Orkide Çiçeğinin Anlamı Nedir?

orkide-ciceginin-anlami-nedir

Orkide çiçeğinin anlamı pek çok kişi tarafından merak edilen bir konu. Bu da orkidenin hediye çiçekler arasında en çok tercih edilen türlerden biri olmasından kaynaklı. Dolayısıyla bu içeriğimizde orkide çiçeğinin hikayesi ve anlamı hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

hediyeleri-kesfet

Bizler hayatlarımızda her şeyin anlamlı olmasını ya da bir anlama sahip olmasını isteriz. Orkide çiçeği ise duygularımıza tercüman olmasının yanı sıra göz alıcı güzelliği ile kalbimizde o güzel duyguların uyanmasını sağlar. Güneşli bir bahar günü orkide çiçeğinin hoş kokusu ile güne başlayıp da hayattan nasıl keyif almaya biliriz ki?

Evimizde / iş yerlerimizde durduğu yeri güzelleştiren orkide çiçeği baharın gelmesi ile çiçek açarak hayatımızdaki stresleri yorgunlukları bir yana bırakıp hayatın ne kadar güzel olduğunu anlatmaya çalışıyor sanki.

Birini orkide vermek ne anlama gelir diye soruyorsanız tüm merak ettiklerinize bu yazımız üzerinden kolayca ulaşacaksınız. Orkide çiçeğinin anlamı ve özellikleri gibi birçok başlığı merakınızı gidermek, sevdiklerinize anlamlı hediyeler verebilmeniz için derledik!

Orkide çiçeği günümüzde hediye olarak sıkça tercih ediliyor. Hatta özel günlerde sevdiklerimize hediye olarak alabileceğimiz seçeneklerin başında geliyor. Dolayısıyla sevdiklerinizin en güzel anlarına Muhiku’nun birbirinden şık orkide çeşitleriyle eşlik edebilirsiniz.

Ayrıca Muhiku hediye seçeneklerine yenilikçi çözümler de getiriyor. Dilerseniz geleneksel hediyelerden sıyrılarak Muhiku hediye kutuları ile bugün sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz!

Orkide Çeşitleri ve Orkidelerin Anlamları

orkide-turleri-orchid-muhiku

Orkide çiçeği anlamı ile ilgili bilgi vermeden “orkide neyi simgeler?” sorusuna yanıt vermek isteriz. Orkide çiçeği zarafetin, şıklığın, aşkın ve sadakatin simgesidir. Bu sebeple orkide çiçeği hediye etmenin anlamı da bu özelliklerle eş değerdir. Sevgiliye orkide almak ne alama gelir, orkide ne için gönderilir tüm bu soruların cevabı için yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Orkide çiçeği açtığı zaman tüm dikkati üzerine çeken muhteşem görüntüsüyle birlikte mis kokusu ile de gönlümüzde taht kurmaktadır. Peki, orkide çiçeği renk anlamı ve özellikleri nelerdir?

Beyaz Orkide Anlamı

Beyaz orkide ne anlama gelir, sorusuna vereceğimiz yanıt oldukça romantik. Bu asil çiçek saf sevgiyi temsil eder. Beyaz orkide göndermenin anlamı ise tereddüt, şüphe, kin gibi duygularla kirlenmemiş temiz ve masum sevgi anlamına gelir.

Beyaz orkide çiçeği anlamı onun en çok hediye edilen çiçeklerden biri olmasını sağlamıştır. Son derece dayanıklı olması sebebiyle de taşıdığı anlamı güçlendiriliyor. Bu sebeple özel günlerin çiçeği diyebiliriz.

Beyaz orkide çiçeğinin anlamı gönderen kişiye göre de değişebilmektedir. Bu çiçeğin siz de özel bir anlamı varsa mesajınız hiç şüphesiz farklı bir anlam taşıyacaktır. Ama saflığı ve doğallığı temsil etmesi orkide çiçeği neden özeldir sorusuna cevap olmaktadır.

Fuşya Orkide Anlamı

fusya-orkide

Son dönemlerde çokça tercih edilen bir orkide çiçeği çeşididir. Sevecenliği ve samimiyeti simgeler. Ayrıca genellikle yeni çiftler tarafından hediye olarak tercih ediliyor, diyebiliriz. Canlı tonlarının güzelliği ve güzel kokusu bakımına bağlı olarak uzun süre kalıcı olabilir.

Mavi Orkide Anlamı

Bu orkide çeşidi doğal olmamasına rağmen anlamının büyüklüğü ve muhteşem görüntüsüyle gönüllerimizde taht kurmayı başarmıştır. Mavi orkide çiçeği anlamı en büyük olarak bilinir. Yapay renklendirme işlemi uygulandığı için nadirdir ve nadir olması da anlamını kuvvetlendirmektedir. Genellikle dile getirilemeyen duyguları en güzel ifade etmek için kullanılıyor.

Sarı Orkide Anlamı

sari-orkide

Nadir rastlanan orkide çiçeği türlerden biridir. Diğer taraftan sarı orkide ne anlama gelir, diye soranlara vereceğimiz yanıt ise oldukça samimi. Sarı orkide çiçeğinin anlamı; dostluk, sıcaklık ve ailedir. Sarı orkide samimiyeti pekiştirmenin en özel sembollerinden biridir.

Mor Orkide Anlamı

Mor rengi yüzyıllar boyunca kral ve kraliçelerin vazgeçilmezi olup özellikle asiller tarafından tercih edilmiştir. Orkide çiçeği kendi başına fazlasıyla zarif ve göz alıcı iken romantizmin, duygusallığın rengi mor orkide “asaleti” temsil eder. Tıpkı ifade ettiği anlam gibi nadir bulunan bir orkide türüdür.

Birçok türü bulunan orkide çiçeğinin anlamı, renklerine göre değişiklik gösteriyor. Kimi zaman evimizde kimi zaman ise iş yerimizde yerini alır. Bulundukları ortamın havasını değiştirdikleri de bir gerçek.

Mor orkide çiçeğinin anlamı asaleti temsil eder. Çünkü mor orkide çok bulunmamakta ve var olduğu ortama güç ve görkem katmaktadır. Dolayısıyla bu durum onun asil ve aranılan konumuna taşımaktadır.

Pembe Orkide Anlamı

Dişil bir anlama sahip olan pembe orkide, en feminen karaktere sahip orkide türüdür. Kadınların tüm özellikleri ile özdeşleşen pembe orkide, Kadınlar Günü için tercih edebileceğiniz çiçekler arasında yer alıyor. Çiçekler, Orkide Ne için gönderilir diye soran kişilere rehberlik ediyor. Dolayısıyla pembe orkideyi tercih ederek sevdiklerinize özel bir mesaj gönderebilirsiniz.

Kırmızı Orkide Anlamı

Tutku ve arzuyu simgeleyen kırmızı orkide, diğer orkide renklerine oranla daha nadir karşımıza çıkmaktadır. Orkide çiçeği neyi temsil eder diye soruyorsanız seçtiğiniz renge göre bu cevap değişiklik gösterecektir. Çünkü renkler her şeyde olduğu gibi çiçeklerde de pek çok mesaj vermektedir. Dolayısıyla kırmızı orkide anlamı daha baskındır.

Orkide Çiçeğinin Hikayesi

orkide-orchid-cicek

Orkide çiçeğinin efsanesi de en az anlamı kadar eşsiz ve güzeldir. Maraş’ın Geben yaylasında güzeller güzeli saçları mis kokulu prenses Orkis yaşarmış. Orkis sabahın ilk ışıklarında kimse uyanmadan kalkar dağ eteklerine koşarmış.

Orkis bir gün yemyeşil kırlarda otururken eteğine beyaz bir leylek konmuş. Leylek o kadar güzelmiş ki Orkis leyleği, leylek Orkis’i seyre dalmış. Derken havanın karardığını fark eden Orkis hızla yerinden kalkarken leyleğin kanadı kırılmış.

Orkis bu duruma çok üzülmüş. Hemen saçından bir tel koparıp yaralı leyleğin kanadını sarmış. O anda leylek yakışıklı bir delikanlıya dönüşmüş. Orkis’in ise şaşkınlıktan dili tutulmuş .

Yakışıklı delikanlı uzun yıllardır dağlarda taşlarda Orkis’i aradığını söylemiş ve havalar soğuyana kadar ayrılmamışlar. Ne var ki havalar soğuyunca delikanlı gitmesi gerektiğini ama ne olursa olsun geleceğini söylemiş. Böylece Orkis beklemeye başlamış, bir gözü sevdiğinin hasreti ile ağlar diğeri geleceğini ümit eder gülermiş.

Beklemeye dermanı kalmayan Orkis rüzgarın içinde toz olup dağa savrulmuş. Bu savruluşun ardından dağı orkisin mis kokusu sarmış. Orkis’in kendini rüzgara verdiği yerde ise bir çiçek bulmuşlar. Dünyada sadece Geben Yaylası’nda yetişen bu çiçeğe Maraş Orkide’si adını vermişler.

İnce zarif yapısı ile zarif fakat tabiatı gereği dayanıklı olan orkide çiçeği bakımına dikkat edilirse uzun yıllar yaşayabilir. Ayrıca çiçekleri de o kadar kalıcı olur. Orkide çiçeği cinsine ve bakımına göre 1-4 kez çiçek açar. Sanıldığının aksine çiçekleri dökülen orkide çiçeği ölü değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

orkide-cicegi-orkideye-dair-her-sey
Daha Fazla

Orkide Çiçeği Rehberi – Orkide Hakkında Her Şey!

İçindekiler Gizle Orkide Çiçeği EfsanesiOrkidenin Özellikleri ve TürleriCymbidiumMiltoniaPhalaenopsisPaphiopedilumOncidiumOrchisLaeliaVanilyaKaplan OrkidesiOrchis ItalicaLudisiaRhynchostylis GiganteaDendrobiumOrkide Bakımı Nasıl Yapılır?Orkidenin YeriNemOrkide SulamaOrkide ToprağıSaksı DeğişimiOrkide…