5 Nisan Avukatlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Her yıl 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de adaletin savunucuları olan kıymetli avukatlarımıza ithaf edilen bu özel günün nasıl ortaya çıktığını bu içeriğimizde sizlere aktarmaya çalışacağız. O halde sözü daha fazla uzatmadan başlayalım, keyifli okumalar dileriz.

Bilindiği üzere avukatlar, yargı önünde insanların haklarını savunan ve hukuk alanında yol gösterici bir niteliğe sahip olan kişilerdir. Yalnızca hukuk öğrenimi görmüş kişilerin yapabildiği bir meslek olan avukatlık oldukça kutsaldır. Kutsal meslekler arasında sayabileceğimiz avukatlık, elbette ki bir o kadar da zordur.

⚖️ Muhiku avukatlar için tasarlanan en güzel hediyeleri tek bir sayfada topladı! Avukata hediye sayfamızı ziyaret ederek 5 Nisan Avukatlar Günü için avukat yakınlarınıza en güzel ve en anlamlı hediyeyle küçük bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Peki geçmişten günümüze süre gelen Avukatlar Günü nasıl ortaya çıktı? Gelin bu kutsal mesleğin tarihçesine bir göz atalım.

Avukatlar Günü Tarihçesi

5-nisan-avukatlar-gunu-tarihcesi

Her yıl 5 Nisan Avukatlar günü olarak kutlanır. Bilindiği gibi avukatlar, adalet sisteminin en temel öğelerinden biri olan savunma hakkını temsil eder. Ayrıca avukatlar,  her türlü hukuki meseleyi adalet önünde çözüme kavuştururlar. Oldukça zorlu bir eğitim sürecinin sonunda ise avukatlık ruhsatı alırlar. Peki oldukça değerli bir meslek olan avukatlığın tarihçesi nedir?

Avukatlar Günü Ne Zaman Kutlanmıştır?

Cumhuriyet’in ilanından sonra, 3 Ocak 1934’de İzmir’de Türkiye Avukatlar Birliği toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya katılan baro başkanları Türkiye barolarının aynı çatı altında toplanması gerektiğini belirtmiştir. 5 Nisan’ın Avukatlar Günü olarak kutlanması ise bu toplanma sonunda kararlaştırılmıştır.

Bu önemli toplantıdan sonra, özellikle belirlenen 5 Nisan tarihinin özel bir anlamının olmadığı vurgulanmıştır. Sonraki yıllarda ise 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra ortak bir kararla kutlanan bu özel günü, günümüzde de kutlamaya devam ediyoruz.

Avukatlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

5 Nisan 1958 tarihinde İzmir’de bir toplantı gerçekleşmiştir. 2 gün boyunca süren bir toplantı sonunda Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmaları hızlı bir şekilde başlamıştır. İlk olarak kurulan İstanbul Barosu, 5 Nisan 1987’de toplanarak genel kurul toplantısı yapmıştır. Bu önemli karar sonrasında  5 Nisan,  Avukatlar Günü olarak ilan edilmiştir.

Dünden bugüne büyük bir özveriyle kutlanan Avukatlar Günü, hepimiz için oldukça önemli ve anlamlı bir gündür. Adaletin yapı taşlarından olan ve işlerini yasalara uygun şekilde yapan avukatlar, ülkemiz ve bizim için son derece kıymetlidir. 2022 yılında Avukatlar Günü, Salı gününe denk gelmektedir.

Meslek hayatlarında yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurduğumuzda, bütün avukatlara büyük bir saygı duymamız gerekir. Kutlanması gereken bir gün olan Avukatlar Gunu ile sevdiklerinize kendinizi hatırlatabilirsiniz.

Avukatlar Günü Hediye Önerileri

kadin-avukata-hediye-kutusu-2024
Kadın Avukata Hediye Kutusu

Çoğu zaman, hayatımızda önemli bir yere sahip olan insanların mutluluğunu paylaşmak isteriz. Bunun yanı sıra, önemsediğimiz insanların en özel günlerini de bir hediyeyle taçlandırmak isteriz. Oldukça kutsal bir göreve sahip olan avukatlar için özenle hazırlanan Avukatlar Günü hediyeleri Muhiku’da!

İşte Dünya Avukatlar Günü için tercih edebileceğiniz birbirinden farklı hediye seçenekleri.

Bayan Avukata Hediye Önerileri

Her yıl 5 Nisan’da kutlanan Avukatlar Günü, bayan avukat sevdiklerinize özel bir hediyeyle onları hatırladığınızı göstermenin en zarif yoludur. Avukat sevdiklerimizin bu özel gününde, bazen küçük bir mesaj bazen de anlamlı bir hediye onların mutluluğunu ikiye katlayabilirsiniz.

Kadın Avukata Hediye Kutusu

5 Nisan Avukatlar Günü’nde sevdiklerinizin yanında olamasanız bile kutlama niteliği taşıyan Kadın Avukata Hediye Kutusu ile kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabilirsiniz.  5 Nisan Avukatlar Günü için avukat sevdiklerinize alabileceğiniz bu özel kutu, içerisinde farklı mutluluklar barındırıyor.

Muhiku’nun Kadın Avukata Hediye Kutusu içerisinde;

  • Burundi Afric kahvesi,
  • Lady Lawyer kupa,
  • Avukat bardak altlığı,
  • Yade Japon kiraz çiçeği kolonya,
  • Mor çiçek desenli planlayıcı,
  • Özel kutusunda roller kalem,
  • Ve son olarak hediye notunuz yer alıyor.

Zorlu geçen bir duruşmanın ardından Burundi kahvesinin nefis aroması avukat dostunuzun, eşinizin ya da sevgilinizin tüm yorgunluğunu alacak.

Erkek Avukata Hediye Önerileri

erkek-avukata-hediye-kutusu-2024

Türkiye’nin dört bir yanında adalet düzenini sağlamaya çalışan avukatlarımız, dünyadaki en zor mesleklerden birini icra etmektedir. Bunun yanı sıra avukatlar, bireylerin hak ve özgürlüklerini savunmasında ve hakların korunmasında üstün bir çaba gösterir.

Böylece tüm bunların karşılığı ve emeklerinin teşekkürü olarak 5 Nisan Avukatlar Günü için erkek avukat sevdiklerinize özel bir hediye sunabilirsiniz.

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü geçmişten günümüze özveriyle kutlanmaktadır. Dolayısıyla erkek avukat arkadaşlarınız ya da akrabalarınıza mesleki başarılarını kutlayabileceğiniz bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Muhiku’nun Erkek Avukata Hediye Kutusu içerisinde;

  • Burundi Afric kahvesi,
  • Siyah seramik kupa,
  • Justice bardak altlığı,
  • Yade kahveli aromaterapi mum,
  • Siyah çizgili günlük planlayıcı,
  • French press,
  • Son olarak hediye notunuz yer alıyor.

Muhiku’nun Erkek Avukata Hediye Kutusu ile bu kutsal mesleği icra eden sevdiklerinize özel hissettirebilirsiniz. Ayrıca Avukatlar Günü için yazacağınız anlamlı bir kutlama mesajı ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Bu zarif kutuların içerisinde bin bir çeşit ürünün yer alıyor. Dolayısıyla bu zarif kutu seçenekleri ile avukat sevdiklerinizi sevindirmek oldukça kolay.

Eşiniz, dostunuz, sevgiliniz, arkadaşınız ya da bir akrabanız avukatsa ve Dunya Avukatlar Gunu için özel bir hediye alabilirsiniz. Onların meslekteki başarılarını kutlamak istiyorsanız Muhiku’ya göz atabilirsiniz.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde büronuzda çalışan ya da şirketinizin savunuculuğunu yapan kıymetli avukatlara hoş bir jest yapın! 5 Nisan Avukatlar Günü için şirketinize özel bir hediye hazırlamak için kurumsal hediye sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Muhiku, özel günleri daha anlamlı kılan hediye seçenekleriyle mutluluğunu taçlandırıyor. 5 Nisan Avukatlar Gunu için hazırlamış olduğu hediye kutularıyla beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. Ayrıca içinde farklı birçok ürünü barındıran bu kutular, sevdiklerinize mutluluk dağıtıyor.

Bonus: Avukatlar Günü Kutlama Mesajları

  • “Adaletin kalkanı ve hukukun sesi olan tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun! Özverili çalışmalarınızla adaletin sağlanmasına katkı sağlıyorsunuz.”
  • “Hukukun teminatı olan avukatlarımıza minnettarız. 5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü en içten dileklerimle kutlarım.”
  • “Adaletin güvencesi, hukukun kalesi olan siz değerli avukatların gününü kutlar, mesleğinizde başarılarınızın daim olmasını dilerim.”
  • “Hukukun savunucusu, adaletin bekçisi olan tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun! Nice başarılı yıllara.”
  • “Hukukun kılıcı, adaletin simgesi olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, mesleklerindeki başarılarının devamını dilerim.”
  • “Adaletin teminatı olan avukatlarımıza saygı ve minnet duygularımla, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.”
  • “Hukukun neferleri, adaletin fedailerine; 5 Nisan Avukatlar Günü’nüz kutlu olsun! Mesleğinizdeki başarılarınızın devamını dilerim.”
  • “Hukukun siperi, adaletin gözcüsü olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ederim.”
  • “Adaletin yanında dimdik duran ve hukukun üstünlüğünü savunan tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun! Başarılarınızın devamını dilerim.”
  • “Hukukun kahramanları, adaletin vazgeçilmez savunucuları olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Gelecek yıllarda da başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir