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz.

Artık hem ahşap objeniz hem de uygulayacağınız resim hazırsa fırça yardımıyla ahşap tutkalını hem ahşap yüzeyine hem de resmin üzerine sürmekle devam edebilirsiniz.

Resmin Transferi

Buraya kadar geldiyseniz şimdi resmi transfer etme adımına geçebiliriz. Öncelikle kağıdınızı ahşaba dikkatlice yapıştırın. Resim ahşap objenin yüzeyinde kalacak, unutmayın. Kağıdı yapıştırırken hava kabarcığı oluşmaması için kredi kartı gibi sert bir plastik cisimle resmin üzerinden geçebilirsiniz. Bu basit ama etkili adım sayesinde hem resim ahşaba tam yapışacak hem de kabarcıklar oluşmadığı için daha pürüzsüz bir sonuç elde edebileceksiniz.

Ahşaba resmi aktardınız ama sonuca ulaşmak için biraz erken. Bu işlemin tamamlanması için ahşap üzerine ağır ve sert bir cisim koyup 2 -3 saat kadar bekleyin. Kağıdın ahşaba daha iyi yapışması için bu işlemi atlamayın. 2-3 saat sonra ağır cismi kaldırabilirsiniz ama henüz kağıdı ahşaptan kaldırmak için erken. Yaklaşık 10 saat daha ahşaba dokunmayın.

Toplamda 12 saat kadar geçtikten sonra resminiz ahşaba geçmiştir ve yıkama zamanı gelmiştir diyebiliriz. Peki, bunu nasıl yapacağız? Bu aşamada bir miktar suyla ahşabı ıslatabileceğibi gibi dilerseniz suya batırdığınız ıslak süngerle de devam edebilirsiniz. Islak sünger ile yapışan yağlı kağıdı daha ıslak hale getirip arada parmak uçlarınızla tıpkı yeni aldığınız bir eşyanın yapışmış etiketini söker gibi resmi kazıyın.

Kağıdı kazıdıkça yapıştırdığınız resmin ahşap yüzeyinde belirmeye başladığını göreceksiniz. Ahşap yüzeyinde hiç kağıt kalmayacak şekilde temizledikten sonra ahşaba resim transferi işleminiz tamamlanmış demektir!

Artık ahşaba resim uygulaması işlemini başarıyla yaptınız ve evinizde istediğiniz yerde sergilemeye başladınız. Ancak ahşap bazen tozlanır, bazen güneş görür derken resmin parlaklığı gitmeye başlayabilir. Bu durumu hiç yaşamamak için ahşabınızı ince bir vernikle vernikleyebilirsiniz. Böylece resimli ahşap objeniz uzun yılar boyu parlaklığını yitirmeden kalır.

Ahşap Boyama Deneyimini Bugün Keşfedin!

muhiku-ahsap-boyama-deneyimi-kiti

Muhiku olarak hediyelerin deneyim odaklı olması bizim için çok önemli. Sevdiklerinize farklı hobilerin kapısını aralayacak, uygun fiyatlı ve keyifli ürünlerle harika bir kutu yapmak isterseniz deneyim kitleri arasında yer alan ahşap boyama deneyimi tam size göre!

İçerisinde ahşap kutu, 3 renk akrilik boya, fırça ve deneyim kartı bulunan bu kit sayesinde sevdiklerinize kendi kendilerine eğlenerek vakit geçirmelerini sağlayacak bir hediye kutusu hazırlayabilir, kutunuzun içerisinde bir de bu etkinliğe eşlik edecek lezzetli bir çay veya kahve ekleyebilir; dilerseniz kutuyu sevdikleriniz için hazır hale getirdikten sonra armağan edebilirsiniz.

Oldukça pürüzsüz bir yüzeye sahip olan ahşap kutu sayesinde resim transferini de bu güzel kutu üzerine gerçekleştirebilirsiniz! Şimdiden elinize sağlık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

yilbasi-süsleri-evde-nasil-haziirlanir
Daha Fazla

Yılbaşı Süsleri Evde Nasıl Hazırlanır?

İçindekiler Gizle Yılbaşı Masa SüslemeYılbaşı Temalı BalmumuYılbaşı Temalı Kuru ÇiçekKozalak MumMini Yılbaşı AğacıYılbaşı Konseptli Servis AltlığıKeçeden Yılbaşı Süsleri…