Abeslang Çubuğu ile Dekoratif Eşya Yapımı

abeslang cubuk dekorasyon

Hayal gücünüzü ortaya çıkarmanız ve aslında ihtiyacınız olan küçük dekoratif ürünleri kendiniz yapabilmeniz için abeslang çubuğu yeterli. Gerçekten bu çubuklarla neler yapabileceğinizi duyunca çok şaşıracaksınız.

Gün içinde elimizdeki telefonlar sayesinde pek çok eve konuk oluyoruz. Her bir evin farklı dekorasyon ürünleri ile donatıldığını görüyoruz. Fakat bu ürünler içinde bizleri en çok hayrete düşürenler DIY yani kendin yap projeleri oluyor. İnsanlar küçücük parçalardan neler meydana getirdiğini görmek bizi hayrete düşürüyor.

Peki, oldukça uygun fiyatlarla biz neler yapabiliriz? En basitinden tıpçıların ve orta okul öğrencilerinin aşina oldukları abeslang yani dil çubuklarıyla farklı farklı ürünler tasarlayabiliriz. Hatta çevrenizde orta okul öğrencilerinin bu çubuklarla köprü ve ev gibi farklı yapılar tasarladığını görmüşsünüzdür. Dolayısıyla bu çubuklarla bir şeyler tasarlamak çok da zor bir iş değil.

Peki, abeslang çubuğu ile siz evinizde neler yapabilirsiniz? Gelin bu çubuklarla evinizde ya da hayatınızda ne tarz ürünler tasarlayabileceğinize bir bakalım!

Abeslang Çubuğu ile Neler Yapılır?

abeslang cubuk tasarim

Abeslang çubuğu ile yaşam alanınıza renk katacak harika dekorasyon ürünleri yapabileceğiniz gibi hayatınızı kolaylaştıracak ürünler de tasarlayabilirsiniz. Bu ürünleri tasarlarken yaratıcılığınızı harekete geçirebilir ve uçsuz bucaksız hayal dünyanızı hayatınıza yansıtabilirsiniz.

Kitap Ayracı

Sayfaları arasında usul usul gezdiğiniz kitabınızı elinizden bıraktığınız zaman nerede kaldığınızı unutuyorsanız mutlaka bir kitap ayracı edinmelisiniz. Fakat bu kitap ayracını hazır almak yerine kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Nasıl mı, tabii ki abeslang çubuğu ile!

Bardak Altlığı

Siz de en az Friends’in Monica’sı kadar bardak izleri konusunda takıntılıysanız kesinlikle evinizde bardak altlığı bulundurmalısınız. Böylece gönül rahatlığıyla çay ve kahve keyfinizin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz abeslang çubuklarıyla kendi bardak altlığınızı tasarlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken birkaç abeslang çubuğunu bir araya getirmek ve işin içine hayal gücünüzü katmak.

Çerçeve

En sevdiğiniz fotoğraflar ya da resimler neden tozlu raflarda gizli kalsın ki? Onlar için abeslang çubuklarıyla harika çerçeveler tasarlayabilirsiniz. Üstelik bunu tahmininizden çok daha ucuza yapabilirsiniz.

Saksı

Son zamanlarda ahşap görünümün ne kadar popüler olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle ahşap görünümün yeşille uyumu bu detayı saksılar için vazgeçilmez kılıyor. Fakat bu ürünlerin fiyatları ise oldukça yüksek. Bu da hayallerimizdeki görüntünün yalnızca hayallerimizde kalmasına sebep oluyor.

Abeslang çubukları ile hayal ettiğiniz ahşap görünümlü saksıları çok ucuza yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken eski plastik bir saksının etrafını bu çubuklarla süslemek. İşte, saksınız hazır bile!

Bu çubuklarla kalemlik, takılık, kuş yemliği, raf ve daha pek çok ürün tasarlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey yaratıcılığınızı hareket geçirmek ve neler yapabileceğinizi keşfetmek. Peki, bu çubuklarla başka neler yapabiliriz? Fikirlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Abeslang Çubuğu ile Kitap Ayracı Yapımı

renkli abeslang cubuklar

Gelelim dil çubuğuyla kitap ayracı yapımına. Bu çubuklarla kitap ayracı yapmak oldukça basit olduğu için sizinle kitap ayracı yapımını paylaşmak istedik. Daha sonra eliniz alıştıkça diğer ürünleri de tasarlayabilirsiniz.

Abeslang çubuklarıyla harika kitap ayraçları tasarlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; abeslang çubukları, dilediğiniz renklerde akrilik boyalar, akrilik vernik ve fırça. Bu malzemeler ile hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için rengarenk kitap ayraçları tasarlayabilirsiniz.

Yapım Aşaması

  • Birinci Adım: Bir zemin rengi belirleyin ve abeslang çubuğunu o renkle boyayın.
  • İkinci Adım: Farklı renklerle çubuğun üzerine şekiller çizin. Mesela geometrik desenler, benekler ve farklı şekiller çizebilirsiniz.
  • Üçüncü Adım: Boyanın bir iki saat kadar kurumasını bekleyin.
  • Dördüncü Adım: Tasarımın kalıcı olması için kitap ayracınızı vernikleyin ve kurumaya bırakın.

Artık ben de bir şeyler üretmeliyim ve yeni bir hobi edinmeliyim, diyorsanız doğru yerdesiniz. Muhiku’nun deneyim kitleri içinden ilgi alanlarınıza uygun bir set seçebilir ve harikalar yaratabilirsiniz.

1 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ahsap-boyama-nasil-yapilir
Daha Fazla

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Hobiler kendimize ayırdığımız zamanı eğlenceli ve dolu dolu geçirmemizi sağlar. Ahşap boyama ise çok uzun yıllardır gerek hobi…