5 Sanatsal Hediye Fikri – Sanatseverlere Özel Hediyeler

5-sanatsal-hediye-fikri-sanatseverlere-ozel-hediye

Sanat, insanlığın var olduğu ilk zamanlardan bu yana süregelen duyguların; güzelliğin, iyinin veya kötünün dışa vurumudur. Sanatın ilk tuvali, ilk insanların yaşam alanı olan mağara duvarlarıyken; bugün pek çok alanda icra edilen sanat türü vardır. Bu içeriğimizde hayatımızda büyük bir yer kaplayan sanata ve sanatsal hediye türlerine yer vermek istedik.

Sanatçı ya da sanatsever yakınlarınıza armağan edebileceğiniz farklı hediye çeşitlerine değinmeye çalışacağız. Kalıplarına sığmayan; duyguları farklı şekillerde gün yüzüne çıkan bu sıra dışı insanlar için ilginç hediye fikirlerine değineceğiz. Klişe hediye çeşitleri arasından sıyrılacağız.

Eğer sıradan hediye çeşitlerinden biriyle sanatçı veya sanatsever dostlarınıza sürpriz yapmayı düşünüyorsanız, üzülerek söylemeliyiz ki burada aradığınız yanıtı bulamayacaksınız. Çünkü burada sıradanın bile farklı bir bakış açısıyla tasarlandığı yepyeni hediye türlerine yer verdik.

Öyleyse siz değerli okurlarımızı daha fazla merakta bırakmayalım ve sanatsal hediye fikirlerimize geçelim.

Sanatseverler için Hediye Kutuları

mavi ruzgar hediye kutusu
MAVİ RÜZGAR HEDİYE KUTUSU

Sanatsever yakınlarınızın ve dostlarınızın ilgi alanlarına eşlik edecek parçalardan oluşan bir hediye seçebilirsiniz. Bu hediyeyle hayranı oldukları yazarın eserinin sayfaları arasında gezintiye çıkabilirler. Dilerlerse de tarihe büyük eserler bırakmış ressamların tabloları arasında gezinebilirler.

Böyle bir hediye nelerden mi oluşmalı? An’a keyif ve mutluluk katan her şeyden! Egzotik çay çeşitleri, farklı aromalara sahip kahveler; beğendikleri eserler hakkında kişisel analizleriniz ya da eleştirmen fikirlerini not edecekleri bir defter yer alabilir. Tabii ki şık bir kalem eşliğinde.

Tüm bunların yanında yer alacak hediyelikler ise kutuya zenginlik ve renk katacaktır. Yalnızca kutuya da değil. Onların yaşam alanlarında farklı bir hava katacak hediyelikleri seçebilirsiniz.

Muhiku, herkes için olduğu gibi sanatseverler için de şık kutulara sahip. İçinde tam da yukarıda bahsettiğimiz hediyeliklere yer veriyor. Dilerseniz Muhiku’nun hediye seçenekleriyle sanatsever yakınlarınız için düşündüğünüz tüm hediyeleri tek bir kutuyla onlara verebilirsiniz.

Kadın Sanatsever için Hediye Kutusu

Muhiku’nun Mavi Rüzgar Hediye Kutusu doğanın bize armağan ettiği maviliklerden ilham alınarak tasarlandı. İçinde gökyüzünün mavisine, denizin dalgasına yer veren bu hediye kutusu; sanatsever kadınlar için oldukça şık bir hediye. Yalnızca şık olduğunu söylemek ise eksik kalır. Çünkü bu hediye kutusu aynı zamanda huzur dolu!

Mavi Rüzgar Hediye Kutusu’nun içindeki hediyelikler arasında;

  • Mavi göz desenli yaldızlı kupa,
  • Bahar Esintisi kuru çiçek buketi,
  • Keyif ajandası,
  • Özel kutusunda beyaz tükenmez kalem,
  • Epoksi mavi büyük bardak altlığı,
  • Epoksi kitap ayracı,
  • Son olarak da hediye notunuz yer almaktadır.

Sanatsal etkinliklerine ve keyif dolu anlarına eşlik edecek detaylarla dolu bu hediye kutusunun yanı sıra Muhiku’da daha pek çok hediye seçeneği mevcut. Dilerseniz kadına hediye sayfamızı ziyaret ederek diğer hediye seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

Erkek Sanatsever için Hediye Kutusu

erkege premium tebrik hediye kutusu
ERKEĞE PREMIUM HEDİYE KUTUSU

Muhiku erkekler için oldukça özel bir kutu hazırladı. Erkeğe Premium Hediye Kutusu içinde hayata dokunan parçalara yer veren Muhiku, bu kutuyla onlara keyif dolu bir zaman vadediyor.

Kahvenin büyüleyici lezzettinin şık kupayla buluştuğu; şık ajandanın özel kutulu kalemle buluştuğu bu kutu onlara sanatla haşır neşir oldukları anda eşlik edecekler.

Muhiku’nun Erkeğe Premium Hediye Kutusu içindeki hediyelikler arasında;

  • Bir paket yöresel filtre kahve,
  • Seramik kupa,
  • Yade kahveli aromaterapi mum,
  • Pomellos Keep in Touch kolonya,
  • Siyah termoderi ajanda,
  • Özel kutusunda siyah kalem,
  • Hediye notunuz yer almaktadır.

Muhiku erkekler için yalnızca Erkeğe Premium Hediye Kutusu’nu tasarlamadı. Ayrıca onlar için farklı içeriklere sahip hediyeler de tasarladı. Bu hediyeleri keşfetmek ve incelemek için erkek hediyeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sanatsal Hediye Fikirleri

heykel-desenli-bez-canta

 

Müziğe, heykele, resme, edebiyata, tiyatroya, dansa ya da sanatın diğer dallarına meraklı dostlarınıza ilgi alanlarına yönelik bir hediye vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü bu başlık altında, onları tutkuyla bağlı olduklarını alanla buluşturacak üç farklı sanatsal hediye önerisine yer vereceğiz.

Öyleyse başlayalım!

Bez Çanta

Sanat tutkusu, Muhiku’nun bez çantalarında da kendini gösteriyor. Helen ve heykel tasarımlı bez çantalar ile sanatseverlere küçük ama anlamlı bir sürpriz yapabilirsiniz. İşe ya da okula giderken, seyahat ederken ya da sergi gezerken onlara eşlik edecek. Şık tasarımlı çanta bir taraftan tutkularını yansıtırken, diğer taraftan hayatlarını kolaylaştıracak.

Workshop

Günümüzde pek çok alanla ilgili workshoplar düzenlenmekte. Son zamanlarda bu eğitimler sekteye uğrasa da online platformlardan devam ediyor. Dolayısıyla sanatsever yakınlarınıza ya da dostlarınıza ilgi duydukları bir alanla hakkında workshop yani atölye eğitimi armağan edebilirsiniz.

Örneğin; bir dostunuz tarihteki ünlü heykeltraşların eserlerini ilgiyle inceliyorsa ve bunlara karşı büyük bir merak duyuyorsa ona kendi küçük heykelini yapma fırsatı verebilirsiniz. Eminiz ki bu alanda açılan pek çok workshop vardır.

Hobi & Deneyim Kiti

muhiku-ahsap-boyama-deneyimi-kiti

Sanatsever dostlarınıza kendi yaratıcılıklarını kullanarak ortaya bir ürün çıkarma imkanı verebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey onların ilgi alanlarına hitap eden bir deneyim kiti seçmek. Bu deneyim kitini onlara armağan ederek keyifle geçirebilecekleri birkaç saati ya da bir günü onlara armağan edebilirsiniz.

Muhiku’nun deneyim kitleri içinden sanatsever veya sanatçı dostlarınıza farklı bir alanla ilgili deneyim kazanabilecekleri, yaratıcılıklarını konuşturabilecekleri deneyim kitlerinden birini armağan edebilirsiniz. Taş boyama, ahşap boyama, mum yapma, sabun yapma ve daha pek çok deneyim kiti Muhiku’da sizi bekliyor!

Bonus: Lale Kart

Herhalde bir sanatseverin ayaklarını yerden kesecek en harika hediye Lale Kart olsa gerek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bağış yapan kişilere verilen Lale Kart, sanatseverlere belli imkanlar sunmaktadır. Lale Kart’ın sunduğu imkanlara geçmeden evvel İKSV’nin yaptığı işlere değinelim.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı klasik ve güncel sinema, tiyatro, müzik, tasarım gibi sanatın farklı alanlarıyla alakalı uluslararası festivaller; bienaller ve yıla yayılan etkinlikler düzenler. Bunları yaparken de sanatçıya ve tasarımcılara da destek sağlar.

Lale Kart ise yapılan bağışlar karşılığında sanatseverlere verilmektedir. Sanatseverler yaptıkları bağış oranına göre; mavi, sarı, kırmızı, beyaz ve siyah renkli kartlardan birine sahip olurlar. Bu kart sayesinde festivallerde öncelikli grupta yer alırlar. Böylece biletleri çok daha önce ve ucuza alma şansını elde ederler.

Dolayısıyla siz de sanatsever yakınlarınızın ve dostlarınızın sanat dünyasında ayrıcalıklı bir yere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Dünyaca ünlü filmleri ve tiyatro oyunlarını en ön sıralarda ve çok daha uygun fiyatlara izlemesini sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken İKSV’ye bağış yapmak ve yaptığınız bağış karşılığında Lale Kart sahibi olmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir